Vurderer å flytte hjemmekampene til annen bane: – Vi får ikke flyt i spillet på Askim stadion

UAVGJORT: Askim spilte 2-2 hjemme for Lisleby.

UAVGJORT: Askim spilte 2-2 hjemme for Lisleby. Foto:

Etter oppturen mot Spydeberg fredag, ble det en liten nedtur igjen for Askim FK hjemme på Askim stadion. Nå vurderer trenerteamet å ta grep.

DEL

ASKIM: Fredag kveld vant Askim FK endelig en kamp i 5. divisjon, da Spydeberg ble beseiret på bortebane 1-0. Mandag kveld var det på ny kamp. Denne gangen mot Lisleby – et lag som både hadde tapt mot Trø/Bå og Spydeberg på bortebane. Nå var det ny kamp for Fredrikstad-laget i Indre Østfold, denne gangen på naturgresset på Askim stadion.

– Klabb og babb

– Det var mye klabb og babb, dueller og mye kælking av ball fra begge lag i første omgang. Ingen god fotballkamp, forteller Askim-trener John Roger Giltvedt.

Han fikk likevel noe å glede seg over i første omgang. Arber Rexhaj sørget nemlig for 1-0 etter en halvtimes spill. Rett før pause fikk Lisleby straffe, men den reddet keeper Kent Thygesen.

– Med ledelse 1-0 til pause, så hadde vi planer om å roe ned spillet. Men det gikk ikke etter planen. For etter ti minutters spill headet Voio (Voioslav Djukic) ballen i eget mål etter et Lisleby-innlegg. Da så jeg gutta begynte å henge med hodet. Vi gjorde derfor noen bytter i håp om å endre kampbildet, forklarer Askim-treneren.

LES OGSÅ: Racingfører Olav (62) trodde han hadde brukket kjeven etter fall på sparkesykkelen – leverte likevel fantastisk kjøring

Spilte med fem spisser

Dessverre for Giltvedt og Askim-spillerne var det i stedet Lisleby som fikk uttelling. Målkongen Martin Kjønigsen satte inn 1-2 da 20 minutter gjensto.

– På slutten kjørte vi på med fem spisser for å få utlikning og på overtid greide vi det. Et frispark ble klarert av Lisleby. Andreas Lindahl var på returen og dro til på halvvolley. Den var så hard at den gikk rett inn, fortsetter han.

Dermed endte oppgjøret med poengdeling 2-2.

– Gutta var nok litt skuffet over at vi ikke vant kampen, men vi må bare ta med oss det positive. Vi har slitt med å score på slutten. Nå klarte vi det og fikk med oss poeng på overtid, mener Giltvedt.

LES OGSÅ: Råtassen Brage lot seg ikke stanse av sterke smerter – syklet ned til pallplass likevel

Vurderer å spille på kunstgress

Han er likevel ikke fornøyd med lagets spill. Noe av forklaringen tror han skyldes spill på naturgress. De to første hjemmekampene på Askim stadion gikk heller ikke så bra. Da ble det tap for Sprint/Jeløy II og Drøbak/Frogn II.

– Jeg liker ikke unnskyldninger, men samtidig er det viktig å være realist. Vi får ikke til spillet vårt på naturgresset. Vi er et spillende lag med mange lette og tekniske spillere. Det ser ut som om litt ujevn og humpete bane ikke gjør oss noe godt. Derfor vurderer Henrik Strøm (assistenttreneren) og jeg om vi skal spille hjemmekampene på kunstgressbanen framover. Vi får se. Først skal vi gjøre oss ferdige med hjemmekamp mot Torp på fredag, sier Giltvedt, og innrømmer at det er har vært en tøff uke for spillerne.

– Dette var den tredje kampen på én uke. Det er klart det tærer litt på kreftene til gutta, men vi har såpass bred og fin tropp at vi skal tåle det, mener han.

Askim FK: Kent Thygesen, Kasper Giltvedt, Andreas Lindahl, Kristian Kolberg, Arber Rexhaj, Voioslav Djukic, Håkon Strøm, Karl Petter Nilsen, Milan Drobnjak, Aymen Zebari, Magnus Onstad, Mekan Asani, Roberg Falk, Haron Ashraf.

Trykk her for tabell i 5. divisjon (ekstern link)

Storseier til Mysen

For øvrig spilte også Mysen/HIL kamp i mandag kveld i 6. divisjon. Laget møttet mosselaget Ekholt på bortebane og vant hele 6-1.

– Bra gjennomført kamp, spesielt defensivt var vi solide hele veien. Forsvaret ledet av Nikolai Grefslie var oppofrende og kontante i duellene. Ekholt skapte nesten ingenting mot oss. Fremover var vi litt upresise, men vi scorer likevel seks må. Vi er veldig fornøyd med gutta, sier trenerteamet på Mysens Facebook-side.

Målene ble for øvrig scoret av: Erlend Brandsrud, Emil Hensel, Fredrik Lindblad 2, Håkon Jacobsen og Eirik Haugland.

Trykk her for tabell i 6. divsjon (ekstern link)

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags