Geir (49) ble slått av Robin (19) – skryter uhemmet av unggutten

SE OPP FOR DENNE KAREN: Geir Klund (bak) mener Robin Rørvik har en stor fremtid bak rattet. På Landskamp.no tok de to NMK Aremark-førerne dobbeltseier.

SE OPP FOR DENNE KAREN: Geir Klund (bak) mener Robin Rørvik har en stor fremtid bak rattet. På Landskamp.no tok de to NMK Aremark-førerne dobbeltseier. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Robin Rørvik er bare 19 år, men kunne likevel juble over uventet seier rallycrossklassen i Landskamp.no på Momarken. Toeren i løpet, Geir Klund (49), mener unggutten har en stor framtid bak rattet.

DEL

MYSEN: Etter noen år med bilcross, tok Robin Rørvik et nytt steg i høst. Ørje-gutten fikk kjøpt rallycross-veteranen Ola Frøshaugs gamle «babyblue» Volvo S40, en bil med 3 liters motor. Med andre ord en stor overgang fra litt «slitne» biler i bilcrossen.

– Største jeg har gjort

I helgen stilte han til start i Landskamp.no på Momarken med et lite mål om å nå en A-finale i konkurranse med rundt 30 andre førere. Han endte opp med første-, andre-, tredje og fjerdeplass i de fire innledende omgangene. Det førte ham inn i en B-finale, som han vant. Dermed bar det inn i A-finalen.

Målet var nådd, men Robin Rørvik ville ha mer. I A-finalen kom han godt ut, gikk direkte i alternativsporet (jokerlap), og kom ut som nummer tre. Forspranget til de to foran spiste han opp. Så da de to skulle i alternativen, kom han ut som nummer én. Da var seieren i boks!

(Saken fortsetter under bildet)

VANT: Robin Rørvik (foran) vant rallycross under Landskamp.no på Momarken.

VANT: Robin Rørvik (foran) vant rallycross under Landskamp.no på Momarken.


– Dette er nok det største jeg har gjort i bilsport. Å vinne her er stort. Det er som hjemmebane å regne. Et stort løp med masse folk til stede. Selv om jeg alltid har lyst til å vinne, var målet i helgen å komme til en A-finale. Bilen er fortsatt litt ny for meg, så jobber med å bli kjent med den. Så dette var litt overkant, smiler 19-åringen beskjedent. Til vanlig kjører han NM i klasse 4. Forrige NM-runde på Melhus ble han nummer 11.

SE OGSÅ: Mye dramatikk og spenning i Landskamp på Momarken – se alle finalene i opptak her

Jublet for klubbkompis

Nesten like mye som egen seier, gledet Robin Rørvik seg over andreplassen. For den gikk til Geir Klund. Begge kjører for NMK Aremark. Også 49-åringen hadde som mål å komme til en A-finale. Dit kom han direkte etter de fire innledende omgangene. For hærlendingen vant nemlig tre av fire heat og fikk en andreplass i den siste.

(Saken fortsetter under bildet)

FEIRET: Robin Rørvik passet på å dynke klubbkameraten Geir Klund i sjampanje på seierspallen.

FEIRET: Robin Rørvik passet på å dynke klubbkameraten Geir Klund i sjampanje på seierspallen. Foto:

– At jeg skulle gå rett til en A-finale var over all forventning. Utrolig moro. At Robin slår jeg meg i finalen er helt greit. Han har nok en litt hvassere motor enn jeg har, men så kjørte han også mye bedre. Jeg hadde ikke sjans til å ta han i finalen. Han er så rolig. Ikke en eneste nerve hos den gutten der. Han har definitivt en stor framtid bak rattet. Det blir moro å følge ham videre, smiler Geir Klund.

SE OGSÅ: Stor bildeserie fra Landskamp.no

Solberg disket

I klassen med flest delatekere, bilcross senior, med over 70 startende var det to lokale førere som tok seg til en A-finale. Det var Trøgstad-bosatte Jonas Dalseth Jacobsen, som kjører for NMK Hålogaland, og Spydeberg-gutten Oscar Solberg, som kjører for KNA Indre Ytre Østfold.

