Petter Solberg (43) verdensmester for femte gang – takker denne gjengen her

VERDENS BESTE TEAM: Petter Solberg-eide PSRX Volkswagen Sweden-team ble også i år verdensmester for lag.

VERDENS BESTE TEAM: Petter Solberg-eide PSRX Volkswagen Sweden-team ble også i år verdensmester for lag. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

For annet år på rad sikret Petter Solberg søndag VM-tittelen for team i rallycross. Nordmannen står nå med fem verdensmestertitler til sammen i karrieren.

DEL

ESTERING: I PSRX Volkswagen Swedens annet år har Petter Solberg og stallkamerat Johan Kristoffersson utrolig nok overgått suksessen fra debutåret. Ti seirer på elleve løp samt overlegen førertittel til Kristoffersson, ble fulgt opp med forsvar av teammesterskapet på den legendariske Estering-banen i Tyskland søndag.

Og fortsatt gjenstår å kjøre siste runde i rallycross-VM (Sør-Afrika siste helg i november).

LES OGSÅ: Ola (53) legger kjørehjelmen på hylla – overlater stafettpinnen til sønnen Hans-Ola (25)

– En fantastisk følelse

– Verdensmestere igjen! Det er en fantastisk følelse å ta inn over seg. Vi kom til løpet med ett eneste mål, og vi greide det. Jeg er så stolt over teamet mitt og for Volkswagen Motorsport, Volkswagen Sverige og alle øvrige samarbeidspartnere. Vi greide dette sammen, sier teameier Petter Solberg i en pressemelding, som fra før er verdensmester både i rally (2003) og individuelt i rallycross (2014 og 2015).
(Saken fortsetter under bildet)

FIA World RX Championship 2018 / Round 11, Estering, Germany / October 12-14, 2018  // Worldwide Copyright: PSRX Volkswagen

FIA World RX Championship 2018 / Round 11, Estering, Germany / October 12-14, 2018 // Worldwide Copyright: PSRX Volkswagen Foto:


Mens teamkameraten kjørte inn til sin tiende seier for sesongen, måtte Solberg bryte finalen med tekniske problemer.

– Jeg er likevel fornøyd med at jeg hadde beholdt farten oppe etter forrige VM-runde. Skuffende er det å bryte en finale, men det viktigste akkurat nå er å vite at jeg har farten og kapasiteten til å kjempe om medalje hele veien til sesongslutt. Nå skal vi nyte og feire fire VM-titler på to sesonger. Det er utrolig å tenke på ettersom vi for bare 22 måneder siden sto uten verken team eller bil, sa Solberg.

LES OGSÅ: Så nære var Lionel VM-tittelen og 4 millioner kroner

VM-runde i rally venter

Neste helg skal Petter Solberg kjøre en VM-runde i rally for første gang siden 2012; nå i Spania med Volkswagen Polo GTI R5.

– Jeg reiser dit for å ha det gøy i mitt første rally på seks år, uten verken press eller forventninger. Etter det avslutter vi rallycrossesongen i Sør-Afrika. Jeg vil virkelig vinne det løpet, og jeg skal gjøre alt i min makt for å greide det.

(Saken fortsetter under bildet)


DREAMTEAM: Johan Kristoffersson og Petter Solberg har plukket så mye VM-poeng at Solberg-eide PSRX Volkswagen Sweden også i år ble verdensmester for team.

DREAMTEAM: Johan Kristoffersson og Petter Solberg har plukket så mye VM-poeng at Solberg-eide PSRX Volkswagen Sweden også i år ble verdensmester for team. Foto:


Spydebergingen kjemper en hard kamp om individuell medalje mot Audi-duoen Mattias Ekström og Andreas Bakkerud. Kun 7 poeng skiller mellom annen- og fjerdeplass.

Det Solberg-eide teamet har dominert rallycross-VM fullstendig i to sesonger.

– Før denne sesongen visste vi at det skulle bli enda tøffere konkurranse enn i fjor, og alle andre gikk løs på sesongen med mål om å slå oss. Det er ikke bare enkelt å bli jaktet på. Under testen på Silverstone før sesongstart så vi andre team komme med mye nytt, og de leverte sterke tider, men Volkswagen Motorsport tok utfordringen og ga oss fantastiske biler i Polo R Supercar. Vi har virkelig fått en drømmesesong. Det skal bli tøft toppe denne sesongen, medgir teamsjef Pernilla Solberg.

Før helgens løp hadde Johan Kristoffersson som best en 4.-plass i den tyske VM-runden på Estering å se tilbake på. Han har nå vunnet på samtlige VM-baner.

– Først nå kan jeg fortelle hvordan utsikten fra toppen av seierspallen på Estering ser ut. Den er fantastisk, slo Kristoffersson fast.

PSRX Volkswagen Swedens historie:
Første VM-løp: Barcelona 1. april 2017
Første seier: Belgia 14. mai 2017
Antall løp: 23
Seirer: 18
Dobbeltseirer: 3
Plasseringer på seierspallen: 28
Finaler nådd: 39
Poeng totalt: 855

Finaleresultat:
1) Johan Kristoffersson, Sverige 3.33,568
2) Mattias Ekström, Sverige 3.35,417
3) Andreas Bakkerud, Norge 3.36,650
4) Niclas Grönholm, Finland 3.38,598
5) Petter Solberg, Norge DNF
6) Kevin Hansen, Sverige DNF

Førermesterskapet:
1) Kristoffersson 311
2) Ekström 228
3) Bakkerud 224
4) Solberg 221
5) Sebastien Loeb, Frankrike 205
6) Timmy Hansen, Sverige 177

Teammesterskapet:
1) PSRX Volkswagen Sweden 532
2) EKS Audi Sport 452
3) Team Peugeot Total 382

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken