BERGEN: Bringserien er en årlig landsserie i håndball for 16-årslag. I år er det 60 jentelag og 36 guttelag som får plass. HK Eidsberg og Skiptvet IL har kvalifisert seg på jentesiden. Begge lagene spilte i helgen sine runder i landsserien i Bergen.

HK Eidsberg-jentene vant sine første to kamper i serien. I helgen spilte de tre nye kamper. Laget åpnet med en fin uavgjort 24-24 mot sterke Charlottenlund. Så slo laget Son med fem mål, 27-22, før de avsluttet med storseier 25–12 over vertsklubben Os. Dermed er de gule og svarte oppe i ni poeng av ti mulige og laget er med helt i toppen av sin avdeling i Bringserien. Neste runde spiller Eidsberg på hjemmebane i Eidsberghallen.

LES OGSÅ: Plutselig dukket «Action-Frank» opp på trening: – Jentene fikk helt hakeslepp

Ser bra ut

– Alt i alt kan vi være meget fornøyde over helgens utbytte og over at laget kjemper helt i toppen av avdelingen. Uavgjort mot det antatte topplaget Charlottenlund bør vi vel være fornøyde med, men vi ledet nesten hele kampen, slik at det er litt surt likevel, forteller HK Eidsbergs sportslige leder Jørn Kvithyll.

De to andre kampene ble enklere for HK Eidsberg.

– Mot Son var det faktisk jevnt i halvannen omgang, før jentene våknet skikkelig, festet grepet og dro fra. Oppgjøret mot Os avgjorde vi nærmest direkte, understreker Kvithyll. Eidsberg gikk der rett opp i 5-0-ledelse, ledet 13–7 halvveis og vant til slutt med hele 25–12.

Det eneste han ikke var helt fornøyd over, var konsentrasjonen utover i kampen mot Os.

– Det ble litt vel mye Hawaii-håndball der. Men det er vel forståelig når man er så overlegen, poengterer Kvithyll.

LES OGSÅ: Rikke (16) får skryt etter sine første landskamper: – Hun er en spiller for framtiden

Stor spredning

– Vi har et veldig bra lag med mange gode spillere, selv om troppen ikke er så stor. Jentene leverte mye bra spill på et jevnt og høyt nivå, legger Kvithyll til.

Rikke Midtfjeld ble toppscorer med seks mål mot Charlottenlund, mens Mia Kvithyll overtok toppscorerrollen mot Son med seks mål også hun. I oppgjøret mot Os ble Emma Høyning toppscorer med fem mål. Rikke og Mia ble også kåret til lagets beste i de to kampene, mens målvakt Emma Kristiansen fikk denne prisen mot Os. Hun voktet målet for den skadde førstekeeperen Ida Blakstad.

LES OGSÅ: Markus ga alt under mesterskapet: – Jeg hadde ikke trent

Skår i gleden

Et skår i gleden for Eidsberg, var det at lagets landslagsspiller Rikke Midtfjeld tråkket over i lørdagens andre kamp og måtte se oppgjøret mot Os på søndag fra sidelinjen. Men hun rakk å score 11 mål før det.

– Det går greit med beinet. Jeg er nok tilbake i spill i løpet av et par uker, sier Rikke Midtfjeld selv i en kommentar.

(Saken fortsetter under bildet)

 

I neste runde i Bringserien spiller HK Eidsberg på hjemmebane i Eidsberghallen når laget får besøk av Runar, Klæbu og Våg andre helgen i januar.

Skiptvet under pari

For Skiptvet gikk det ikke like bra. Laget tapte for både Bergen – med ett mål – og for Nærbø, mens det ble en klar seier over Langhus, selv om de hvite og røde lå under med tre mål til pause. Mot Nærbø ledet faktisk Skiptvet 14–11 til pause, men tapte med seks mål til slutt. Veldig ustabil innsats av laget med andre ord.

– Jentene spilte under pari; akkurat som forrige gang de spilte i Bringserien. Det virker litt som om dette har blitt et «spøkelse» for oss. Jentene er nervøse og presterer dårligere enn i hjemlig serie. Men vi er uansett stolte over at laget er med i Bringserien og at jentene kan heve seg til neste runde når vi spiller i Skiptvethallen, sier trener Jan Ivar Lorentzen.

Skiptvet møter da Ull/Kisa og Kongsvinger samme helg som Eidsberg spiller tre kamper.

(Saken fortsetter under bildet)

 

De to klarte mest effektive spillerne på Skiptvet i helgens runde i Bergen var Sandra Svendsen med 15 scoringer og Mari Nilsen Solberg med 14 mål.

KAMPFAKTA:

HÅNDBALL BRINGSERIEN J 16

HK Eidsberg-Charlottenlund 24–24 (12–10)

HK Eidsberg-Son 27–22 (12–11)

HK Eidsberg-Os 25–12 (13–7)

HK Eidsberg: Ada Pettersen, Karoline Ørka, Sofie Lundeby, Emma-Helene Høyning, Mathea Aardal, Rikke Stenberg, Rikke Midtfjeld, Solrun M. Kopperud, Thea Fosser, Frida Johansson, Fanny Haugerud, Emma Kristiansen, Mia Kvithyll og Aleksandra Mandic.

Skiptvet-Langhus 20–14 (8–11)

Skiptvet-Bergen 20–21 (8–11)

Skiptvet-Nærbø 23–29 (14–11)

Skiptvet: Eh Aaron, Hanna Haug, Sandra Svendsen, Pernille Blikeng, Tuva Kristiansen, Victoria Heia, Victoria Hestad-Østby, Naomi Sylvan-Eek, Nora Strand Lorentzen, Kristin Rogstad-Karlsen, Ida Hansen, Emilie Søby og Mari Nilsen Solberg.