Aleksander (18) er fortsatt bare junior – det han gjorde mot meritterte seniorer vekker oppsikt

IMPONERER: Aleksander Bech Lund er egentlig fortsatt junior, men har valgt å skyte med seniorene, de klasseførte, for å se hvor lista ligger. Og så langt har 18-åringen vist at valget var riktig. Med skytingen i Vestfold viser han at han er blitt de aller beste i landet på en god dag.

IMPONERER: Aleksander Bech Lund er egentlig fortsatt junior, men har valgt å skyte med seniorene, de klasseførte, for å se hvor lista ligger. Og så langt har 18-åringen vist at valget var riktig. Med skytingen i Vestfold viser han at han er blitt de aller beste i landet på en god dag. Foto:

Bare 18 år gamle Aleksander Bech Lund la tidligere skytterkonger, prinsesser og landslagsskyttere bak seg på resultatlista. Kun én mann var bedre.

DEL

Askim-gutten er egentlig fortsatt eldre junior-skytter. Men av eget ønske har han meldt seg opp som klasseskytter allerede.

– Jeg kunne ha valgt å skyte i klasse eldre junior og ha vært i toppen hele tiden, men jeg så ikke helt motivasjonen i det. Det er morsommere å kjempe mot de aller beste og se hvor lista ligger. I tillegg også å få skyte på 200 meter, forklarer Aleksander Bech Lund.

Skjøt 347 poeng

I helgen tok han derfor turen over fjorden til den såkalte Vestfoldhelga. Fem stevner på samme helg. Nivået var skyhøyt. På plass var flere skytterkonger og prinsesser som Daniel Sørli, Hans Kristian Wear, Tor Harald Lund og Mette Finnestad Lund og landslagsskytter i rifle, Simon Kolstad Claussen.

Det hindret likevel ikke Aleksander Bech Lund å hevde seg helt i toppen. Aller best gikk det i Holmestrand hvor han skjøt smått sensasjonelt 347 poeng etter 150 poeng på 15-skudden.

– Med 150 kjente jeg pulsen godt. Jeg er likevel fornøyd med hvordan jeg taklet det. Jeg skjøt 97 på grunnlaget og det er bra, sier 18-åringen, og endte til slutt på andreplass av alle klasseskytterne. Kun skytterkongen fra 2012, Hans Kristian Wear fra Styrvoll, var bedre med 348 poeng.

– Jeg mistet det ene poenget på liggende. Det er litt surt. Samtidig er det helt greit å bli slått av en skytterkonge, smiler eleven ved Askim videregående skole, og forteller at han har fått litt oppmerksomhet etter prestasjonen.

– Det er jo et resultat mange har lagt merke til, så jeg har jo fått høre det, smiler han.

LES OGSÅ: Kompisene Simen og Jørgen kjempet om seieren – til slutt måtte én av dem gi tapt

Flere gode stevner

I de andre fire stevnene i Vestfold skjøt han også knallsterkt. I Sem ble det 341 poeng, i Andebu og Sandefjord ble 342, mens det i Sande ble 345. Totalsummen 1717 poeng var aller best av samtlige i klasse 4, mens det blant alle seniorskytterne (klasse 3-5) var sjuende beste sum. Vant sammenlagt gjorde Jan Kåre Moland, skytterprinsen fra 2018, med 1730 poeng.

– Målet en dag er å bli skytterkonge på Landsskytterstevnet, men jeg har ikke noe hastverk. I år er jeg først og fremst med for å lære, påpeker Bech Lund.

For at gutten har ambisjoner med skytingen er det liten tvil om. Han bruker mye tid på skyting.

– For meg fungerer det best å trene teknikk på 15 meter innendørs på høsten og vinteren. Der legger jeg grunnlaget. På våren og sommeren blir det mest konkurransetrening, forklarer Aleksander, som har skutt hele 27 banestevner til nå i år. Til helgen blir det fire nye. Først Nittedal og Rælingen lørdag, så Kråkstad og Spydeberg på mandag (2. pinsedag).

– Målet er å holde et snitt på 342 poeng på stevnene. Klarer jeg det, så er jeg godt fornøyd, mener Askim-gutten, som faktisk skyter for Båstad Skytterlag. Det har han gjort i flere sesonger. Noe av grunnen skyldes at bestefar Johan Lund skyter for klubben.

– I tillegg har jeg hele veien fått god og tett oppfølging av trener Rune Viken. Jeg har også et tre gode kompiser i klubben, Anders Skaug, Morten Ekeberg og Per-Øyvind Gundersen. Så jeg trives der, forklarer han.

LES OGSÅ: Liverpool-fan Ola (53) malte garasjeveggen for å erte naboene

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags