Endelig ble forbannelsen brutt – vant stort mot Fredrikstad-lag

OVERBEVISENDE SEIER: Jørgen Wik (f.v.), Mats Fosslie, Henrik T. Eriksen og Spydeberg fortsetter å imponere i 5. divisjon. Tirsdag kveld ble det seier 2-6 borte mot Torp. Nå ligger Spydeberg på andreplass på tabellen.

OVERBEVISENDE SEIER: Jørgen Wik (f.v.), Mats Fosslie, Henrik T. Eriksen og Spydeberg fortsetter å imponere i 5. divisjon. Tirsdag kveld ble det seier 2-6 borte mot Torp. Nå ligger Spydeberg på andreplass på tabellen.

Spydeberg slo endelig Torp etter flere år med stygge tap mot Fredrikstad-laget. Nå troner Spydeberg på andreplass i 5. divisjon.

DEL

FREDRIKSTAD: Torp har vært en lei nøtt for Spydeberg de siste årene. På de seks siste oppgjørene har det endte med bare tap og 6-17 i målforskjell. Tirsdag kveld var det et nytt oppgjør mellom disse to på Torp kunstgress. Denne gangen var forutsetningene bedre enn noen gang. Torp sto kun med én seier på sine seks første kamper, mens Spydeberg stod med fire seirer, én uavgjort og kun ett tap.

– Det var en heltent gjeng i garderoben før kamp. Vi var lei av at Torp skulle stikke av med alle poengene hver gang. Derfor gikk vi rett i strupen på hjemmelaget, forteller Spydebergs assistenttrener Christian T. Eriksen på Facebook.

LES OGSÅ: Innbytter Christoffer (30) scoret hattrick på 20 minutter – mener selv han er blitt gammel og tjukk

Tidlig scoring

Det ga resultater. Allerede etter to minutter hadde Spydeberg fått sin første nettkjenning for kvelden. Christoffer Aanerød ble spilt fri innenfor sekstenmeteren og satte inn 0-1.

Det ble starten en meget god Spydeberg-omgang. Kvarteret senere ble nevnte Aanerød igjen spilt igjennom. Alene med keeper gjorde han ingen feil og satte inn 0-2.

Og den hjemvendte spissen, med fortid i Kråkerøy, fortsatte å terrorisere Torp-forsvaret. Etter en halvtimes spill var det han som var tilrettelegger og spilt fri Henrik T. Eriksen. Han satte inn 0-3.

Spydeberg ga seg ikke. I siste spilleminutt av første omgang var det Jonas Kolsvik sin tur til å tegne seg på scoringslista. Det etter pasning fra Thomas Bøhren.

– Fortsett sånn, sa vi til guttene, med en liten advarsel om å unngå dødballer imot, da Torp er tunge ha med å gjøre i boksen, forteller Christian T. Eriksen.

LES OGSÅ: Drakk alkohol, brukte pyro og urinerte i sandvolleybanen: – Vi håper klubben får en saftig bot

– Deilig seier

Men i stedet punkterte Ludvig Langseth kampen rett etter pause, da han satte inn 0-5.

Riktig nok reduserte Torp to ganger, men nærmere kom ikke laget. I stedet satte innbytter Simen Skoglund inn den siste spikeren i kista med sin 2-6-scoring rett før slutt.

(Saken fortsetter under bildet)

LOKALOPGJØR NESTE: Neste kamp for Spydeberg sin del er allerede på fredag kveld. Da kommer Trøgstad/Båstad på besøk - en kamp Smaalenenes Avis kommer til å sende direkte fra.

LOKALOPGJØR NESTE: Neste kamp for Spydeberg sin del er allerede på fredag kveld. Da kommer Trøgstad/Båstad på besøk - en kamp Smaalenenes Avis kommer til å sende direkte fra. Foto:

– Vi vant kampen i første omgang, en omgang som er veldig god, som fort kunne og burde gitt oss en enda større ledelse. Da er det noe skuffende at vi slipper Torp så lett til i andre og ikke klarer å gjennomføre helt ut. Men alt i alt en solid, fortjent og ikke minst deilig seier etter mager poengfangst mot Torp de siste sesongene, sier Eriksen, før han legger til:
– Nå lader vi batteriene frem mot nytt lokalderby, da Trøgstad kommer på besøk til Spydeberg stadion på fredag.

Spydeberg er nå nummer to i 5. divisjon med 16 poeng på sju kamper. Kun Tistedalen er bedre med 19 poeng, men Halden-laget har spilt én kamp mer.

Spydeberg: Martin Løken, Geir Dalhus, Thomas Bøhren, Sveinn Ingi Astvaldsson, Patrik Pauer, Ludvig Langseth 1, Henrik T. Eriksen 1, Einar Egeland, Jonas Kolsvik 1, Jørgen Wik, Christoffer Aanerød 2, Simen Skoglund 1, Oscar Ali Badry, Mats Fosslie, Frederik Graakjær.  

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags