Slitu-damene kjemper om opprykk – i kveld kan Ørje ødelegge

VIKTIG SPILLER: Tanja Shalevska og Slitu kan rykke opp fra 6. divisjon, men da må Ørje beseires i Markerhallen onsdag kveld.

VIKTIG SPILLER: Tanja Shalevska og Slitu kan rykke opp fra 6. divisjon, men da må Ørje beseires i Markerhallen onsdag kveld. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Når to seriekamper gjenstår i 6. divisjon, ligger Slitu i god posisjon til å kunne rykke opp. Lokaloppgjøret mot Ørje i onsdag kveld blir en nøkkelkamp.

DEL

MARKER: To lag rykker opp fra damenes 6. divisjon i håndball. Larkollen er allerede opprykksklar, men kampen om andreplassen er svært spennende. Den står mellom Lisleby II, Slitu og Torp.

Slitu med gode kort

Lisleby er i førersetet med 28 poeng, men har kun én seriekamp igjen. Slitu på plassen bak har 26 poeng og to kamper igjen. Ved poenglikhet går Slitu foran på grunn av bedre innbyrdes oppgjør.

I bakkant lurer Torp. De har 25 poeng, men har tre kamper igjen. Ved poenglikhet vil også Slitu-damene passere Torp på innbyrdes oppgjør. Og nettopp Torp og Lisleby II møtes i neste serierunde. Torp har også igjen serieleder Larkollen og bunnlaget Kråkerøy II.

Slitu-damene har gode muligheter for opprykk til 5. divisjon, men da må Ørje slås i Markerhallen onsdag kveld.

Det betyr at Slitu med seier i sine to siste seriekamper skal ha gode muligheter for å få andreplassen som gir opprykk. Siste seriekamp møter laget bunnlaget Tune II, noe som bør gå greit. Vanskeligere blir sannsynligvis kveldens oppgjør mot tabellfemmer og nabo Ørje, som for øvrig vises direkte på Smaalenene.no fra klokka 19.30.

– Klart det er prestisje

– Det er jo lokaloppgjør, så det er klart det er prestisje å vinne. Vi skal på banen for å gjøre jobben vår, så får vi se hva det rekker til med det spillermaterialet vi har, sier Ørje-trener Stein Erik Fredriksen, og forteller at laget må klare seg uten Hege Skjolden, Lena Fredriksen, Elin Klufterud og Madelen Kirkeng i oppgjøret.

(Saken fortsetter under bildet)

GLEDER SEG: Ørje-trener Stein Erik Fredriksen håper laget hans kan gi Slitu god kamp i kveld.

GLEDER SEG: Ørje-trener Stein Erik Fredriksen håper laget hans kan gi Slitu god kamp i kveld. Foto:

– De fire ville normalt ha startet for oss. Så det er synd. Men vi har klart oss uten dem den siste måneden og klart oss bra likevel, forteller Fredriksen.

For Slitu-oppmann Ronny Enger er utgangspunktet før lokaloppgjøret mot Ørje soleklart:

– Vi vil opp! Skal vi klare det må vi beseire Ørje og vinne den siste kampen. Normalt tror jeg vi skal være bedre enn Ørje, men kampen skal spilles først og vi må spille opp mot vårt beste for å klare det, sier Enger.

– Jentene vil opp

Han vet at det i jevne toppen der både Slitu selv, Lisleby 2 og Torp kan ta den andre opprykksplassen fra 6. divisjon, så er utgangspunktet bra for Slitu.

– Slitu er foran både Lisleby og Torp ved poenglikhet gjennom de innbyrdes oppgjørene. Lisleby slo vi mer enn vi tapte for, mens Torp har vi beseiret begge ganger. Så om vi vinner begge kampene våre passerer vi Lisleby, men Torp må avgi ett poeng på sine tre siste kamper for at vi skal ende foran dem. Det herligste for oss ville være seier over Ørje og poengtap for Torp i internoppgjøret mot Lisleby senere i uka, understreker Slitu-oppmannen.

Ronny Enger er klar på at klubben og laget ønsker opprykk til 5. divisjon.

– Jentene er motiverte for opprykk og er innstilte på å gjøre det de kan for å klare det. Oppmøtet og kvaliteten på treningene har blitt stadig bedre gjennom sesongen, slik at jeg tror vi er på vårt aller beste nå. Så vi håper det er nok til opprykk, avslutter Ronny Enger optimistisk.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags