Magnus (30) trives i toppen av Bundesliga med sin nye klubb – har fått en viktig rolle på laget

Artikkelen er over 1 år gammel

Magnus Jøndal (30) nyter tilværelsen i toppen av Bundesligaen i håndball. Selv om det ikke har blitt så mye spilletid, så har Tomter-mannen allerede blitt en viktig brikke på laget.

DEL

FLENSBURG: Etter to svært gode sesonger i GOG i dansk håndball, ble Magnus Jøndal signert av storklubben SG Flensburg-Handewitt i Bundesliga foran denne sesongen. 30-åringen tegnet en 3-årskontrakt med den regjerende tyske mesteren.

LES OGSÅ: Enorm interesse for billøp på Momarken: – Dette blir «all time high»

Sittet mye på benken

Så langt for laget gjort det meget sterkt. Flensburg har vunnet alle sine sju første kamper i Bundesliga og topper serien på like mange poeng som SC Magdeburg. Bare målforskjellen skiller lagene i favør sistnevnte. I Champions League har det blitt én seier og ett tap så langt. For Magnus Jøndal har overgangen til en av verdens beste håndballigaer gått bra, selv om det så langt har vært litt begrenset spilletid. Han har vært andrevalget til trener Maik Machulla på venstrekanten. Den svenske landslagsspilleren Hampus Wanne har vært prioritert foran.

– Jeg visste at Hampus hadde spilte en god sesong i fjor og at konkurransen kom til å bli tøff, så det var jeg forberedt på. Samtidig vet jeg at det blir nok av kamper i løpet av sesongen, så jeg kommer til å få mine muligheter. Da er det bare å ta vare på dem, forteller Tomter-mannen.

LES OGSÅ: Kari-Anne (35) vil hjelpe folk opp av sofaen og ut av døren – har startet nytt treningstilbud

Har scoret 24 mål

Det har han også gjort. Mot bunnlaget Ludwigshafen fikk han spille hele kampen og noterte seg for hele ni scoringer fra kant. Magnus Jøndal er også blitt lagets faste straffeskytter. Så selv om han sitter på benken, blir han tatt inn for å score fra 7-meteren. Totalt har han scoret 24 mål hvor av 14 av dem har vært på straffekast. Han har en uttellingsprosent på pene 75 prosent og ligger på 31. plass i skytterligaen.

– I starten var det litt uvant å komme inn bare for å ta straffekastene, men etter hvert er jeg blitt godt vant til det, forklarer han.

Magnus Jøndal har også funnet seg godt til rette på laget etter overgangen fra GOG. Kanskje ikke så rart. For han er ikke eneste nordmann. Også keeper Torbjørn Bergerud, Gøran Johannessen og Magnus Abelvik Rød er i klubben.

– Vi er faktisk 12 skandinaver i klubben og bare tre tyskere. Så det har gått fint å komme inn i spillergruppa. Det meste går likevel på tysk i laget. Jeg forstår det meste, men om det er noe jeg lurer på så er det bare å snakke med andre på laget, forteller han.

LES OGSÅ: Ole Kristian (75) ble verdensmester i friidrett – gir dette lokale treningssenteret all ære

6.000 tilskuere hjemme

Til Tyskland har han også tatt med seg kona Emilie Asbjørnsen og datteren på halvannet år. Familien har funnet seg godt til rette også utenfor håndballbanen.

– Vi leier en tomannsbolig i Handewitt utenfor Flensburg. Her er det flere andre spillere som bor. Det er rolig omgivelser. Det passer oss bra. Vi er ikke så glade i storbyer, forteller han.

Flensburg er heller ingen verdensmetropol med sine snaue 100.000 innbyggere på grensen mot Danmark. Håndballen er byens store publikumsattraksjon. Til hver kamp fylles Flens Arena opp til randen med rundt 6.000 tilskuere. Det er en større interesse enn han er vant til fra norsk og dansk håndball.

– Det er bra trøkk på tribunen når det er kamp, så det er en forskjell. Dessuten er det bedre spillere i serien. Men dette er bare moro, mener Jøndal.

Selv om Flensburg-Handewitt er ubeseiret så langt, er det ikke noe mål fra klubbens side å vinne serien. Til det har det vært for store utskiftninger i laget. Seks spillere har forsvunnet fra forrige sesong, mens nye erstattere har kommet inn.

– Målet er å utvikle laget, vinne hver kamp vi spiller og være i toppen. Noen andre ambisjoner har ikke klubben i år, avslutter Jøndal.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags