SKIPTVET: JK, som 20-åringen kalles, har medspillere på Skiptvets 4. divisjonslag som målvakt Benny Olsen (48), Per Roger Svendsen (43) og Tor Helge Olsen (43), og flere andre godt voksne håndballveteraner. Bra gjør han og laget det også i seriestarten, med seier i Oslo og uavgjort i Skiptvet i løpet av ett døgn tirsdag og onsdag.

LES OGSÅ: Kari-Anne (35) vil hjelpe folk opp av sofaen og ut av døren – har startet nytt treningstilbud

Smalt til i premieren

Bakspiller JK smalt til med hele ni scoringer i seriepremieren borte mot sterke Gøy i Oslo, da Skiptvet overraskende vant 26–23. Like markant var ikke unggutten på hjemmebane mot Ski 3 dagen etter, men det ble tre nye scoringer da laget kapret ett nytt poeng med 21–21 i en thriller av en håndballkamp.

– Jeg har spilt på høyere nivå, men trives bra sammen med gubbene i 4. divisjon. Det er et fint nivå å spille på, for da kan jeg briljere litt på gode dager, sier høyreiste JK Enersen.

– Vi synes det er helt topp å ha fått med en så god 20-åring på laget, sier superveteran Benny Olsen, som for øvrig sto strålende den omgangen han fikk stå mot Ski og bare slapp inn åtte mål på 30 minutter.

– Litt sitter heldigvis fortsatt igjen, sier Benny Olsen.

(Saken fortsetter under bildet)

 

Etter pause fulgte nok en veteran, Pål Gunnar Svartedal, fint opp med mange redninger også han.

– Vi spilte strålende mot Gøy, men klarte heldigvis å kapre ett poeng også mot Ski, selv om det var tydelig at to kamper på ett døgn var tøft. Nå er det godt at vi ikke har ny kamp før etter høstferien. Vi trenger å restituere oss, sier Svartedal.

LES OGSÅ: Ole Kristian (75) ble verdensmester i friidrett – gir dette lokale treningssenteret all ære

Kampens ener i Skiptvet

Men kampens soleklare ener i Skiptvethallen var likevel strekspiller Thomas Authen. Han hadde nær 100 prosent uttelling og scoret hele ti mål.

(Saken fortsetter under bildet)

 

Typisk nok var det også Authen som satte inn utlikningsmålet til 21–21 sekunder før slutt da han nok en gang klarte å komme seg løs på strek og sette inn kampens siste scoring.

Kampfakta

HÅNDBALL 4. DIVISJON MENN

Skiptvethallen onsd. 50 tilskuere

Skiptvet – Ski III 21–21 (8–11)

(+ tirsdag: Gøy HK-Skiptvet 23-26)

Skiptvet: Benny Olsen, Thomas Authen 10, Per Roger Svendsen 1, Petter Haakon T. Enersen, Mats B. Andreassen, Johan Kristian T. Enersen 3, Tor Egil Solli 2, Tor Helge Olsen, Jan-Roar Aamodt 3, Markus Agnalt 1, Pål Gunnar Svartedal, Ole Ivar Lauritzen 1 og Frank Grønlund.

Utvisninger: Skiptvet 3x2, Ski 1x2.

Dommere: Eddy Slettum, Gresvik og Jakob Rivertz, Langhus.