Emilie (15) er villig til å flytte alene utenlands for å bli best mulig

HAR AMBISJONER: Emilie Krogstad fra Askim skal kommende uke på opptaksprøve på Apelrydskolen i Båstad i Sverige. Der skal hun prøve å komme inn på padellinja på skolen.

HAR AMBISJONER: Emilie Krogstad fra Askim skal kommende uke på opptaksprøve på Apelrydskolen i Båstad i Sverige. Der skal hun prøve å komme inn på padellinja på skolen. Foto:

Emilie Krogstad er hekta på padel og har en drøm om å leve av racketsporten i fremtiden. Nå ser hun ut av Norge for å bli bedre.

DEL

Padel er en voksende sport over hele verden og har de siste årene også fått fotfeste i Norge. ACE Treningssenter i Askim var tidlig på ballen og åpnet i 2017 tre padelbaner. Senere har det blitt tre baner til. En av dem som har blitt bitt av basillen er Emilie Krogstad.

– Tidligere spilte jeg håndball, men da jeg prøvde padel for to år siden ble jeg helt hekta, smiler 15-åringen, og trener padel rundt fem ganger i uka.

SE OGSÅ:

På opptaksprøve

Men for å bli enda bedre ønsker hun å kombinere skolegang med padel og få enda bedre matching. Da må hun utenlands. Derfor skal hun mandag og tirsdag til uken på opptaksprøve på Apelrydskolan i Båstad i Sør-Sverige. Det er en internatskole med 180 elever som i fjor opprettet en egen padellinje. Skolen skal ta inn fire jenter og fire gutter neste skoleår. Emilie Krogstad håper hun blir tatt ut.

(Saken fortsetter under bildet)

TRENER MYE: Fem dager i uken trener Emilie Krogstad padel. Det gir resultater.

TRENER MYE: Fem dager i uken trener Emilie Krogstad padel. Det gir resultater. Foto:

– Jeg har veldig lyst til å komme inn, men jeg vet ikke om det er en fordel eller ulempe at jeg er norsk. Det får vi se etter hvert. Uansett hadde det vært superkult å få kombinere skole og padel. Å flytte for meg selv tror jeg også skal gå veldig bra. Jeg tror det bare vil bli gøy kjenne litt på voksenlivet, vaske klær, rydde og holde orden i hybelen selv, smiler hun, før hun legger til:

– Mamma og pappa er nok litt mer skeptiske, men jeg tror de synes det er morsomt at jeg vil prøve, legger hun til med et smil.

(Saken fortsetter under bildet)

STYRKE OG SVAKHET: Emilie Krogstad mener serven er hennes styrke, mens smashen er hennes svakhet. Her med en backhand.

STYRKE OG SVAKHET: Emilie Krogstad mener serven er hennes styrke, mens smashen er hennes svakhet. Her med en backhand. Foto:

Hun innrømmer likevel at sporten tar mye tid og at den går utover tiden med venninnene.

– Jeg får høre det hver dag. De klager litt på at jeg ikke henger mer med dem på fritiden, at jeg setter padel foran dem. Men sånn er det akkurat nå. I hvert fall før uttaket. Så får jeg heller være mye med dem før jeg eventuelt flytter til Sverige. For jeg tror de synes det er litt stas også at jeg satser så hardt, mener hun.

LES OGSÅ: Nedtur for Loyd Remi (32): – Jeg må være den spilleren i verden med flest skader

Får skryt fra treneren

Drømmen er en dag å kunne være i verdenstoppen og leve av sporten.

– Jeg tror det skal være mulig å leve av sporten. Men da må jeg bli blant de beste i verden og spille på world padel tour, mener Emilie Krogstad.

Treneren hennes, Hector Palacios, støtter henne i det.

– De 20 beste på world padel tour lever nok av sporten. Det gjør nok også mange av dem som er blant de 100 beste som har gode sponsorer, mener argentineren, som selv har en fortid som spiller i hjemlandet. Etter hvert flyttet han til Spania og ble instruktør. I 2008 flyttet han til Oslo med sin norske kjæreste. Nå som sporten er på vei opp og fram, klarer 40-åringen å livnære seg som padelinstruktør i Norge. Den erfarne Hector Palacios har stor tro på sin elev, Emilie Krogstad.

(Saken fortsetter under bildet)

HAR TROEN: Juniortrener i Smaalenene Padelklubb, Hector Palacios, har troen på at Emilie Krogstad kan nå langt i padel.

HAR TROEN: Juniortrener i Smaalenene Padelklubb, Hector Palacios, har troen på at Emilie Krogstad kan nå langt i padel. Foto:

– Jeg har trent henne i ett år. Fra å ikke ha drevet med racketsport før, så har hun hatt en voldsom utvikling. Hun er ganske allsidig og er god på det meste i spillet. Men det viktigste er at hun har et stort ønske om å bli god. Hun jobber knallhardt og er uredd, roser han.

Selv passer Emilie Krogstad å skryte tilbake.

– Jeg er takknemlig for at Thorbjørn Berger og Hector har delt av sin kunnskap og erfaring med meg. De har bidratt til at jeg synes padel er gøy og at jeg raskt fikk mestringsfølelse. De har vært tålmodige med meg og har vært flinke til å lære bort, mener 15-åringen, og håper flere ungdommer i Indre Østfold finner sporten interessant.

– Kom og prøv. Det er en sport for alle, oppfordrer hun.

Fakta

Padel (eller padeltennis) er en racketsport som er en blanding av tennis og squash hvor det som regel spilles to mot to.

Sporten spilles på to banehalvdeler avskilt med nett, som tennis, men mindre bane (10x20 meter). Veggene kan også benyttes, som i squash.

Sporten har sitt utspring i Mexico i 1969. Grunnleggeren heter Enrique Corcuera. På midten av 1970-tallet kom padel til Europa og Spania.

Racketen består ikke av strenger som for eksempel tennis og squash. At det ikke er strenger gjør at ballen ikke får samme kraft.

Ballen i padel minner om en tennisball, men er mykere.

Poengberegningene er som i tennis.

Kilde: padelregler.se

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags