ASKIM: I 25 år ble Sparebankcupen i fotball arrangert i Askimhallen for klubblag og kompislag. I 2007 var siste gang turneringen ble spilt. Askim FK prøvde å dra den i gang igjen i 2012, men det ble med forsøket. Nå prøver Korsgård IF å gjenskape interessen for cupen. Førstkommende lørdag (1. desember) skal ni seniorlag kjempe om 10.000 kroner i førstepremie. Lagene som stiller er Korsgård IF (2 lag), Askim FK, Spydeberg IL, Trøgstad/Båstad FK, Follo FK, Eidsberg IL og Skiptvet IL og Rakkestad IF.

En lang fotballdag

Lagene er delt inn i tre puljer. Cupen tar i bruk hele hallen og det skal spilles kamper over 20 minutter. Hvert lag stiller med ni spillere på banen. For å utjevne divisjonsforskjellene tildeles det dårligste laget i hver kamp straffespark. Turneringen starter allerede 08.15 lørdag, mens finalen ikke går før 20.40. Totalt skal det spilles hele 27 kamper.

– Det kommer til å bli et stramt tidsprogram, men jeg tror dette kommer til å bli dritbra. Jeg føler vi har gjort en god jobb i forkant. Vi har fått med ni lag, det uten å mase for mye. Bare synd ikke Mysen og Ørje stiller. Men de får komme sterkere tilbake neste år. For dette er bare starten. Vi tenker stort og har store planer for turneringen i fremtiden. Det er så mange snille folk rundt om som har stor tro på dette, sier initiativtaker Tor Anders Brenno, og forteller at Min Mestring, et lag bestående av spillere med ulike fysiske utfordringer, også skal spille en showkamp i Askimhallen.

 

– Først og fremst er dette en koseturnering utenfor sesongen hvor lag og spillere kan treffes, ha det hyggelig sammen, slå av en prat, snakke om opp- og nedturer igjennom sesongen og så videre. Selv om vi er rivaler i sesongen, så skal vi være venner utenfor. Derfor har vi også latt Skiptvet og Askim for eksempel være med oss å trene i Askimhallen for å bli vant til underlaget før cupen. Vi skal ikke sitte på hver våre tuer og være konger, fortsetter han.

Har Trø/Bå som favoritt

Samtidig skjønner han at det ligger litt prestisje i å være best i Indre – også innendørs.

– Klart det skal bety litt også. Det er jo 10.000 kroner i potten. Så vi håper å finne en balanse mellom det seriøse og det hyggelige, humrer Brenno.

At 3. divisjonslaget Follo FK kommer, betyr ikke nødvendigvis at de er favoritter, ifølge Brenno. Heller ikke Rakkestad IF i 4. divisjon bør tro dette blir enkelt, mener han.

– Det laget som jeg har mest tro på er Trø/Bå. De har hatt en virkelig driv i høst og har selvtilliten i orden. Dessuten tror jeg Askim FK kan overraske. De gutta der er gode med ballen. Så tror jeg faktisk Korsgård er en liten joker her, mener han.

Nå håper han folk tar turen opp i hallen og heier på sine lag.

– Folk som sitter hjemme og sutrer over hvor dårlig fotballen er her i distriktet, får ta seg en tur og kikke. Ellers klappe igjen. For det er med mange fine fotballgutter vi har her og jeg er sikker på at det vil bli levert mye godt spill, forteller han.

Og skulle man ikke ha mulighet til å stikke en tur opp i hallen, så kan man se kvartfinalene, semifinalene og finalen direkte på Smaalenene.no fra klokken fra klokken 15.45.