Det ble en svært innholdsrik finale. Dalseth Jacobsen, som hadde imponert stort i de fire innledende omgangene, tok starten og ledet løpet. Men rett før passering etter én runde fikk han problemer med sin Volvo 245 og løpet var ferdig.

Oscar Solberg hadde kjørt seg opp fra B-finale og måtte dermed starte bakerst i A-finalen. Men med aggressiv kjørestil, smartness og litt tur, så kjørte han seg opp til en tredjeplass – trodde han.

Dessverre for 22-åringen sin del ble han disket for å ha passert en bil mens det var «gulflagg». En bil sto fast i kjørebanen. Dermed ble han degradert til en åttendeplass i løpet.

(Saken fortsetter under bildet)

FEIL PASSERING: Det kom opp gulflagg i finalen etter at Erik Weberg (15) hadde kjørt ut. Oscar Solberg (105) hadde ikke fått med seg dette og kjørte forbi en fører samme sted. Det endte med disk og han endte sist i A-finalen.

FEIL PASSERING: Det kom opp gulflagg i finalen etter at Erik Weberg (15) hadde kjørt ut. Oscar Solberg (105) hadde ikke fått med seg dette og kjørte forbi en fører samme sted. Det endte med disk og han endte sist i A-finalen. Foto:

– Det er kanskje den grommeste finalen jeg noen gang har kjørt. Det skjedde noe hele tiden. At det ble «gulflagg» fikk jeg rett og slett ikke med meg. På den ene runden lå jeg i støvføyka bak en Saab, mens jeg på den andre lå i tøff kniving med flere andre biler, forklarer sønnen til Henning Solberg, men legger til:

– Jeg er fornøyd med å komme til en A-finale med så mange biler til start. Bilen min, en Peugeot 206, visste jeg ikke hvordan funket. Den ble hentet hos en bekjent for kort tid siden. Jeg hadde ikke fått testet den skikkelig. Men det gikk jo bra. Takket være et bra støtteapparat jeg hadde med. Helgen har vært dritmorsom. Jeg har ikke kjørt bilcross siden 2014 her på Momarken. God kjøretrening og veldig sosialt, smiler Oscar Solberg, som fortsatt har ambisjoner som sjåfør, selv om det har vært lite kjøring i det siste.

(Saken fortsetter under bildet)

ÅTTENDEPLASS: Oscar Solberg kjørte seg inn til en tredjeplass i A-finalen i bilcross på Momarken, men ble senere disket.

ÅTTENDEPLASS: Oscar Solberg kjørte seg inn til en tredjeplass i A-finalen i bilcross på Momarken, men ble senere disket. Foto:

– Det er rally som gjelder. Jeg er fortsatt bare 22 år og har mange år igjen. Nå jobber jeg må å få spikret et skikkelig opplegg, så får vi se hva det blir, sier Solberg junior.

Arrangøren fornøyd

Bilcross senior ble for øvrig vunnet av Steffen Hansen fra NMK Gardermoen. Jonas Dalseth Jacobsen ble nummer sju. Av andre lokale tar vi med at Ørje-gutten Sebastian Huse, som kjører for NMK Aremark, ble nummer ti, mens askimingen Carl Fredrik Brettingen, som kjører for Østfold Motorsport, ble nummer 12.

I dameklassen ble det seier til Hanna Peterson fra Bohus Racing. Her ble beste lokale Trine Opsahl fra NMK Aremark.

I bilcross junior ble det seier til Lars Løstegård fra NMK Gol. Her ble Askim-gutten Kasper Kristoffersen, som kjører for KNA Indre Ytre Østfold, nummer ni, mens Mysen-gutten Svein Ingar Karlsen, som kjører for samme klubb, nummer ti.

I klasse rallycross historisk ble det seier til Jan Johansen fra arrangørklubben NMK Trøgstad. Klassen besto av kun fire førere.

Trykk her for fullstendig resultatliste (ekstern link)

Totalt var rundt 200 førere som stilte i årets Landskamp.no. Det er arrangørklubben greit fornøyd med.

– Helgen ble bra. Det meste har gått på skinner. Ingen skader og gode tilbakemeldinger. Det eneste vi kunne ha tenkt oss var bedre vær. Men det rår vi ikke over, sier leder i NMK Trøgstad Morten Madsen Moe.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken