Johannes (17) fikk en kjempeoverraskelse da han surfet på nettet

TATT UT: Johannes Løken fra Askim IF er tatt ut til nordisk juniorlandskamp i kombinert.

TATT UT: Johannes Løken fra Askim IF er tatt ut til nordisk juniorlandskamp i kombinert. Foto:

Johannes Løken er trolig den første utøveren i Askim IFs 127 år lange historie som skal representere Norge internasjonalt i kombinert.

DEL

Indre Østfold har hatt både langrennsløpere og hoppere som har representert Norge internasjonalt. Nå får også en kombinertløper sjansen. Johannes Løken, som om få dager fyller 18 år, er tatt ut til nordisk juniorlandskamp førstkommende helg. Landskampen finner stede i Falun i Sverige og det skal både konkurreres individuelt og i teamsprint.

– Kom overraskende

– Jeg oppdaget uttaket på Skiforbundets sider på nettet og fikk også mail om uttaket. Med den gang fikk jeg litt sjokk. Jeg hadde ikke ventet å få sjansen. Nå viser det seg at de som representerte Norge i fjor nå skal delta i COC (interkontinentalcup). Derfor får jeg muligheten, sier Johannes Løken, som stiller for Norge sammen med Espen Benjaminsen, Harstad, Andreas Ottesen, Gausdal og Jakob Skillingstad, Harstad.

– Dette blir en helt ny erfaring for meg. Mye som blir nytt. Jeg skal prøve å ikke grue meg, men heller tenke positivt. For det blir moro, sier Askim IF-utøveren, uten at han har noe resultatmål i Falun.

– I fjor gjorde Norge det veldig bra, så det er litt å leve opp til. Men jeg vet ikke så mye om nivået. Jeg får bare prøve å gjøre mitt beste, legger han til.

LES OGSÅ: Sykdomsrammede Sarah-Yvonne (25) bak sensasjonell prestasjon: – Jeg kjente det bruse i kroppen

Like god i begge grener

At han skulle ende med å bli kombinertløper var litt tilfeldig.

– Jeg kommer fra en hoppfamilie, så hopping startet jeg med tidlig. Samtidig har jeg også vært veldig glad i å løpe og gå på rulleski. Så da fikk jeg lyst til å prøve meg i langrenn også. Etter hvert ble det kombinert, forteller Johannes Løken, som føler seg omtrent like god i begge grener.

(Saken fortsetter under bildet)

HOPPFAMILIE: Johannes Løken kommer fra en hoppfamilie i Askim. Derfor var det naturlig at han tidlig begynte med hopping. Etter hvert har han blitt vel så glad i langrenn.

HOPPFAMILIE: Johannes Løken kommer fra en hoppfamilie i Askim. Derfor var det naturlig at han tidlig begynte med hopping. Etter hvert har han blitt vel så glad i langrenn. Foto:

– I sommer var jeg veldig godt trent og da var jeg nok bedre på ski enn i hoppbakken. Men så gikk jeg på en sykdomssmell i høst. Det har tatt tid å bygge seg opp. Nå er jeg omtrent like god. Den plassen jeg har etter hopping er stort sett den plassen jeg har når jeg går i mål. Selv liker jeg best langrenn. Det er morsommere å ta igjen løpere enn å bli fragått. Samtidig er det nok i langrenn jeg har mest å gå på teknisk. Jeg er god på rulleski, men sliter mer med teknikken på snø. Det jobber jeg med, forklarer han.

(Saken fortsetter under bildet)

Johannes Løken går i andreklasse på Norges Toppidrettsgymnas (NTG) på Lillehammer og har de beste forutsetninger for å bli god. Både skole og trening er tilrettelagt for at utøverne skal bli best mulig. Stort sett trener han to ganger daglig. Denne sesongen har Johannes Løken satt seg som mål å få plasseringer iblant de ti beste i norgescupen for juniorer. På sikt er ambisjonene høyere.

– På slutten av neste sesong bør jeg være helt i toppen i juniorklassen. Det er i hvert fall målet, mener Askim-gutten, men før den tid altså nordisk juniorlandskamp i Falun til helgen.

LES OGSÅ:

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags