Kompisene Simen og Jørgen kjempet om seieren – til slutt måtte én av dem gi tapt

TIL TOPPS: Ørje-guttene Simen Engsvik (t.v.) og Jørgen Syversen kjørte inn til de to første plassene i NM-runden i rallycross i Trøndelag i helgen.

TIL TOPPS: Ørje-guttene Simen Engsvik (t.v.) og Jørgen Syversen kjørte inn til de to første plassene i NM-runden i rallycross i Trøndelag i helgen. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Simen Engsvik (22) og Jørgen Syversen (23) ville begge vinne NM-runden i rallycross. Til slutt var det yngstemann som kunne strekke hendene i været.

DEL

MELHUS: Den andre NM-runden i rallycross ble i helgen arrangert av NMK Melhus på Bollandsmoen Motorbane i Trøndelag. I klasse 3, supernasjonal 2001–2004 ccm, stilte Simen Engsvik og Jørgen Syversen opp som to av de største favorittene. Begge guttene er fra Ørje og kjører for NMK Aremark. I første NM-runde vant Engsvik, mens Syversen ble nummer fire.

– Moro de ble så tight

Denne helgen ble det enda tettere mellom de to kompisene. Fire innledende omganger ble kjørt. I to av dem hadde Engsvik beste tider i sin BMW E30. Det samme hadde Syversen i sin Ford Fiesta i de to andre. Begge hadde også to andreplasser. For å skille de to måtte juryen se på raskeste tid. Der vant Syversen. Dermed var det 23-åringen som fikk pole position i A-finalen, mens Engsvik måtte nøye seg med startspor to.

Det skulle likevel vise seg å være en fordel på Bollandsmoen denne dagen. Grepet gikk for å være bedre i startspor to enn én.

– Jeg tok starten og holdt ledelsen. Jørgen lå tett på meg hele veien. Jeg skulle ikke ha gjort mange store feil, før han hadde vært forbi meg. Moro når det blir så tight. Begge ville vinne, men det var fair kjøring av begge to, forteller Simen Engsvik fornøyd.

LES OGSÅ: Superglad Henning (46) herjet i Rally Portugal: – Jeg må sikkert legge opp en dag, men jeg er fremdeles ikke gammel i huet

Leder NM

22-åringen tok dermed sin andre strake seier i NM og leder dermed NM etter to av fire løpshelger. Jørgen Syversen, som i fjor tok NM-sølv i klassen, ligger på andreplass sammenlagt.

– I fjor ble jeg nummer ti i NM. Nå som jeg ligger såpass bra an, så kjører jeg for gull. Men jeg skal ikke ta noe for gitt. Det er mange løp igjen og mange gode førere å kjempe mot, sier Engsvik.

(Saken fortsetter under bildet)

PALLEN: Simen Engsvik (på førsteplass) og Jørgen Syversen (til venstre) kjører begge for NMK Aremark. Tredjeplassen gikk til Joakim Vestli fra KNA Oppland.

PALLEN: Simen Engsvik (på førsteplass) og Jørgen Syversen (til venstre) kjører begge for NMK Aremark. Tredjeplassen gikk til Joakim Vestli fra KNA Oppland. Foto:

Neste løp er tredje NM-runde på Dokka i om tre uker.

– Det er ikke mye jeg trenger å gjøre med bilen i mellomtiden. Bare å gå over den, ta en liten test og se om alt fungerer som det skal, forklarer Simen Engsvik, som også slo lillebror i helgen. Sander ble nummer 11 i samme klasse. NMK Trøgstad-fører Kim Roar Johansen ble nummer sju.

I klasse 1, supernasjonal t.o.m. 1600 ccm, vant Robin Bakke Andresen fra NMK Trøgstad første NM-runde. I helgen ble det andreplass. Opel-føreren beholder førsteplassen i NM etter to løp.

Leder NM gjør også klubbkamerat, Hans-Jøran Østreng. BMW-føreren vant første løp. I ble i helgen nummer to i klasse 4, supernasjonal over 2400 ccm. I denne klassen ble Markus Johannessen nummer sju og Thomas Tørnby, begge NMK Trøgstad, nummer sju og åtte.   

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken