Ann Helen (17) gikk til topps i et internasjonalt storstevne – satte samtidig ny norsk rekord

BESTE PRESTASJON: Ann Helen Aune mener hun leverte sin beste internasjonale prestasjon, da hun i helgen gikk til topps i RIAC-stevnet i Luxemburg.

BESTE PRESTASJON: Ann Helen Aune mener hun leverte sin beste internasjonale prestasjon, da hun i helgen gikk til topps i RIAC-stevnet i Luxemburg.

– Min beste internasjonale prestasjon noen gang, smiler Ann Helen Aune (17) etter å ha satt ny norsk rekord og gått helt til topps i Luxemburg.

DEL

LUXEMBURG: Flere av Europas beste skyttere var i helgen samlet i Luxemburg og det årlige RIAC-stevnet. Pistolskytter Ann Helen Aune og rifleskytter Henrik Larsen, begge fra Eidsberg, var to av de norske som tok turen. For 17 år gamle Ann Helen Aune ble det en opplevelse hun sent vil glemme

Sterk avslutning

– Planen var å skyte individuelt på torsdag og fredag. Målet var å komme til finalen begge dager. Det klarte jeg. Første dagen var jeg nummer fire etter innledende skyting, og etter finalen hadde jeg skutt meg opp til tredjeplass. Andre dagen ledet jeg etter innledende skyting, og vant også finalen. Det etter en meget sterk avslutning på de siste syv skuddene, hvor jeg fikk seks tiere og én nier, forteller førsteårsjunioren, før hun fortsetter:

– Jeg jobbet hardt begge dagene, men synes egentlig jeg fikk dårlig utbetaling på resultatene. Men i den siste finalen, så løsnet det. Jeg satte også ny norgesrekord på finaleskyting med 237,3 poeng. Det er 2,2 poeng bedre enn min gamle norgesrekord fra Swedish Cup i januar i år. Så totalt sett er dette min beste internasjonale prestasjon med to medaljer på to konkurranser.

(Saken fortsetter under bildet)

TIL TOPPS: Pistolskytter Ann Helen Aune (i midten) gikk helt til topps i det internasjonale stevnet RIAC i Luxemburg. 		 ARKIVFOTO

TIL TOPPS: Pistolskytter Ann Helen Aune (i midten) gikk helt til topps i det internasjonale stevnet RIAC i Luxemburg. ARKIVFOTO

Ann Helen Aune fikk også med seg en miks-konkurranse i Luxemburg.

– Jeg hadde egentlig ingen å skyte miks med, men fikk tilbud om å skyte med en svensk skytter (Joackim Nordberg). Vi skjøt til sammen 750 poeng og det resulterte i en syvendeplass av 37 seniorlag. Det beste svenske laget fikk en niendeplass, mens det norske fikk en 11. plass, forteller landslagsskytteren.

LES OGSÅ: Sjekk forskjellen: Enormt sprik i pris på utstyr i de mest populære idrettene

God lærdom

Skytteren fra Mysen Pistollag mener hun lærer mye av å konkurrere utenlands.

– Jeg trenger internasjonal erfaring. Det å skyte på forskjellige arenaer og gjøre de samme tingene hver gang. Det er ting jeg jobber med, forklarer Ann Helen, som trener fem-seks ganger i uka.

– Treningen består av skyting, fysiske øvelser, balanse og «tørrklikk», sier den ambisiøse jenta.

Neste konkurranse for hennes del er Swedish Cup i januar.

Dit skal også Henrik Larsen fra Mysen. Rifleskytteren imponerte også i Luxemburg. Han dro i land en første- og en fjerdeplass på 60 skudd stående på luft og endte på 628,4 og 625,7 poeng.

(Saken fortsetter under bildet)

– Skytingen stemmer ikke helt om dagen, men helt greit dette her. Jeg driver og tester uten ny stokk. Formen er i hvert fall på vei oppover, oppsummerer landslagsskytteren.

LES OGSÅ: Petter Solberg (44) hopper ut av rallycrossen: – Gir ingen mening å fortsette i VM neste år

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags