Ludvig Frorud er fra Skiptvet, men spiller på HK Eidsberg. Fredag kveld møter han «gamleklubben» i Eidsberghallen.

– Det er klart det blir litt spesielt. Jeg kjenner jo alle på Skiptvet. Så det blir ekstra gøy å slå dem, mener 18-åringen, som spiller venstreback på HK Eidsberg.

LES OGSÅ: Askiming gråt av glede etter å ha fått drømmecupfinale

Spår et jevnt oppgjør

Mens Skiptvet-laget består av mange rutinerte og erfarne håndballspillere som trener én gang i uka, er det er en helt annen treningskultur i HK Eidsberg. Stammen av seniorlaget består av 18-åringer som vil noe med håndballen. Det trenes flere ganger i uka. Det er også derfor Ludvig Frorud ikke spiller i Skiptvet, men i HK Eidsberg.

– Det kommer sikkert til å bli et jevnt oppgjør med mye fart og mange mål. God underholdning, mener den 197 centimeter høye bakspilleren, som til daglig er logistikklærling ved Sørby Utleie i Spydeberg.

(Saken fortsetter under bildet)

 

Ekstra spesielt for Ludvig Frorud blir det å møte kompis Petter Haakon Enersen på andre banehalvdel.

– Vi har jo kjent hverandre hele livet, og er gamle lagkamerater både på fotballbanen og håndballbanen, sier Ludvig, uten å ha noen planer om å ta hensyn til vennskapet fredag kveld.

– Da skal det gis alt i duellene, smiler han.

LES OGSÅ: Populært sykkelritt gjenoppstår i 2019: – Det virker som om mange har savnet det i år

– Skal løpe de i senk

Kompis Petter Haakon Enersen (18) tror imidlertid at det ikke blir så enkelt å vinne som Ludvig Frorud skal ha det til. På tabellen er det faktisk Skiptvet som har gjort det best så langt denne sesongen med to seirer, to uavgjorte og ett tap, mens HK Eidsberg står med to seirer og tre tap på de første fem seriekampene.

(Saken fortsetter under bildet)

 

– Vi kommer til å vinne. Vi skal løpe HK Eidsberg i senk, påpeker Petter, som både spiller midtback og ving for Skiptvet.

– Ha, det klarer de ikke. De har riktig nok mer rutine enn oss, men vi er yngre og løper mer. Det skal de få merke, kontrer Ludvig.

Krigen er i gang. Så får vi se hvem av gutta som smiler mest etter kampen. Kampen i sin helhet kan du se direkte på Smaalenene.no fra klokken 20.15 fredag. Kommentator blir Jan-Ivar Lorentzen og Eivind Tornes.

På grunn av tekniske problemer mangler sendingen grafikk. Vi beklager det.

 

– Blir spennende - jevnt og intenst. De som unngår unødvendige utvisninger og har den beste målvakten vinner. Holder en knapp på keeper Benny Olsen og Skiptvet her, sier håndballkjenner Lorentzen, selv skjetving.