Nissen dukket uanmeldt opp på juleavslutning – ga så det monnet

Hege Spenning (t.h.) fra Sparebankstiftelsen Spydeberg overrakte en julegave til Spydeberg skytterlag på hele 150.000 kroner. Pengene er øremerket kjøp av nye monitorer. På bildet er noen av skytterne i Spdeberg: Runar Sørensen (bak), Karoline Skulberg, Oliver Graarud og August Skulberg.

Hege Spenning (t.h.) fra Sparebankstiftelsen Spydeberg overrakte en julegave til Spydeberg skytterlag på hele 150.000 kroner. Pengene er øremerket kjøp av nye monitorer. På bildet er noen av skytterne i Spdeberg: Runar Sørensen (bak), Karoline Skulberg, Oliver Graarud og August Skulberg. Foto:

Av

Spydeberg-skytterne var samlet til sin tradisjonsrike juleskyting på Hovin skole. Da dukket julenissen opp med en gave skytterne sent vil glemme.

DEL

SPYDEBERG: Sparebankstiftelsen Spydeberg benyttet nemlig anledningen til å hilse på da rundt 50 skyttere i Spydeberg skytterlag var samlet for å spise julegrøt og skyte uhøytidelige konkurranser. Med seg hadde Hege Spenning i Sparebankstiftelsen en gave på 150.000 kroner. Disse pengene er øremerket til å kjøpe nye monitorer til de elektroniske skivene.

Bytter ut gamle monitorer

– Dette kommer utrolig godt med. Vi har i dag fortsatt 10 gamle monitorer, som for lengst har gått ut på dato. Med 15.000 kroner har vi muligheten til å kjøpe nye, og det skal bli godt, kunne Runar Sørensen i skytterlaget fortelle.

De monitorene det er snakk om er egentlig spesiallagde datamaskiner, som viser skytterne nøyaktig hvor skuddene har truffet. Tidligere i år fikk Spydeberg skytterlag en tilsvarende gave til kjøp av 10 monitorer fra Sparebankstiftelsen. Det betyr at skytterlaget nå vil få oppgradert alle sine 20 monitorer.

(Saken fortsetter under bildet)

– Vi er utrolig heldige, som har en så generøs bank i bygda! Vi får sende noen varme tanker tilbake til de som stiftet sparebanken for over 150 år siden. De skulle visst hvor mye dette har hatt å si for lokalsamfunnet. Både skytterlaget og andre lag og foreninger har nytt godt av dette siden den gang, og jeg tør å påstå at Spydeberg ikke hadde vært det samme uten sparebanken, sa Sørensen.

Tradisjonsrik juleskyting

Juleskytingen i Spydeberg er en tradisjonsrik og populær begivenhet i skytterlaget. I år var rundt 50 skyttere samlet til dyst. Alle de yngste skytterne har sin egen premieskyting, men de kan også måle krefter mot de litt eldre og mer rutinerte skytterne i skytterlaget. I presskytingen, skytes ett og ett skudd, og den med det dårligste skuddet ryker ut. Det er to forskjellige konkurranser, en med liggende skytestilling, og en i stående. Til slutt var det Aleksander Johnsen som stakk av med seieren i liggende, etter å ha slått selveste Harald Buuer i finalen. I stående var det i år som i fjor Tore Mølmshaug som stakk av med seieren foran Jo Inge Auren.

(Saken fortsetter under bildet)

På juleskyingen konkurrerer gamle og unge mot hverandre. Thomas Fjeld Hansen viste gode takter, og slo ut flere rutinerte skyttere.

På juleskyingen konkurrerer gamle og unge mot hverandre. Thomas Fjeld Hansen viste gode takter, og slo ut flere rutinerte skyttere. Foto:

Resultater liggende presskyting:

1. Aleksander Johnsen, 2. Harald Buuer, 3. Sebastian Johnsen, 4. Herman Hagelund, 5. Steinar Walle, 6. Linn Marie Johnsen, 7. Karoline Skulberg, 8. Sunniva Frøne-Hauger, 9. Syver Mølmshaug og 10. Nikolai Berger Tunby. Urangert: Arne Johan Ellingsen, August Skulberg, Ole Skulberg, Oliver Graarud, Hans Martin Graarud, Morten Tunby, Thomas Fjeld Hansen, Olav Hogseth, Emma Birkeland, Storm Aspunvik, Vilde Birkeland, Geir Larsen, Thomas Berger, Tonje Solberg, Kristian Ziemelle, Vetle Skaarer-Johansen, Markus Solend.

Presskyting stående:

1. Tore Mølmshaug, 2. Jo Inge Auren, 3. Dag Hauger, 4. Nikolai Berger Tunby, 5. Ragnhild Saxebøl, 6. Ståle Villumstad, 7. Sebastian Johnsen, 8. Runar Sørensen, 9. Aleksander Johnsen og 10. Thomas Berger. Urangert: Geir Larsen, Steinar Walle, Knut Inge Brænd, Arne Johan Ellingsen, Kim Johnsen, Olav Hogseth og Ole Skulberg.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags