Lokal gutt tatt ut på ishockeylandslaget: – Gøy å få denne tilliten

PÅ LANDSLAGET: Eirik Hafstad Johansen fra Trømborg skal spille for G18-landslaget til Norge i midten av desember. Det blir hans første kamper med flagget på brystet.

PÅ LANDSLAGET: Eirik Hafstad Johansen fra Trømborg skal spille for G18-landslaget til Norge i midten av desember. Det blir hans første kamper med flagget på brystet. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Selv uten ishall i Indre Østfold, har Eirik Hafstad Johansen (17) spilt seg fram til en landslagsplass i ishockey.

DEL

LILLEHAMMER: Eirik Hafstad Johansen fra Trømborg er tatt ut på G18-landslaget i ishockey. Nå skal han spille for Norge i tre privatlandskamper mot Frankrike på Hamar 13.–15 desember.

– Gøy å få denne tilliten. Spesielt etter å være ute med skade første del av sesongen, forteller 17-åringen.

LES OGSÅ: Rikke (16) får skryt etter sine første landskamper: – Hun er en spiller for framtiden

Var ute med alvorlig skade

Skaden han snakker om var av den alvorlige sorten.

– Jeg ble taklet i en kamp og fikk knust en nyre. Det var veldig alvorlig med en gang. Så den første uka ble jeg liggende på sykehuset og jeg var ute i ni uker. Først forrige helg var jeg tilbake i kamp igjen. Derfor var det en opptur å bli innkalt på landslaget, sier Eirik Hafstad Johansen, som også var ute deler av forrige sesong med skade. Da var det et brudd i håndleddet som plaget ham.

– Du kan si jeg er godt vant til dette. Jeg prøver å bruke skadeavbrekkene til noe positivt og trener da på andre ting jeg ikke er så god på, forklarer han.

(Saken fortsetter under bildet)

AMBISJONER: Eirik Hafstad Johansen spiller back på Lillehammer. Målet er en dag å leve av hockeyen.

AMBISJONER: Eirik Hafstad Johansen spiller back på Lillehammer. Målet er en dag å leve av hockeyen. Foto:

Eirik Hafstad Johansen startet sin ishockeykarriere i Sparta allerede som sjuåring. Helt fram til i fjor sommer pendlet han mellom Trømborg og Sarpsborg med pappa som sjåfør. Nå er hverdagen en helt annen. I fjor høst flyttet han til Lillehammer og begynte på Norges Toppidrettsgymnas (NTG) der.

– Nå kombinerer jeg skole og hockey og bor bare fem minutter unna Kristins og Håkons hall. Det er en ny hverdag. Jeg føler jeg har tatt mange steg etter at jeg flyttet hit. Her får jeg også tettere individuell oppfølging, forteller han.

LES OGSÅ: Simen (18) tok EM-sølv og satte verdensrekord

Ønsker å leve av hockeyen

Planen denne sesongen er både å spille på U21- og U18-laget til Lillehammer. Så langt har det kun blitt tid til å spille på U21.

– Det er større spillere og høyere tempo enn på U18, men jeg synes jeg tar det nivået der ganske så bra, forteller backen, som har høye ambisjoner som hockeyspiller.

– Drømmen er å leve av hockeyen. Spille på et profesjonelt nivå. Jeg liker å tro det er realistisk. Føler det er mulig bare jeg legger ned den jobben som skal til, sier trømborgingen, og har tidligere NHL-proff Ole-Kristian Tollefsen som et forbilde.

– Bortsett fra slåssingen hans, så er det en jeg ser opp til. Han har fått til mye bra i karrieren, avslutter han.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags