RAKKESTAD/HOBØL: Det skjedde på Gatebils hovedfestival på Rudskogen. 60 førere fra hele Europa deltar, og en av dem er Iren Moen fra Tomter i Hobøl. Sammen med Lena Charlotte Westby fra Brumunddal og Malin Johansen fra Levanger utgjør hun et rent jentelag i den knallharde Super3-konkurransen

– Det er jo ikke så mange av oss jentene som kjører drifting, forteller Lena Charlotte.

– Men siden vi er tre som kjører aktivt på Gatebil, syntes vi det var riktig å prøve seg, selv om ingen av oss hadde kjørt noe særlig tandemkjøring før.

Møtte verdensklasse

I driftingsporten konkurrerer vanligvis to og to biler mot hverandre i dueller der det er om å gjøre å utmanøvrere motstanderen. I Super3-konkurransen er spillereglene fullstendig annerledes. Her kjører tre biler på lag, og det er om å gjøre å kjøre så synkront og tett som mulig. Et dommerpanel gir så en poengskår basert på hvordan lagene klarer seg.

 

– Det var jo ikke bare norgesklasse på motstanderne våre, det var verdensklasse, sier Malin Johansen fra Levanger. Hun forteller om en nervepirrende opplevelse da jentene bestemte seg for å utfordre gutta.

– Jeg satt og skalv på førermøtet. Men det ble heldigvis bedre da vi satte oss i bilene og kjørte. På banen ventet motstandere som Fredric Aasbø, Ola Jæger og Kenneth Moen som alle har konkurrert i driftingsporten i USA. Jentene mente likevel det var viktig å stille, for å sette et eksempel for de som kommer bak.

Bratt læringskurve

– Det er mange unge jenter som er på vei inn i driftingsporten. Vi kan ikke bare stå og se på, sier Iren Moen som opprinnelig er fra Høyanger, men nylig flyttet til Tomter. Hun var den som tok initiativet til at jentene skulle stille.

– Men man er jo selvfølgelig nervøs for alt som kan skje. Konkurransen går jo ut på å kjøre så tett og så raskt som mulig. Da er det klart det er mye som kan gå galt.

I episoden følger tv-kameraene jentene tett mens de trener og forbereder seg til konkurransen. Teamet kaller seg Frustrerte Fruer, et navn de etter hvert skal få leve opp til når de i starten ikke lever opp til sine egne forventninger.

– Det var en bratt læringskurve den dagen, sier Malin.

– Vi gikk fra å ha som mål å ikke skulle kræsje til å kjempe med de beste. Etterpå var vi storfornøyd med oss selv.

– Det gikk over all forventning, sier Iren.