«Vikarspissen» Lars Erik (24) scoret seks mål – sendte Trø/Bå et langt skritt mot opprykk

SCORET: Lars Erik Ludvigsen fikk sjansen som spiss og scoret hele seks mål for Trøgstad/Båstad hjemme mot Rolvsøy i en kamp de gule og blå vant hele 10-1. Nå ligger laget godt an til å rykke opp fra 6. divisjon.

SCORET: Lars Erik Ludvigsen fikk sjansen som spiss og scoret hele seks mål for Trøgstad/Båstad hjemme mot Rolvsøy i en kamp de gule og blå vant hele 10-1. Nå ligger laget godt an til å rykke opp fra 6. divisjon. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Trøgstad/Båstad er nå kun én kamp unna opprykk til 5. divisjon. Mandag kveld tok laget sin 11. strake seier, da Rolvsøy ble banket hele 10-1.

DEL

TRØGSTAD: 18. juni tapte Trøgstad/Båstad 3–1 borte mot Rolvsøy. Siden har ikke laget i gult og blått tapt en eneste kamp. Progresjonen har vært enorm, noe mandagens kamp mot nettopp Rolvsøy viser. Trø/Bå vant kampen hele 10–1. Det selv om lagets storscorer Kristian Nordli er ute med skade. For «vikaren» Lars Erik Ludvigsen var ikke noe dårligere.

LES OGSÅ: Får ikke alt de ba om – vil likevel lage tidenes beste O-VM

Satte inn seks mål

– Nå skjønner jeg at Kristian har scoret så mye mål. Det er jo ikke vanskelig å spille spiss i 6. divisjon og score mye mål, ler 24-åringen, som takket tilliten og scoret hele seks mål!

– Alle målene satte jeg innenfor 16-meteren. Jeg scoret med alle kroppsdeler; høyre- og venstrebeinet og hodet. Noen var ganske så enkle. Jeg fikk servert mange gode pasninger fra David (Kjær), Eivind (Skughei) og Mirza (Basic), forteller kaptein Ludvigsen, som aldri har scoret så mange mål i en og samme kamp før som seniorspiller.

De andre Trø/Bå-målene ble satt inn av Mirza Basic, Peder Wøien, David Kjær Pedersen og Sebastian Eidsaune.

– Vi scoret tidlig i første omgang og ledet etter hvert 3–0. Så scoret Rolvsøy rett før pause. Vi «sov» litt i bakre rekker, og da blir man straffet uansett lag vi møter. I andre omgang hadde vi likevel grei kontroll, forteller Ludvigsen.

LES OGSÅ: Askim rykker ned etter nytt tap – treneren gir seg

Én kamp unna opprykk

Dette var lagets 11. strake seier. Lars Erik Ludvigsen er klar på hvorfor det går så på skinner om dagen.

– Vi hadde bra trening og oppkjøring til høstsesongen i sommer. Laget fikk satt seg. Så fikk vi selvtillit med noen seirer, blant annet mot Mysen og Ørje. Det ga oss en boost. Vi har hatt marginene og flyten med oss, som vi kanskje manglet i vårsesongen, mener han.

Med seieren over Rolvsøy troner nå Trø/Bå alene på topp i 6. divisjon avdeling 1. Nå gjenstår kun én seriekamp, Skjeberg borte førstkommende tirsdag. Trø/Bå har ett poengs margin til NMBUI og to poengs margin til Mysen/HIL. De to sistnevnte lagene møtes i siste serierunde. Det betyr at Trø/Bå er sikret minst andreplassen. Vinneren går rett opp til 5. divisjon, mens nummer to må ut i kvalifisering med nummer to fra 6. divisjon avdeling 2.

– Jeg hadde aldri trodd vi skulle ligge der vi ligger nå etter vårsesongen. Det er ganske utrolig. Nå har vi alt i egne hender og har virkelig noe å spille for. Samtidig er ikke Skjeberg noen enkel motstander. De slo Mysen/HIL hjemme og har spilt noen gode kamper hjemme. Vi har heller ikke lyst på andreplassen. For å møte lag nummer to i den andre avdelingen blir tøft. Den avdelingen er det mange gode lag i, påpeker kapteinen.

Mysen/HIL må vinne

For Mysen/HIL sin del ble det også seier mandag kveld. Laget beseiret Ekholt med pene 6–2 på bortebane. Erlend Brandsrud, Kasper Nerbøvik (2) og Eric Shabani sørget for at Mysen ledet hele 4–0 etter en halvtimes spill. Det sto seg til pause. Ekholt reduserte én gang rett etter pause, men kvarteret før slutt punkterte Mysen/HIL kampen helt med to kjappe scoringer av Eric Shabani og Morten Haugen. Mosselaget reduserte rett før slutt, til 6–2.

(Saken fortsetter under bildet)

TO MÅL: Kasper Nerbøvik scoret to mål og bidro til at Mysen/HIL vant komfortabelt 6-2 over Ekholt.

TO MÅL: Kasper Nerbøvik scoret to mål og bidro til at Mysen/HIL vant komfortabelt 6-2 over Ekholt. Foto:

Nå venter NMBUI hjemme på tirsdag. Skal Mysen/HIL rykke opp, er kun seier godt nok. Da kan de enten sikre seg andreplassen, som gir kvalifisering, eller også håpe Trø/Bå taper mot Skjeberg. Da kan det bli førsteplass og direkte opprykk.

For øvrig gikk Ørje på et nytt tap igjen i 6. divisjon. Denne gangen hjemme mot Rygge. Christopher Roaldsøy sørget for 1–0 til pause, men en dårlig Ørje-periode tidlig i andre omgang førte plutselig Rygge opp i 1-3-ledelse. Det hjalp ikke at Christopher Roaldsøy reduserte til 2–3. For nærmere kom ikke hjemmelaget.

Trykk her for tabell i 6. divisjon.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags