– Hadde Jøndal hatt voks i håret, hadde han vært en verdensstjerne

FANTASTISK: Magnus Jøndal scoret 11 mål og bidro sterkt til at Norge slo Sverige 30-27. Tomter-mannen ble da også kåret til banens beste spiller.

FANTASTISK: Magnus Jøndal scoret 11 mål og bidro sterkt til at Norge slo Sverige 30-27. Tomter-mannen ble da også kåret til banens beste spiller. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Magnus Jøndal (30) herjet med svenskene i håndball-VM, scoret 11 mål og ble kåret til banens beste. Etter kampen haglet det mye skryt.

DEL

HERNING: Norge måtte slå Sverige i hovedrunden i håndball-VM for fortsatt å ha et håp om semifinaleplass. Og for en kamp det ble av herrelandslaget. 17–14 til pause ble til 23–17 ti minutter ut i andre omgang. «Søta bror» kom nærmere på slutten, men maktet aldri å innhente Norge. Det endte med seier 30–27.

Banens beste

Og i spissen for det norske laget – Magnus Jøndal fra lille Tomter i Hobøl kommune. Norges venstrekant var helt outstanding i kampen og noterte seg for hele 11 scoringer på 12 forsøk. Fem av dem på straffekast. Etter kampen ble han både kåret til banens beste av en fagjury og av Norges seere. På børsene i landets største aviser får han også ti av ti mulige poeng.

– I dag var det moro å være kantspiller. Jeg hadde dagen hvor alt gikk inn. Det var mye som sto på spill og jeg kjente jeg var nervøs før kampen. Så spiller jeg min beste landskamp noen gang. Jeg har aldri scoret så mange mål i en landskamp før, smiler beskjedne Jøndal til TV3, som har fått tilnavnet «den tause snikskytteren» i VM.

Men om han er beskjeden selv, så er det andre som prater i store ord om 30-åringen som til daglig spiller for Flensburg i Bundesliga.

– Jøndal er min favorittspiller i VM. Mest fordi han er så stille og bare scorer og scorer mål. De svenske keeperne er i verdensklasse, men er ikke i nærheten av å ta skuddene hans. I tillegg går han fram og tar ansvar på straffer i en kritisk fase av kampen hvor mye står på spill. Han står også helt fantastisk i forsvar, skryter den danske håndballprofilen Joachim Boldsen, som er ekspert på norsk TV3.

En verdensstjerne

Like mye hyllest får han av en annen ekspert på TV3, tidligere landslagsmålvakt Ole Erevik.

– Jøndal får altfor lite oppmerksomhet og kred for den jobben han gjør. Hadde Jøndal brukt voks eller gelé i håret, så hadde vært en verdensstjerne, skryter Ervik.

Makker på Norges høyrekant, Kristian Bjørnsen, følger opp.

– Det er en fryd å se Jøndal spille. I dag er jeg glad for at jeg spiller på lag med ham, smiler Bjørnsen.

Onsdag avgjøres det hvem som kommer til semifinalen. Norge slåss mot Sverige og Danmark om to plasser. Norge må slå Ungarn onsdag og krysse fingrene for at Danmark gjør det samme mot Sverige. I så fall er avansementet i boks.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags