Alexander (19) gjør alt han kan for at Magnus (32) skal lykkes i EM – det selv om han selv risikerer å ikke få spille

STILLER OPP: Alexander Blonz (i bakgrunn) og Magnus Jøndal konkurrerer om den samme plassen på landslaget i håndball. Så langt i EM har Jøndal storspilt. Det betyr lite spilletid på Blonz. 19-åringen tar det med knusende ro og backer i stedet opp sin makker. Her fra en lett treningsøkt med basketball tidligere i uka. 							               FOTO: Vidar Ruud/NTB Scanpix

STILLER OPP: Alexander Blonz (i bakgrunn) og Magnus Jøndal konkurrerer om den samme plassen på landslaget i håndball. Så langt i EM har Jøndal storspilt. Det betyr lite spilletid på Blonz. 19-åringen tar det med knusende ro og backer i stedet opp sin makker. Her fra en lett treningsøkt med basketball tidligere i uka. FOTO: Vidar Ruud/NTB Scanpix

Alexander Blonz (19) er gutten som legger til rette for at Magnus Jøndal skal få et super-EM. At han ikke selv får spille, bryr han seg ikke så mye om.

DEL

– Jeg gjør min jobb på benken og støtter opp om de andre. Jeg skal sørge for at Magnus får vann når han ønsker det eller har bruk for et håndkle. Hvis han lurer på noe, så svarer jeg. Jeg skal legge til rette for at han gjør det så bra som mulig, sier Blonz, som er venstrekant akkurat som Jøndal.

– En lagidrett

Elverum-spiller Blonz, som opprinnelig er fra Stavanger, risikerer å få svært begrenset med spilletid om Jøndal leverer som han pleier.

– Det er jo lagidrett vi driver med. Så hvis man ikke har en god laginnstilling, kan man begynne med tennis eller finne på noe annet man kan holde på med alene synes jeg, sier Blonz.

Norge har vunnet sine tre første kamper, og Jøndal har virkelig levert varene. Mot Portugal ble Tomter-mannen toppscorer for Norge med sju mål på åtte forsøk, tre av dem på straffekast.

– Det var en godt gjennomført kamp av oss mot et vanskelig lag. Jeg synes vi løste oppgavene bra mot et godt offensivt forsvar. I dag meldte også flere spillere seg på. Det forteller noe om den bredden vi har. Selv var jeg litt heldig med et par av scoringene. Så får vi bare håpe flyten fortsetter. Med to poeng med oss videre inn i hovedrunden, så har vi et meget godt utgangspunkt, mener kantspilleren.

Totalt har han scoret 14 mål på 17 forsøk i EM. Det gir meget pene 82 i treffprosent.

LES OGSÅ: Magnus (31) føler seg i fysisk bra slag før EM – likevel er han usikker på seg selv

Tett program

Norge forflyttet seg til Sverige onsdag. Der spilles første kamp fredag mot Ungarn. Så skal Norge i aksjon søndag, tirsdag og onsdag mot Sverige, Island og Slovenia. De to beste fra puljen går til semifinale (fredag neste uke).

Etter at Christian Berge overtok landslaget, har håndballgutta spilt seg til to VM-sølv og fjerde- og sjetteplass i EM. Senere i år går OL i Tokyo.

Dit er det to veier for Norge: Vinne EM eller lykkes i kvalifiseringen som går på hjemmebane i Trondheim i april.

Norge har ikke spilt herrehåndball i OL siden 1972.

LES OGSÅ: Arnstein (57) falt stygt i hoppbakken: – Det var som å kjøre trynet ned i et slipepapir


Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags