Skoleklasse arrangerer høstferieaktiviter – pengene brukes til noe helt nytt i egen utdanning

Rundt 40 barn prøver denne uken ut nye idretter i gymsalen på Askim Videregående skole.

Rundt 40 barn prøver denne uken ut nye idretter i gymsalen på Askim Videregående skole. Foto:

Idrettslinja på Askim vidregående skole arrangerer høstferieaktiviteter. Overskuddet går til Spania-tur.

DEL

Det er kanskje ikke noen ny sak at elever ved videregående skole bruker pengene de tjener på å reise til Spania. For mange har det nok ikke vært treningsleir som har vært formålet med å reise til Spania. Idrettslinja ønsker gjøre det til en tradisjon å reise på en ukes treningsleir i Spania. En av måtene de tjener til treningsleir er å arrangere idrettsskole i høstferien for elever i første til syvende klasse. Faglærer i idrett på Askim videregående skole og ansvarlig for høstferieaktivitetene Camilla Huse forteller at det hele oppsto i litt hast.

– Vi var nok litt sent ute med å lage invitasjoner, men drøyt 40 barn som deltar er vi veldig fornøyd med, sier Camilla Huse.

– Jeg har savnet et allsidig idrettstilbud for barn i alle år. I skoleferiene er det ofte fotballskoler eller håndballskoler, noe som er veldig bra. Likevel mener jeg at barn har godt av allsidighet, og prøve seg i nye idretter.

Med seg har Huse skoleelever ved idrettslinja på Askim videregående skole. På treningsleir i april får elevene muligheten til å selv utforske nye idretter.

– Det å dra på treningsleir er noe jeg har savnet i Askim. Det er veldig mange andre skoler som reiser på treningsleir til utlandet. Det å reise utenlands kan være med på å gjøre idrettslinja mer attraktiv, samtidig gir det oss nye muligheter i faget aktivitetslære, som vi ikke har her i Askim, forklarer Huse. Hun drar frem fjellsykling og salsa-dansing som eksempler på ting som er lettere å få trent på i utlandet.

Elevene ved idrettslinja har treningslære som eget fag i skolen. Dermed har fem av elevene fått en relevant høstferiejobb. Barna som deltokså ut til å storkose seg med kanonball, innebandy, orientering og frukt fra Rema 1000 Korsgård da Smaalenenes Avis tok turen innom tirsdag formiddag.

(Saken fortsetter under bildet)

Leo (10), Sebastian (7), Isabel (10) og Herman (6) forteller at de har fått prøve mange nye idretter i høstferien.

Leo (10), Sebastian (7), Isabel (10) og Herman (6) forteller at de har fått prøve mange nye idretter i høstferien.


– Det er veldig gøy å være her, sier Leo (10), Sebastian (7), Isabel (10) og Herman (6).

– Spesielt innebandy og fotball er gøy. Her får vi prøve forskjellige aktiviteter. Etterpå skal vi prøve orientering, sier de fire fornøyd.

I pausen skulle man kanskje tro at barna brukte til å slappe av. Den ble i stedet brukt på å perfeksjonere salto på trampoline. Det er liten tvil om at det er en aktiv gjeng som bruker høstferien på All idrettsskole.

– Vi satser på å ha et lignende opplegg også i vinterferien, sier ansvarlig Camilla Huse avslutningsvis.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags