NRK med storsatsing på O-VM i Spydeberg – vil sørge for TV-bilder i beste sendetid

FORNØYDE: Arrangørstaben rundt Orienterings-VM i Østfold er fornøyde med TV-avtalen som nå er på plass. Dette bildet er fra O-VM i Latvia i fjor høst hvor pressesjef Claes-Tommy Herland, Andreas Lervik,  leder av Næring og kulturkomiteen Østfold fylkeskommune, daglig leder Per Bergerud, startsjef Jan Erik Fredriksen og styreleder Sigmund Vister var til stede.

FORNØYDE: Arrangørstaben rundt Orienterings-VM i Østfold er fornøyde med TV-avtalen som nå er på plass. Dette bildet er fra O-VM i Latvia i fjor høst hvor pressesjef Claes-Tommy Herland, Andreas Lervik, leder av Næring og kulturkomiteen Østfold fylkeskommune, daglig leder Per Bergerud, startsjef Jan Erik Fredriksen og styreleder Sigmund Vister var til stede. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

12. til 17. august vil TV-bilder fra Indre Østfold og Spydeberg bli vist verden over. NRK vil ha direktesendinger i sin beste sendetid.

DEL

SPYDEBERG: Når verdens beste orienteringsløpere inntar Østfold for å løpe VM i orientering, vil NRK sende direkte finalene 14., 16. og 17. august fra Mørk gård/Mørk golfbane i Spydeberg. Sendingene vil også gå ut til mange land. Herrestafetten fra VM i orientering lørdag 17. august vil ha målgang rett før klokken 20:30.

NRK som pådriver

–  Så sent har vi aldri hatt målgang under et verdensmesterskap. Det har vært NRK som har vært pådriver for sene sendetider, og dette har de andre rettighetshaverne akseptert, opplyser generalsekretær i Det internasjonale orienteringsforbundet (IOF), Tom Hollowell i en pressemelding.
NRK kommer i tillegg til å ha en egen nasjonal produksjon med utvidet sendetid, spesielt i etterkant av det internasjonale TV-signalet.
–  Sportssendinger på sommerdager har naturlig nok færre seere. Vi har ønsket å flytte avgjørelsen av øvelsene nærmere primetime på kveldstid. Her har både arrangørene i Østfold, IOF og andre TV-stasjoner vist stor velvilje. Derfor håper vi at verdensmesterskapet i Østfold avsluttes med en like spennende herrestafett lørdag 17. august som i VM i orientering i Latvia i fjor, sier prosjektleder i NRK, Arild Andersen i en pressemelding.

LES OGSÅ: Sjefen for O-VM ber folk i rallybygda stille opp: – Vi trenger sjåfører til våre flotte Volvo'er

–  Fantastisk for VM

Målgang for langdistansen onsdag 14. august og for mellomdistansen fredag 16. august vil være rett før kl. 18:30.
–  Vi så også på muligheten for å ha avgjørelsen på mellomdistansen i «gullrekka» fredag etter Dagsrevyen, men har forståelse for at de sist startende kan få en sportslig ulempe i skogen på grunn av endrede lysforhold. Det ønsker vi selvsagt ikke. Det vi ønsker er å vise orienteringssporten til et større publikum. Vi tror at både sendetidene og innholdet i sendingene vil fenge flere. Vi ønsker også å bidra mer inn i TV-produksjonen, og vi jobber med flere ting vi håper kan være spennende for seerne, sier Andersen.

For VM-arrangøren er det svært hyggelig at NRK vil vise orienteringssporten i beste sendetid.
– Dette er fantastiske nyheter for VM-arrangøren. Det gir oss TV-bilder i beste sendetid ut til mange nasjoner, noe som vil bidra til større oppmerksomhet for en stor og flott idrett. Nå gjelder det for oss og levere kvalitet tilbake, sier daglig leder for VM i orientering, Per Bergerud i en pressemelding.

LES OGSÅ: Svend Sondre (25) har en kjempejobb i vente – må skaffe flere hundre frivillige
 

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags