Disse IØ-damene er klare for å slå seg løs i bartebyen i helgen

KLARE FOR NM: Denne gjengen fra Indre Østfold håper å gå langt i vetaran-NM i håndball i helgen: Bak fra venstre: Eva Tomter, Ellen Hvidsten, Marianne Bakke, Anne Frøshaug Syversen, Irene Walseth, Trine Lund. Foran fra venstre: Anne Holt, Hege Tørhaug Olsen, Christine Holt, Tonje Graff Skaarer, Gry Lislerud Lundeby.

KLARE FOR NM: Denne gjengen fra Indre Østfold håper å gå langt i vetaran-NM i håndball i helgen: Bak fra venstre: Eva Tomter, Ellen Hvidsten, Marianne Bakke, Anne Frøshaug Syversen, Irene Walseth, Trine Lund. Foran fra venstre: Anne Holt, Hege Tørhaug Olsen, Christine Holt, Tonje Graff Skaarer, Gry Lislerud Lundeby. Foto:

– Vi synes selv vi er grådig gode da. Men skulle vi ryke ut, så får vi heller vinne banketten, ler Trine Lund.

DEL

TRONDHEIM: Denne helgen er det veteran-NM i håndball i Trondheim. Trine Lund har tatt initiativ til å få med et damelag fra Indre Østfold. Laget, som er påmeldt under Slitu IF, består av damer fra Askim, Trøgstad, Eidsberg og Marker. Totalt er det 13 spillere som reiser nordover.

– Det har vært snakket om i mange år å få til et damelag i NM, men ikke blitt noe av. Før nå. Siden jeg er litt organisatorisk av meg og at jeg selv har hatt lyst til å delta, så tok jeg et initiativ til et lag. Responsen har vært veldig bra, forteller Slitu-kvinnen Lund.

LES OGSÅ: Sofie (24) dro i gang damelag i håndball bare for gøy – nå er laget helt i toppen

Har et godt lag

En gang i uka i hele høst har damene trent sammen. De har også fått til et par treningskamper. Begge ble vunnet. 28–15 mot Skiptvet og 32–12 mot Son.

– Vi vet lite om nivået, men vi har sett noen tidligere finaler på video og har ikke blitt skremt. Vi synes selv vi er grådig gode, så får vi se hvordan det går, ler initiativtakeren, og forteller om lagets styrker:

– Vi har to gode keepere og et godt forsvar. Så har vi raske og utholdende kanter. Det vi derfor satser mye på er godt forsvar og raske kontra. Vi har også god dekning på alle plasser. Det er ikke så mange lag som har med så mange spillere som vi har i NM. Det er en fordel. Vi har også gode skyttere, men også fintesterke spillere. Svakheten vår er at vi i etablert angrep ofte blir litt vel hissige og utålmodige. Det er ingen fare for at passivtegnet til dommeren kommer med denne gjengen vi reiser med, humrer hun.

LES OGSÅ: Askim Fotballs nye styreleder: – Vi skal bli den ledende klubben i regionen og opp noen divisjoner

Håper å gå langt

Laget stiller i klasse damer 40 år og møter Byåsen, Ull/Kisa og Ørland i puljespillet. De to beste i hver gruppe, samt de to beste treerne i gruppene, går videre til åttendedelsfinalen.

– Målet er helt klart å gå videre, så får vi se hvor langt vi går. Det hadde vært moro å gå langt, forteller Trine Lund, før hun legger til:

– Det som er fint er at alle finaler spilles på søndag. Så skulle vi ryke ut, så får vi heller vinne banketten på lørdag, ler hun.

– Uansett gleder vi oss veldig til helgen. Alle er med fordi vi setter håndballen høyt og at vi savner å spille aktivt. Nå får vi mulighet til å spille igjen, smiler hun, og passer på å takke alle sponsorene som har bidratt økonomisk. For turen med fly og opphold for alle disse damene kommer fort opp i over 80.000 kroner.

– Uten den støtten vi har fått hadde vi ikke fått det til, sier Lund, som har en liten oppfordring til slutt:

– Følg oss på «Veteran-NM i håndball 2019 med Slitu J40» på Facebook. Der skal vi komme med oppdateringer underveis. Vi har allerede over 100 følgere.

Disse IØ-damene er for øvrig ikke det eneste lokale innslaget i veteran-NM i Trondheim. Også Skiptvet IL stiller lag. De har et herrelag i klasse menn 40 år. På dette laget stiller Per Roger Svendsen, Tor Egil Solli, Thomas Authen, Tor Helge Olsen, Tommy André Sand, Thomas Beg, Inge Fundingsrud, Bård Kristiansen og Tommy Stürtzel. Skiptvet-gjengen har Nordstrand, Stavanger og NTNUI i sin gruppe.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags