Det er duket for en vanvittig spennende serieavslutning i 6. divisjon avdeling 1. Tre lag kjemper om førsteplassen som gir direkte opprykk. Trø/Bå reiser til Skjeberg med ett poengs ledelse på NMBUI og kan med seier slippe jubelen løs. Snubler laget i kveld og taper, kan både Mysen/HIL og NMBUI ta førsteplassen i den utsatte kampen torsdag.

Ønsker «lave» skuldre

– Det var ingen i klubben som tenkte at vi skulle være i denne posisjonen nå før siste runde. I vårsesongen hadde vi seks seirer og fem tap. Etter det har vi hatt 11 strake seirer. Så vi får prøve å gå inn med lave skuldre. Høstsesongen har uansett vært outstanding og vi er sikret kvalifiseringsplassen (andreplassen) samme hvordan det går mot Skjeberg, sier Trø/Bås hjelpetrener Stian Filtvedt, og forteller at klubben har satt opp gratisbuss for supportere til denne bortekampen på Skjeberg Sportsplass.

– Moro å gjøre litt ekstra stas rundt en såpass viktig kamp, legger han til.

Filtvedt forteller at troppen til bortekampen er god, men laget mangler noen nøkkelspillere. Blant annet er toppscorer Kristian Nordli ute med skade. Nordli som har scoret 29 mål denne sesongen. Han var heller ikke med i forrige kamp, og da gikk det likevel meget bra. Laget vant hele 10-1, og «vikarspiss» Lars Erik Ludvigsen scoret seks mål.

– Klart 29 mål er mye, men vi har andre spillere som finner veien til nettmaskene også. Vi mangler ellers et par spillere som er på skoletur. Vi får dessverre ikke gjort noe med verken læringsplanen på skolen eller kamptidspunktet. Så det får bli som det blir. Uansett stiller vi en bra og mannsterk tropp, påpeker han.

Skiptvet kan redde plassen

Spenning er det også for et annet lokalt lag i kveld. Skiptvet spiller i 6. divisjon avdeling 2 og har hele sesongen ligget under nedrykksstreken. Men med seier over Hvaler i forrige serierunde, kan skjetvingene plutselig klare å redde plassen i kveld. For i kveld møter laget Tistedalen II. Med seier i denne kampen og at Hvaler taper for topplaget Skogstrand, så havner Skiptvet foran Hvaler og Tistedalen II på tabellen og redder akkurat plassen.

To andre lag skal også i aksjon i kveld. Ørje spiller en betydningsløs kamp mot bunnlaget Ås II i 6. divisjon, mens Spydeberg spiller en viktigere kamp mot Torp i 5. divisjon. Spydeberg kjemper om å beholde plassen og poeng i denne kampen blir svært viktig.

Vinner Trø/Bå kveldens kveldens kamp mot Skjeberg, så sikrer de seg opprykk til 5. divisjon. Der møter de Askim som med sikkerhet rykker ned fra 4. divisjon og Spydeberg som mest sannsynlig har reddet seg fra nedrykk i 5. divisjon.