HK Eidsberg-jenter er topp 12 i landet – likevel ikke helt fornøyde

AVSLUTTET MED SEIER: HK Eidsbergs jenter 16-årslag fikk det tøft i sluttspillet i Bringserien, men avsluttet med en fin seier over Fjellhammer og endte opp med 11. plass i konkurransen blant alle lagene i Norge. BEGGE FOTO; JØRN KVITHYLL

AVSLUTTET MED SEIER: HK Eidsbergs jenter 16-årslag fikk det tøft i sluttspillet i Bringserien, men avsluttet med en fin seier over Fjellhammer og endte opp med 11. plass i konkurransen blant alle lagene i Norge. BEGGE FOTO; JØRN KVITHYLL Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

HK Eidsberg hadde ikke de små marginene på sin side under sluttspillet i den nasjonale Bringserien.

DEL

HAMAR: Klubbens talentfulle jenter 16-årslag kvalifiserte seg via puljespill og hadde forhåpninger om å hevde seg i toppen i helgens sluttspill som ble avviklet i Stangehallen.

To ettmålstap

HK Eidsberg åpnet med en tøff start mot et sterkt Fyllingen Bergen-lag.

– Mange personlige feil og ditto skuddmiss, gjorde at jentene til slutt tapte med ti mål, heter det på hjemmesiden på klubbens Facebook-side om den kampen.

I den andre og siste puljekampen gikk det langt bedre. Men de gule og svarte tapte til slutt med ett fattig mål.

Dermed havnet HK Eidsberg i C-sluttspillet og måtte spille om de nederste plassene. I den første sluttspillskampen endte med et nytt, knepent ettmålstap – denne gang for Træna.

Som man skjønner var det uhyre små marginer som hindret HK Eidsberg enda langt bedre sluttplassering i konkurransen blant landets jenter 16-årslag.

Avsluttet med seier

Men i den siste kampen var endelig marginene på Eidsberg-jentenes side. Fjellhammer ble slått 24–22 etter mye bra spill av gultrøyene. HK Eidsberg lå faktisk under 15–11 til pause. Da er det sterkt å snu til seier.

Kvartetten Frida Johansson, Fanny Haugerud, Aleksandra Mandic og Rikke Midtfjeld scoret alle fire mål hver i denne kampen – de to førstnevnte med kun spillermål, mens Rikke og Aleksandra begge også fikk ballen i mål fra syvmeteren.

(Saken fortsetter under bildet)

SENTRAL: Mia Kvithyll er en sentral spiller på HK Eidsberg slag.

SENTRAL: Mia Kvithyll er en sentral spiller på HK Eidsberg slag.

Bredden i HK Eidsberg-laget illustreres ved at både Karoline Ørka og Mia Kvithyll i tillegg scoret tre mål hver.

Laget får da også mye skryt internt i klubben etter helgens Bringserie-sluttspill:

– Bra jobbet jenter. Dere ender opp med en 11. plass. Dere har bevist at på gode dager henger med alle i landet. At dere klarer å kvalifisere dere til sluttspillet er helt rått, står det videre på klubbens Facebook-side.

HK Eidsberg: Karoline Ørka, Sofie Lundeby, Emma-Helene Hågensen Høyning, Mathea Lichtwarck Aardal, Marthe Tangen Staås, Solrun Marie Kopperud, Rikke Midtfjeld, Thea Bjørkmo Fosser, Lise Kristine Kolberg, Frida Johansson, Fanny Haugerud, Emma Negro Kristiansen, Mia Kvithyll, Aleksandra Mandic og Ada-Hermine Pettersen.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags