Svenske lekte seg på Mørk – tok sitt fjerde strake VM-gull

SUVEREN: Svenske Tove Alexandersson var i en egen klasse. Her løper hun inn til en klar seier på langdistansen under VM på Mørk.

SUVEREN: Svenske Tove Alexandersson var i en egen klasse. Her løper hun inn til en klar seier på langdistansen under VM på Mørk. Foto:

Av

Den svenske O-stjernen Tove Alexandersson (26) var ustoppelig da hun knuste konkurrentene mot sitt fjerde strake VM-gull på langdistansen.

DEL

Alexandersson har nå vunnet fire strake titler, men måten hun gjorde på det i skogen i Østfold på var ren utklassing. Det ble veldig store forskjeller mellom løperne. Ned til sølvmedaljevinneren og landskvinnen Lina Strand ble avstanden på hele seks minutter og 16 sekunder.

LES OGSÅ: Sensasjonsgutten Kasper (20) feiret sølvet med familien – selv føler han seg litt som indre østfolding

– Jeg hadde en liten bom på den første posten, men etter det har jeg løpt bra, sa Alexandersson om gulløpet sitt til NRK.

Simona Aebersold fra Sveits tok bronsen, slått med nesten sju minutter.

De norske løperne gjorde altfor mange feil på de mange langstrekkene. Kamilla Olaussen lå tidlig veldig bra an, men et par dårlige veivalg gjorde at avstanden opp til medaljekampen ble litt for stor.

– Det ble tungt og jeg hadde ingen energi, sa Olaussen til NRK etter å ha løpt i mål over tolv og ett halvt minutt bak vinneren i mål på en 13.-plass.

Den norske veteranen Marianne Andersen har fire sølv på langdistansen fra 2006-2010, men 39-åringen hadde ingen heldig dag i skogen rundt Mørk golfbane i Spydeberg og endte på 15.-plass.

LES OGSÅ: Olav (31) løp inn til VM-gull på Mørk – takker samboeren for seieren

Andrine Benjaminsen tapte mye til de beste tidlig i løpet og havnet 20 minutter bak vinneren i mål på 27.-plass.

– Det ble ikke det jeg hadde håpet på. Jeg hadde ambisjoner om å kjempe i toppen, men det var jeg dessverre langt unna. Jeg fikk lite til å stemme, sa Benjaminsen til NRK.

Siste norske VM-vinner på øvelsen var Hanne Staff, som vant på hjemmebane i 1997, mens siste norske VM-gull i orientering gikk til Anne Margrethe Hausken i 2008 da hun vant sprinten.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags