Landslagsstjerne dukket opp på trening i Askim: – Det var en morsom og ivrig gjeng

IDOL: Mathea Ljunggren Andresen (11) fra Askim er kjempeglad for å ha fått æren av å ha Kari Brattset (27) som mentor.

IDOL: Mathea Ljunggren Andresen (11) fra Askim er kjempeglad for å ha fått æren av å ha Kari Brattset (27) som mentor.

Av

Landslagsspiller og håndballproff, Kari Brattset (27) kom til Askim for å trene maskoten sin, Mathea Ljunggren Andersen (10) og hennes lagvenninner.

DEL

ASKIM: – Man gleder seg ikke like mye til hver trening som jeg gjorde i dag, sier en glad Ljunggren Andresen etter treningen med Brattset.

Siden Mathea ble en av 16 heldige utvalgte Minihåndballjenter har hun fått æren av å følge håndballjentene i snart ett år. Prosjektet er i regi av Gjensidige i samarbeid med Norges Håndballforbund. Høydepunktet med å være maskot er å få besøk av mentoren sin.

– Det har vært kjempegøy å ha mentoren min, Kari på besøk. Det har også vært lærerikt. Jeg får ekstra lyst til å jobbe hardt så jeg kan bli like god som henne. Målet mitt er å komme på landslaget, sier ungjenta.

Fikk gammel drakt

Landslagsmaskoten er kjempefornøyd med mentoren sin.

– Jeg ser virkelig opp til henne. Hun er kjempesnill og tålmodig. Vi har alltid noe å snakke om. Jeg ble skikkelig glad da jeg fikk hennes gamle treningsdrakt med Norge på ryggen og autograf, forteller Ljunggren Andresen.

(Saken fortsetter under bildet)

Tidligere har håndballspilleren fra Askim vært med på landslagssamling og laguttak.

– Å være med på landslagssamling er noe av det morsomste jeg har vært med på. Vi spiste blant annet middag med håndballjentene, og det var stor stas å få snakke med alle idolene mine. I tillegg ble vi trent av landslagstrener Thorir Hergeirsson, forteller hun.

– Vi fikk også løpe inn med mentorene våre på starten av en håndballkamp. Jeg var redd for at jeg kom til å falle, men det gikk heldigvis bra, ler hun.

LES OGSÅ: «Mesternes mester»-kjendis åpnet ny bane på Høytorp

– Å være et godt forbilde

Landslagsspilleren som til daglig spiller i den ungarske storklubben Györ, trente Askim-jentene i en time før hun inviterte til spørrerunde og autografskriving på baller, drakter og shortser til samtlige. Jentene fikk også ta bilde med forbildet sitt.

(Saken fortsetter under bildet)

– Det var en morsom og ivrig gjeng. Det var utrolig gøy å trene dem, sier hun.

Hun er glad hun ble mentor for Mathea.

– Jobben min som mentor er å være et godt forbilde og gi gode tips. Jeg har lært dem noen nye øvelser og hatt teknikktrening. Det er veldig morsomt å være mentoren til Mathea, sier strekspilleren opprinnelig fra Sarpsborg.

LES OGSÅ: Amerikansk VM-vinner i friidrett takket ja til behandlinger av lokale fysioterapeuter

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags