Gå til sidens hovedinnhold

Ole Johan (32) blir trener i Toppserien: – Det som trigget meg mest var å bli en del av norsk toppfotball

Artikkelen er over 2 år gammel

Etter seks år i Ullern, har Ole Johan Aas fra Eidsberg takket ja til å bli hovedtrener for Lyns damelag i Toppserien.

OSLO: Ole Johan Aas kommer fra jobben som hovedtrener i Ullern i Oslo, hvor han har ledet laget både i 2. og 3. divisjon i seks sesonger. Før den tid har han både vært daglig leder og trener i Mysen IF og vært sonetrener både i Oslo og Østfold Fotballkrets. 31-åringen har ellers en master i sportsmanagement fra Norges Idrettshøyskole.

Nå skal han lede Lyn i Toppserien, laget som endte nest sist i årets sesong, og som klarte å beholde plassen etter å ha slått 1. divisjonslaget Grei i kvalifiseringen.

LES OGSÅ: Morten (51) gjør trenercomeback: – Jeg har savnet garderoben og miljøet

LES OGSÅ: Årets Mysen-trenere fikk ikke fortsette – reagerer på klubbens håndtering

– En dedikert gjeng

– Det som trigget meg aller mest var å bli en del av norsk toppfotball. Det er motiverende. Her får jeg jobbe med spillere som er best på sitt alderstrinn. For det er en ung gjeng med mange u-landslagsspillere. En veldig dedikert gruppe som det blir morsomt å jobbe med, mener Ole Johan Aas.

(Saken fortsetter under bildet)

 

Han hadde tilbud fra flere andre klubber, og å fortsette i Ullern var også aktuelt.

– Etter sesongslutt var jeg egentlig fast bestemt på å fortsette i Ullern og revansjere årets sesong. Men så ble både klubben og jeg enige om å gi hverandre to ukers tid på å sondere litt. Da fant jeg ut at det faktisk var en del alternativer der ute. Seks år i en og samme klubb er også lenge. Da kan det være greit med noen nye utfordringer. Dessuten er det ålreit å skilles som venner i Ullern, uten å gå på ny sesong med krav om å vinne de tre første kampene. Både sportslig leder og styreleder er blitt gode venner av meg. Så det kunne ha blitt et vrient å håndtere, sier eidsbergingen.

LES OGSÅ: Kvinnelige trenere slutter oftere enn menn: – Fortsatt er vi langt unna likestilling, mener lokal idrettsprofil

Et stort apparat

Med seg der får han Vebjørn Brauten Urdal som toppspillerutvikler. Han er i dag rekruttrener i Ranheim.

– Vebjørn og jeg blir fulltidsansatte og får da de største rollene rundt laget. Men vi har også med oss assistenttrener, keepertrener, fysisk trener, lege og minst to som tar seg av det administrative i tillegg, i deltidsstillinger. Så dette blir en ny hverdag. Jeg vil sammenligne driften av klubben med lag som spiller i OBOS-ligaen på herresiden, mener han.

Foreløpig er det litt for tidlig for Ole Johan Aas og resten av teamet å prate om målsetting for kommende sesong, men han er klar på at laget skal bli bedre enn i år.

– Vi må i hvert fall ha utvikling, ta flere poeng og klatre litt høyere opp på tabellen, slik at vi unngår å havne i nedrykksstriden, påpeker han, og regner med at han er i gang for fullt i jobben en gang i midten av desember.

LES OGSÅ: Dette er Askim FKs nye trenerteam: – Bedre løsning kunne vi ikke ha fått

Kommentarer til denne saken