Konkurrerer sammen på ett av Norges største idrettsarrangementer: – Det er blitt en livsstil for hele familien

FAMILIETUR: Familien Johnsen fra Spydeberg, bestående av pappa Kim (43), Sebastian (16), Aleksander (19) og mamma Linn Marie (41) koser seg på Landsskytterstevnet, og sier at LS er mer enn bare skyting. – Vi har mange aktiviteter å delta på, sier pappa Kim.

FAMILIETUR: Familien Johnsen fra Spydeberg, bestående av pappa Kim (43), Sebastian (16), Aleksander (19) og mamma Linn Marie (41) koser seg på Landsskytterstevnet, og sier at LS er mer enn bare skyting. – Vi har mange aktiviteter å delta på, sier pappa Kim. Foto:

Av

– Vi er jo ikke bare på Landsskytterstevnet for å skyte. Det blir veldig sosialt og gøy, sier Kim Johansen (43). I år skyter alle fire familiemedlemmene for første gang på LS.

DEL

Familien Johnsen, bestående av mamma Linn Marie (41), pappa Kim (43), Aleksander (19) og Sebastian (16) koser seg rett og slett på stevnet på Evje i Setesdal. For første gang i familiens historie skyter alle fire familiemedlemmene. Aleksander stilte opp i klassen som heter Nybegynner Voksen, og kom fra standplass med solide 244 poeng. Broren Sebastian, som i fjor var med på LS i Størdal og skjøt finale, skjøt 247 poeng som første års junior, mens mamma Linn Marie i klasse 1, fikk flotte 245. Hun skyter i en klasse med bare liggende.

– Og jeg fikk 227 i klasse 3, smiler Kim, som var en habil skytter i klasse 2, men som nå sliter litt med den stående skytingen.

– Men det blir som det blir, sier den blide spydebergingen.

Ikke bare skyting

Mandag ettermiddag var mange fra Spydeberg skytterlag sammen med Skiptvet-ungdommer på rafting i den strie elva Otra.

– Det var kjempegøy, sier førstereisgutten Aleksander.

– Og i morgen blir det gokart, sier han videre.

Familien Johnsen har vært på farten siden 25.juli, og bor på skytterkampen. I alt består følget av fem personer og tre bikkjer.

– Vi har besøkt et par andre skytebaner på vei ned, og noen har også deltatt i NM i skogsløp. Nå skal vi nyte dagene på LS-arenaen, så håper vi at Sebastian får en finale i juniorens baneskyting, skjøt han satser kanskje mer på neste år i Elverum. Da er han andre års junior, sier pappa Kim.

– Skytingen er i ferd med å bli en livsstil for hele familien, og jeg regner med at vi blir med i noen år fremover, sier Kim Johnsen, som skjøt eldre rekrutt i 1989, og var med på LS til og med Bodø i 1991.

– Da ble det et opphold på grunn av andre tung, smiler Johnsen.

Tar vare på ungdommen

Kim Johnsen skryter av Spydeberg skytterlag, og det miljøet som er rundt skytterlaget.

De er veldig flinke til å ta vare på ungdommen, og vi synes jo det er fint å ha en aktivitet som hele familien kan være med på, både her og hjemme i vårt eget miljø, sier Kim Johnsen.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags