Fortvilte U23-ryttere fikk NM avlyst da bilister ikke ville stoppe – nå sørger en IØ-klubb for at det blir nytt ritt

MISTET NM: Askimingen Jørgen Christoffersen (foran) var blant mange som måtte reise skuffet hjem fra U23-NM i fellesstart søndag 23. juni. Rittet ble avlyst. Nå blir det likevel nytt ritt, og det finner sted 1. september i Skiptvet.

MISTET NM: Askimingen Jørgen Christoffersen (foran) var blant mange som måtte reise skuffet hjem fra U23-NM i fellesstart søndag 23. juni. Rittet ble avlyst. Nå blir det likevel nytt ritt, og det finner sted 1. september i Skiptvet. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Det er bare å merke seg datoen søndag 1. september for sykkelglade indre østfoldinger. Da blir det U23-NM i Skiptvet.

DEL

SKIPTVET: Fredag 21. juni ble NM i gateritt for juniorer og seniorer arrangert i Askim sentrum med stor suksess både for ryttere, støtteapparat og publikum.

To dager senere, søndag 23. juni, skulle mange av de samme rytterne gjøre opp om U23-tittelen i fellesstart på Ås. Men hele arrangementet ble en fiasko. Etter flere forsøk på å starte rittet, måtte til slutt arrangøren i samråd med Norges Cykleforbund avlyse.

Det gikk bare ikke å gjennomføre. Løypa var ikke var godt nok sikret mot biltrafikk. Dermed måtte fortvilte og frustrerte ryttere og team reise hjem uten å ha fått kjempet om den prestisjefylte NM-tittelen.

Fikk telefon – takket ja

– Dagen etter rittet fikk jeg en telefon fra Bjørg Hvideberg i Fredrikstad Sykkelklubb. Hun har to sønner, Jonas og Filip, som var rimelig frustrerte over at NM ble avlyst. På vei hjem hadde de syklet igjennom Skiptvet. Her har de trent mye før. Hun lurte derfor på om det var mulig å få til NM oppe hos oss, forteller Jens Helge Borgen, leder i Skiptvet IL ski og sykkel.

(Saken fortsetter under bildet)

KLARE: Skiptvet IL ski og sykkel skal arrangere NM sammen med Fredrikstad Sykkelklubb. Jens Helge Borgen (t.v.) og Tor Dyre Vaa er klare.

KLARE: Skiptvet IL ski og sykkel skal arrangere NM sammen med Fredrikstad Sykkelklubb. Jens Helge Borgen (t.v.) og Tor Dyre Vaa er klare. Foto:

– Jeg forhørte meg litt med Olav Unnestad. Vi like ideen. Det er jo ikke ofte det er et NM i Skiptvet. Vi fant også ut at det uansett ville bli en del arbeid på oss. Da kunne vi like gjerne være medarrangør med Fredrikstad Sykkelklubb. Jeg liker samarbeid. Jeg tror det er framtiden for klubbene å tenke sammen om store arrangement, forklarer Borgen.

– De beste kommer

Datoen er satt til søndag 1. september og de store norske lagene som Uno X Norwegian Development Team og Team Joker Fuel of Norway kommer med sine U23-ryttere. Alle rytterne som var påmeldt søndag 23. juni får gratis påmelding til NM i Skiptvet.

– Vi som arrangører får hele påmeldingsavgiften fra rittet som ble avlyst. Så bidrar sykkelforbundet og hovedsponsor Uno X med noen kroner. Så det skal være mulig å gå noen kroner i pluss, smiler sykkellederen.

– Morsom løype

Løypa er også satt. Det er en rundløype på 26 kilometer som skal sykles seks ganger. Start er i Meieribyen. Deretter går løypa til Lund, så til Langli, Libru og retning mot Vammabrua, så inn Riukveien og videre til Sundåsveien og til kirken. Så fortsetter løypa på Videnesveien, krysser fylkesvei 115 og inn Dyrbekkveien hvor det blir et parti med grusvei over mot Lundsveien.

(Saken fortsetter under løypekartet)

Slik blir løypa i U23-NM.

Slik blir løypa i U23-NM.

– Jeg tror det blir en morsom og ganske tøff løype. Rundt 300 høydemeter per runde, sier Borgen entusiastisk, og forteller at når det gjelder trafikkavviklingen så vil det bli enveiskjørte veier på de nevnte veiene denne dagen.

– Kun under målgang kommer vi til å måtte stenge av fylkesvei 115 igjennom sentrum. På den siste runden vil rytterne sykle ned ved kirken og til mål i Meieribyen, forklarer sykkellederen og gleder seg.

– Viser vi at vi får til dette, så kan det jo fort bli til at vi får andre arrangement i fremtiden, smiler han.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags