Tidligere landslagsspiller Benedicte (24) klar for lokal klubb: – Kristin overtalte meg til comeback

HAR ÆREN: Kristin Karlsen, som trente Benedicte Igletjern i åtte år, har æren for at sistnevnte er tilbake på håndballbanen.

HAR ÆREN: Kristin Karlsen, som trente Benedicte Igletjern i åtte år, har æren for at sistnevnte er tilbake på håndballbanen. Foto:

– Gøy å være tilbake og moro å vinne, sier tidligere juniorlandslagsspiller Benedicte Igletjern etter et strålende comeback for Slitu/HK Trøgstad.

DEL

TRØGSTAD: Fire år etter at 24-åringen fra Askim, som blir 25 i oktober, ga seg på grunn av en kneskade og ikke minst mammarolle, var Benedicte tilbake på håndballbanen – som sisteskanse på Slitu/HK Trøgstads nyopprykkede 5. divisjonslag.

– Et scoop for oss å ha fått Benedicte. Med henne i mål, i tillegg til mange andre nye spillere, er jeg sikker på at vi sikrer oss et nytt opprykk, sier trener Zorancho Shalevski optimistisk.

LES OGSÅ: Fantastisk håndballhelg for HK Eidsberg: – Dette viser at vi jobber godt med rekrutteringen

Storspilte til slutt

Benedicte hadde ingen stor åpning på kampen. Men sakte, men sikkert spilte hun seg opp. Etter hvert storspilte hun og hadde mange sterke redninger; inkludert et straffekast. Mot slutten regelrett «stengte» hun buret og fikk også gleden av å score mål direkte etter en redning.

(Saken fortsetter under bildet)

MESTERLIG STRAFFEREDNING: Ex-juniorlandslagsspiller Benedicte Sørli Igletjern (24) gjorde comeback i Indre Østfold i serieåpningen til Slitu/HK Eidsberg i 5. divisjon. Benedicte nøt det og spilte strålende etter hvert med både strafferedning og spillemål.

MESTERLIG STRAFFEREDNING: Ex-juniorlandslagsspiller Benedicte Sørli Igletjern (24) gjorde comeback i Indre Østfold i serieåpningen til Slitu/HK Eidsberg i 5. divisjon. Benedicte nøt det og spilte strålende etter hvert med både strafferedning og spillemål.

– Det gikk vel litt bobb-bobb. Jeg åpnet dårlig, men spilte meg bra opp. Får være fornøyd over denne innsatsen i min første håndballkamp på fire år. Jeg er langt unna matchvekten, men har fått trent brukbart og funnet tid til håndball i kombinasjon med å være mamma, forteller Benedicte, som blant annet har en EM-bronse med Norges U17-landslag å se tilbake på.

(Saken fortsetter under bildet)

GOD: Marte Borger scorer ett av sine fire mål i kampen.

GOD: Marte Borger scorer ett av sine fire mål i kampen. Foto:

Den tidligere landslagsspillerens målvaktsspill var en sterkt medvirkende grunn til at Slitu – denne sesongen i samarbeid med HK Trøgstad – fikk en fin sesongstart med en klar 25-17-seier over Ski. Suveren toppscorer for samarbeidslaget var Therese Tveten med åtte scoringer. Gledelig var det ellers at nesten alle jentene på laget tegnet seg på scoringslisten.

LES OGSÅ: Cor (2,05) tror ikke høyden hans er en fordel - nå forsøker han seg som proff

– Kristin har æren

– Det er min tidligere trener her i Indre Østfold, Kristin Karlsen, som har æren for at jeg er tilbake. Hun overtalte meg bli med og fikk meg til å rydde tid og plass til å spille håndball igjen. Dette er ikke akkurat noen storsatsing fra min side, men et forsøk på å komme i gang igjen og få litt tid uten barn, forteller Benedicte Igletjern.

Kristin Karlsen bekrefter at det var hun som fikk med Benedicte igjen. Litt spøkefullt sier hun:

– Benedicte gjør som jeg sier.

KAMPFAKTA

Håndball 5. divisjon kvinner

Trøgstadhallen onsdag, 50 tilsk.

Slitu/HK Trøgstad – Ski 25–17 (12–8)

Slitu/HK Trøgstad: Benedicte Sørli Igletjern 1, Hege Bjerkeli 2, Marte Borger 4, Andréa Larsen Garai, Lene Hoen 2, Emma Jorud 1, Tonje Nygaard, Madeleine Kirkeng 3, Hege Langseter Solberg, Anette Torp 1, Aurora Dons Tvedt 3 og Therese Tveten 8.

Utvisninger: Slitu 3x2, Ski ingen.

Dommere: Ivar Edvin Karlsen og John Gilbert Lara.

TOPPSCORER: Therese Tveten ble klar toppscorer med åtte mål da nyopprykkede Slitu/HK Trøgstad åpnet med 25-17-seier.

TOPPSCORER: Therese Tveten ble klar toppscorer med åtte mål da nyopprykkede Slitu/HK Trøgstad åpnet med 25-17-seier.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags