«Samarbeidsfrykten er noe Korsgård IF og Askim FK fint bør kunne løse»

Frilansjournalist Jo Erik Askerøi har fulgt lokalfotballen i en årrekke og mener en sammenslåing av Askim FK og Korsgård IF er veien å gå.

Frilansjournalist Jo Erik Askerøi har fulgt lokalfotballen i en årrekke og mener en sammenslåing av Askim FK og Korsgård IF er veien å gå. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

MeningerTirsdagens informasjonsmøte i Korsgård IF om sammenslåing med Askim FK til en, felles klubb for distriktets kommune, avdekket stor frykt blant de frammøtte i førstnevnte.

LES OGSÅ: Denne trioen klarer ikke å bli enige om Korsgård IF bør slås sammen med Askim FK

LES OGSÅ: Gir seg om det ikke blir sammenslåing mellom Askim FK og Korsgård IF: – Da har jeg ikke mer å bidra med

En frykt som på forskjellige vis alle virker å ha sitt utspring i at det Korsgård-folket er redde for at det de mener er deres egen klubbs inkluderende lavterskelkultur med fokus på et breddetilbud til alle til en lavest mulig kostnad, slik at ingen skal falle utenfor av økonomiske grunner. Dette i kontrast til det mange uttrykte som en tanke om at Askim FK sto for en dyr og tilnærmet toppidrettssatsende kultur. Samarbeidsklimaet mellom klubbens tillitsvalgte på mange nivåer anså man heller ikke for å være den beste. Mange hadde kommet til Korsgård, fordi de ikke følte seg hjemme i naboklubben.

I øyeblikket er de to klubbene nesten jevnstore i medlemstall, slik at forutsetningene for at klubbene skal bli jevnbyrdige partnere i den nye klubben, er vel tilrettelagt. Ingen av klubbene har dessuten en lang og ærverdig historie, som burde sette følelsesmessige begrensninger for samarbeid, slik man har opplevd ved mange andre fusjoner. Ingen var tilsynelatende spesielt bekymret for verken selve klubbnavnet Korsgård eller at grønne trøyer måtte bestå. Etter sigende er dette heller ikke noe problem for naboen i blå/hvitt, som de elsker å kalle seg.

Begge parter virker også å mene at Askim stadion og dertil hørende område må være base for den sammenslåtte klubben. Samtidig har man tilgang på både Hovbanen og Korsgård stadion, samt flere baner som for eksempel Grøtvedt for barnefotball.

De mest klassiske hindrene for et samarbeid – frykten for at det «vi» har går tapt – burde således ikke være til stede.

Om de mange aktive Korsgård-medlemmene, som talte engasjert på informasjonsmøtet – tør, og er villige til å legge ned like stor innsats i den nye klubben – vil jo dermed påvirkningskraften når det gjelder utvikling av samarbeidsklubbens kultur, eller sjel om man heller vil, kunne være stor.

Korsgårds A-lagstrener Tor Anders Brenno, som selv forlot Askim FK i sin tid til fordel for KIF på grunn av forhold han ikke ønsket å være med på, påpekte inderlig og med ekte engasjement at Korsgård måtte gå «all in» i den nye klubben for å skape en kultur som hans klubbs aktive medlemmer kjenner seg igjen i.

ENGASJERT: Det var tidvis høy temperatur på informasjons-møtet til Korsgård IF. Tor Anders Brenno var blant dem som ønsker sammenslåing i Askim FK.

ENGASJERT: Det var tidvis høy temperatur på informasjons-møtet til Korsgård IF. Tor Anders Brenno var blant dem som ønsker sammenslåing i Askim FK.

Fordelene med én felles klubb er mange. Klubben vil få et bredt tilbud til barn og unge med tilbud – på mange årskull faktisk mer enn ett lag – og vil dermed kunne forene breddetilbud med satsingslag. Treningstidene kan på en enkel måte koordineres bedre ved at banenes kapasitet utnyttes langt bedre enn i dag. Mange treningsøkter for de minste på de største banene kan deles av flere samtidig. Og når lagene er under en felles paraply, burde en slik deling være enkel å få til. Knivingen mellom barn/lag i samme alderskull vil forsvinne og det er heller ingen grunn til at noen skal trenge å føle at de tilhører noe mindreverdig når de spiller for Korsgård, slik flere uttrykte på informasjonsmøtet at var realiteten for mange i dag. «Dette kommer jo dessuten fra voksnes holdninger, og det er de ressursene må settes inn mot for å hindre at barn skal oppleve dette», som flere omtrent sa på møtet.

I avtaleutkastet fra de to klubbene er visjonen at man skal kunne etablere et stabilt 3. divisjonslag på seniornivå. Dette er altså en visjon – ikke et mål – som jeg tenker det kan være fornuftig å ha. Dette fordi alle trenger noe å strekke seg etter.

Så får tilgang på økonomiske midler fra sponsorer og andre bidragsytere, samt viljen og ønsket fra dem som ønsker å satse (ganske) mye på fotball, regulere hva den nye klubbens A-lag skal nå av sportslige resultater. Jeg tenker det er like viktig at man jobber hardest mulig for at klubbens flaggskip, skal framstå som forbilder for de flere hundre barna som spiller i samme klubb.

Uansett hva man legger til grunn for klubben, så vil den under alle omstendigheter først og fremst bli en breddeklubb der det felles målet er at flest mulig barn skal få muligheten til å få oppleve fotballglede – og at de skal ha lyst og ønske om å være med lengst mulig. Og det tror jeg er en grunnleggende og overveldende motivasjonsfaktoren for de fleste av dem som engasjerer seg i de to klubbene i dag.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags