Per Øivind (56) ble æresmedlem: – Ikke ofte jeg blir rørt, men det ble jeg

STOLT: Per Øivind Fjeld ble utnevnt til æresmedlem i Norges Styrkeløftforbund. Med det er han den første i Askim Styrkeløftklubbs historie som får denne utmerkelsen. I bakgrunn Anita Stavik.

STOLT: Per Øivind Fjeld ble utnevnt til æresmedlem i Norges Styrkeløftforbund. Med det er han den første i Askim Styrkeløftklubbs historie som får denne utmerkelsen. I bakgrunn Anita Stavik. Foto:

Per Øivind Fjeld fra Askim er utnevnt til æresmedlem i Norges Styrkeløftforbund. Det er forbundets aller høyeste utmerkelse og ble sist delt ut i 2013.

DEL

TRONDHEIM: Overrekkelsen fant sted under Forbundstinget i Trondheim forrige helg. Som styremedlem i forbundsstyret var Per Øivind Fjeld til stede. Likevel ante han ingen ting om utnevnelsen.

– Jeg ble veldig overrasket. Det er ikke ofte jeg blir rørt, men det ble jeg nå, forklarer askimingen.

Lang fartstid

56-åringen har lang fartstid i styrkeløftsporten. På 90-tallet var han aktiv medlem i Askim Styrkeløftklubb. Da klubben var på vei til å dø ut med få medlemmer og lav interesse, var han med å ta ansvar. I fire år satt han som leder av klubben og var med på oppturen på 2000-tallet. Klubben er nå oppe i rundt 90 medlemmer og blant de største i landet.

De siste åtte årene har Per Øivind Fjeld sittet som styremedlem i forbundsstyret og også vært forbundsdommer.

– Noen må ha foreslått meg. Jeg aner ikke hvem. Uansett veldig hyggelig, forteller Fjeld.

LES OGSÅ: Truls (80) løfter fortsatt: – Det begynner å tære på kroppen

Få æresmedlemmer

At æresmedlemskapet henger høyt, er det liten tvil om. Sist gang det ble utnevnt noen var i 2013. I perioden 1982 til 2013 er det bare blitt utnevnt 14. Per Øivind Fjeld er første fra Askim Styrkeløftklubb.

(Saken fortsetter under bildet)

– I forbundet er det tre nivåer: Hederstegn, hedersstatuett og æresmedlemskap. Jeg hoppet over de to første. Det var litt spesielt, humrer Fjeld, som faktisk var en av fire som fikk æresmedlemskap denne gangen. De andre var Oddbjørn Steen, Heidi Hille Arnesen og Inger Blikra.

– Det hadde tydeligvis samlet seg opp noen nå etter ni år uten utnevnelser, sier Fjeld.

LES OGSÅ: Brage (20) tok Kina med storm: – Ante ikke at folk visste hvem jeg var her

Mye jobb

Politimannen Fjeld går nå på to nye år i forbundsstyret.

– Vi er et lite særforbund uten særlig med administrasjon. Så det er arbeidskrevende å sitte i styret. Vi må gjøre meste av jobben selv, og det er ulønnet arbeid. Samtidig gir det meg mye og jeg trives med å bidra, forklarer Fjeld, som selv ikke konkurrere aktivt lenger.

– Jeg har en kroppen er ikke så glad i det lenger. Spesielt skuldrene mine er vonde. Så det blir i så fall bare på mosjonsnivå framover, mener Fjeld, som faktisk 300 kilo i knebøy, 265 kilo i benkpress og 265 kilo i markløft som pers fra 2000-tallet.

– De persene kommer til å bli stående for alltid, ler han.

(Saken fortsetter under bildet)

FIKK OGSÅ PRIS: Steinar Wahl (t.h.) var ikke selv til stede på forbundstinget, men ble tildelt hederstatuetten for sin innsats for styrkeløftsporten. Her med Per Øyvind Fjeld (t.v.)

FIKK OGSÅ PRIS: Steinar Wahl (t.h.) var ikke selv til stede på forbundstinget, men ble tildelt hederstatuetten for sin innsats for styrkeløftsporten. Her med Per Øyvind Fjeld (t.v.) Foto:

På Forbundstinget i Trondheim kunne han også glede seg over at klubbkamerat i Askim, Steinar Wahl, også ble hedret. 51-åringen var ikke selv til stede, men ble tildelt hedersstatuetten og er dermed den første i Askim Styrkeløftklubb som får denne.

– Steinar var absolutt ikke forberedt. Tror han ble like overrasket som meg, da han fikk vite om det, forteller Fjeld.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags