Svensk jubel igjen på Mørk – Norges damelag skuffet

FEIRING: De svenske damene feirer gullet på stafetten. I bakgrunn står sveitserne som ble nummer to.

FEIRING: De svenske damene feirer gullet på stafetten. I bakgrunn står sveitserne som ble nummer to. Foto:

Av

Karolin Ohlson avgjorde spurten mot sveitsiske Julia Jakob og ordnet svensk kvinnegull også i stafetten under orienterings-VM. Norge ble nummer fire.

DEL

Spydeberg: Anne Margrethe Hausken Nordberg overtok noe motvillig ankeretappen på det norske laget og kjempet hardt for bronse på Mørk, men måtte til slutt se seg slått av russiske Natalia Gamperle.

Sverige vant fire sekunder foran Sveits, 1.07 minutt foran Russland og 1.13 foran Norge i klissbløtt terreng i Spydeberg etter kraftig regnvær.

(Saken fortsetter under bildet)

SUR FJERDEPLASS: Anne Margrethe Nordberg Hausken måtte skuffet innse at det ble fjerdeplass på stafetten.

SUR FJERDEPLASS: Anne Margrethe Nordberg Hausken måtte skuffet innse at det ble fjerdeplass på stafetten.

– Dette var tøft. Jeg hadde sånn Olav-pusting i dag, sa Nordberg til NRK med henvisning til den dobbelte verdensmesteren Olav Lundanes' karakteristiske gisping etter luft underveis på sine løp.

– Egentlig føler jeg at jeg løp bra.

Andrine Benjaminsen løp første etappe for Norge og vekslet som nummer fire, 1.07 minutt bak Sverige som da hadde en klar ledelse. Lina Strand vekslet henholdsvis 44 og 45 sekunder foran Sveits og Russland.

Tove Alexandersson vant både langdistanse og mellomdistanse tidligere i uken, men i stafetten fikk hun det ikke til. Hun ble innhentet av sveitsiske Simona Aebersold, som vekslet i ledelse. Seks sekunder bak fulgte Sverige, mens Russland var 1.25 minutt bak lederen og seks sekunder foran Norge.

– Jeg følte meg uvel helt fra start i dag. Jeg prøvde bare å ta meg gjennom etappen, konsentrere meg om orienteringen og ikke dumme meg ut, sa Alexandersson til SVT.

Underveis på siste etappe så det ut som Nordberg var i ferd med å avgjøre bronseduellen i sin favør, men et uheldig veivalg helt mot slutten kan ha avgjort i russisk favør.

Sverige og Sveits duellerte samtidig om gullet, men Ohlsson løp fra rivalen mot slutten og tok en klar seier. Etter å ha krysset målstreken ble hun nærmest overfalt av jublende lagvenninner som feiret rent svensk bord i kvinneøvelsene i VM.

Norges damer ble dermed stående uten medaljer i VM.

– Vi har skuffet som lag. Jeg hadde trodd vi skulle ta medaljer, men det har vi ikke klart. Vi var jo for så vidt med i kampen på stafetten, men jeg var ikke sterk nok på slutten, sa en skuffet Nordberg Hausken til NRK.

43-åringen kom likevel med en hyggelig melding til slutt. Hun fortsetter satsingen mot sprint-VM i Danmark neste år.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags