EM-fallet preger fortsatt Fredrik (21) – bare medaljen gledet i NM

OVER HINDER: Fredrik Sandvik (nr.10), Abdalla Targan Tambaw Yousif (143) og Abduljaleel Mohamoud Ismail Hi (296) under finale 3000 meter hinder, lørdag.

OVER HINDER: Fredrik Sandvik (nr.10), Abdalla Targan Tambaw Yousif (143) og Abduljaleel Mohamoud Ismail Hi (296) under finale 3000 meter hinder, lørdag. Foto:

Av

Fredrik Sandvik innrømmer at nedturen under U23-EM var tung å svelge. Lørdag ble det likevel en ny bronsemedalje i NM.

DEL

HAMAR: Askim-løperen ble klokket inn til tiden 9,17,76 på 3000 meter hinder på Hamar. Det var et godt stykke bak hans egen årsbeste på distansen på 8.58,84, og etter målgang hadde heller ikke Sandvik den helt gode følelsen.

– Målet var medalje, men jeg hadde lyst til å løpe fort også. Helst under ni blank, men dessverre var beina for tunge. Det siste lille ekstra mangler, konstaterte han overfor Smaalenene.

Sandvik har vist solid løping i år og kom til U23-EM tidligere i sommer i meget god form. Dessverre falt han fra det som trolig var en sikker finaleplass i forsøket. Den opplevelsen satte sine spor.

– Det har vært tøft mentalt etter at jeg falt, men jeg har prøvd å se framover mot dette. Det har imidlertid vært litt dødt i kroppen i det siste, sa Askim-talentet.

Godt å være tilbake

– På hvilken måte har det vært tøft mentalt etter fallet?

– Det var mest at jeg følte meg i veldig god form, og så faller jeg fra en veldig god plassering. Det er kjedelig. Jeg følte virkelig at det var min mulighet til å gjøre det bra, sa Knapstad-gutten.

(Saken fortsetter under bildet)

IKKE FORNØYD: Fredrik Sandvik gledet seg over bronsemedaljen, men var ikke fornøyd med egen prestasjon.

IKKE FORNØYD: Fredrik Sandvik gledet seg over bronsemedaljen, men var ikke fornøyd med egen prestasjon. Foto:

Han legger ikke skjul på at fallet har ergret han i tiden som har gått siden mesterskapet i Gävle.

– Ja, det har jo det. Jeg prøver ikke å tenke så mye på det, men det er lettere sagt enn gjort, smilte han.

Til NM på Hamar kom han med bronsemedalje på 3000 meter hinder fra de to siste årene. Nå har Askim-talentet tre strake bronsemedaljer. Det er det aldeles ingen grunn til å henge med hodet over. Tvert i mot.

Fredag løp han i tillegg inn til 12.-plass på 5000-meteren på Hamar på 14.42,06 minutter. Det er ny klubbrekord i Askim IF. Den forrige hadde Johnny Kasbo på 14.58,91 minutter, satt i 1991.

– Jeg kjenner at jeg trengte en konkurranse igjen. Det er lenge siden sist. Det er deilig å være tilbake på banen, fastslo Sandvik.

Til Göteborg

Det er imidlertid 3000 meter hinder han først og fremst ser for seg å satse på.

– Det er egentlig det, men jeg sliter litt med teknikken, så jeg har litt å jobbe med. Det er bra å ha litt å strekke seg etter, smilte Sandvik, som er klar på at han akter å kjempe om enda gjevere medaljer enn bronse under neste års NM.

I tiden som kommer står nye konkurranser på programmet.

– Jeg skal løpe en 1500 meter neste helg, og om to uker skal jeg løpe hinder igjen i et Grand Prix-stevne i Göteborg. Til slutt blir det vel junior-VM, sier Askim-løperen.

Flere lokale i aksjon

Fredrik Sandvik var ikke eneste utøver fra Askim IF med senior-NM. Like bra gikk det ikke for de andre. Mari Andreassen Rud ble slått ut i forsøket på 800 meter. Michelle Nyberget fikk ikke tellende resultat i høyde. Storebror Alexander Nyberget oppnådde oppnådde 1,90 meter i høyde og ble nummer fem.

Ellers tar vi med at Marit Jørgenrud fra Spydeberg ble nummer seks i kule. Hun oppnådde 11,79 meter, noe som er godt bak hennes personlige rekord.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags