Magnus (32) feiret EM-bronsen med kona – i mars kommer gullet

SLITEN OG FORNØYD: Magnus Jøndal og kona Emilie feiret EM-bronsen på den norske banketten lørdag kveld. Paret venter for øvrig sitt andre barn i mars.

SLITEN OG FORNØYD: Magnus Jøndal og kona Emilie feiret EM-bronsen på den norske banketten lørdag kveld. Paret venter for øvrig sitt andre barn i mars. Foto:

Etter å ha scoret sju mål på åtte forsøk og blitt kåret til banens beste, feiret Magnus Jøndal EM-bronsen med kona Emilie (28) på banketten.

DEL

Paret venter sitt andre barn i mars.

– Det blir ei jente til, smiler Magnus, som har datteren Sofie (snart 3 år) fra før av sammen med kona Emilie Jøndal.

LES OGSÅ: Her scorer Daniel (33) historiens første mål for den nye klubben – men det var av det helt spesielle slaget

– Betyr mye

En sliten, men fornøyd Tomter-mann kunne fortelle at han var godt fornøyd med mesterskapet.

– Jeg har ikke hatt samme uttelling som i VM i fjor, men det mesterskapet var også ekstraordinært. Jeg har truffet bedre her enn i klubben min, Flensburg i høst. Så jeg er optimist med tanke på resten av sesongen i Bundesliga, forteller kantspilleren, som scoret 37 mål på 50 forsøk i EM. Det gir en treffprosent på pene 72.

(Saken fortsetter under bildet)

STOR KAMP: Magnus Jøndal (t.v) ble kåret til banens beste spiller i bronsefinalen mot Slovenia. Her sammen med EMs toppscorer og mesterskapets beste spiller, Sander Sagosen.

STOR KAMP: Magnus Jøndal (t.v) ble kåret til banens beste spiller i bronsefinalen mot Slovenia. Her sammen med EMs toppscorer og mesterskapets beste spiller, Sander Sagosen. Foto:

I bronsefinalen scoret han sju mål på åtte forsøk og bidro sterkt til at de norske herrene tok historiens første EM-medalje i håndball. Slovenia ble knust hele 28–20 Tele2 Arena i Stockholm.

– En medalje betyr veldig mye. Det er tross alt vår første EM-medalje i håndball. Det var godt å avslutte mesterskapet med en god følelse, forteller Jøndal, som innrømmer at laget var langt nede etter å ha tapt for Kroatia i semifinalen etter ekstraomganger.

– Det var ikke mye som ble sagt rundt middagsbordet og på rommene etter kampen i går. Mange slet med å få sove skikkelig. Jeg sov brukbart. Ikke like mange timer som vanlig, men helt ok. Vi fikk også hentet oss inn på dagen før bronsefinalen. Det var tross alt medalje vi skulle spille for, så det var ingen grunn til ikke å glede seg. I dag var det også moro på håndballbanen. Både for laget og egen del. Ting gikk inn, selv om det ikke bare var normale skudd fra min side, sier Jøndal.

LES OGSÅ: Her gjennomfører de det heftige stuntet: – I 05-tida kom den største utfordringen

Har tro på OL-gull

– Jeg synes hele laget leverte et fantastisk mesterskap. Dessverre var vi litt uheldige og udyktige i avgjørende kamp mot Kroatia. Men dette viser at vi også er kandidater til OL-gullet til sommeren, mener kantspilleren.

(Saken fortsetter under bildet)

Før det blir OL-deltakelse må imidlertid Norge igjennom kvalifiseringsspill i april. Trolig møter Norge Sør-Korea, Chile, Egypt/Brasil. De to beste går til OL. Mulighetene er derfor meget gode for OL-spill mot disse nasjonene.

– Vi bør gå videre fra den kvalifiseringen der. Så får vi se i OL hvordan det går. Jeg vet egentlig ikke hva som er størst, VM eller OL. Jeg har ikke deltatt i OL før, men det høres større ut å oppleve, mener 32-åringen.

Med lørdagens seier sikret også Norge billett til neste års VM i Egypt. Der skal det for første gang delta 32 nasjoner.

Søndag går finalen i EM. Der møtes tittelforsvarer Spania og Kroatia.


FAKTA

EM menn, bronsefinale

Slovenia – Norge 20–28 (9–12)

Tele2 Arena Stockholm, Sverige

13.094 tilskuere

Mål Norge: Magnus Jøndal 7, Kristian Bjørnsen 5, Sander Sagosen 4, Gøran Johannessen 4, Magnus Gullerud 2, Eivind Tangen 2, Harald Reinkind 2, Petter Øverby 1, Christian O'Sullivan 1.

Toppscorer Slovenia: Dean Bombac 5.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags