Atletico vant romjulscupen for tredje gang

VANT: Atletico med Jens Skogmo og Alexander Ruud Tveter på laget, vant årets utgave ar
Smaalenenes Romjulscup i fotball. På laget spilte for øvrig Halvard Lien Simonsen, Preben Karlsen,
Lars-Erik Loennechen, Morten Jakobsen, Steffen Haraldsen og Solomon Owusu.

VANT: Atletico med Jens Skogmo og Alexander Ruud Tveter på laget, vant årets utgave ar Smaalenenes Romjulscup i fotball. På laget spilte for øvrig Halvard Lien Simonsen, Preben Karlsen, Lars-Erik Loennechen, Morten Jakobsen, Steffen Haraldsen og Solomon Owusu.

Av
DEL

MYSEN: Årets utgang av Smaalenenes Romjulscup ble nok en suksess. Mange gode spillere mønstret Eidsberghallen i løpet av de to romjulsdagene, og det meste foregikk uten særlig dramatikk. Og det handlet ikke bare om gode fotballkunnskaper, men om mye flaks. Men lagene som hadde mest «guts» og var fintspillende, var også med i sluttspillet.

Jevn finale

Finalen mellom AFT Innefotballklubb og Atletico, ble en jevn batalje, hvor begge lag kunne gått av med seieren. I spissen for AFT var Ørje-spiss Terje Hellan, mens de to Rakkestadspillerne August Byhrø og Safin Nerwai var to av de sentrale spillerne som skulle sørge for å pøse på baller inn i Atleticos målgård. Men målet til turneringens beste spiller Halvard Lien Simonsen seks minutter før full tid, ble det avgjørende for utfallet av kampen og for Atleticos seier. AFT jobbet energisk for å score, men da målvakt Fredrik Lund gjorde seg fortjent til premien» Beste VIC-øyeblikk» ved å forsøke redde en ball utenfor egen målgård, ble det utvisning for AFT-målvakten, som fikk premien for dette «øyeblikket».

AFT møtte et lag med veldig rutinerte spillere, hvor Jens Skogmo hadde en slags sviperrolle. Han gjorde det ikke lett for Terje Hellan i front for AFT. Men så er det jo normalt noen divisjoner mellom de to karene i fotballsammenheng.

- Det er moro å vinne denne romjulsturneringen, og nå er det tredje gang jeg er med å vinne. God trening og en morsom avkobling, smiler Jens Skogmo, som neste år tar steget ned en avdeling i forhold til årets sesong. Neste sesong skal han nemlig spille i Arendal FK.

- Jeg har vunnet to ganger med et annet lag, og dermed har jeg vunnet tre ganger. Jeg har ingen klubb neste sesong. De to siste årene har jeg spilt i Sverige, sier Alexander Ruud Tveter, sønn av den tidligere storspiller Svein Ruud fra Skiptvet.

Slo fjorårsvinneren

Ifjor var det «Urutinekameratene» som vant. Laget til Ole Johan Aas, Urutinekameratene tapte 3-4 for Atletico i semifinalen. Urutinekameratene presset Atletico veldig siste 30 sekundene av kampen, men klarte ikke å sette inn det avgjørende målet.

I den andre semifinalen vant AFT på straffekonkurranse etter at det sto 2-2 etter ordinær til og ekstraomganger. De slo laget til Mads Møller Dæhli, Spellagå, med en straffes overvekt.

- Jeg fikk ikke vært med, men det var moro å være lagleder. Laget mitt består av spillere fra Lyn, Bærum og Asker, sier Mads, som sliter med skader og er i restitusjon etter en lyskeroperasjon. Også den profilerte, tidligere VG-journalist – nå ansatt i NFF, Truls Dæhli overvar romsjulscupen i Eidsberghallen.

- En artig turnering, smilte Truls, som så mange gode talenter de timene han var tilstede i Mysen.

Imponerende

Det var mye som imponerte de to dagene i Eidsberghallen. Skal vi trekke frem et lag som virkelig imponerte, må det være laget «Ugress». De hadde et lag bestående av jenter, med talenter som Cornelia Remme Fladberg, Mia Huse og Julie Elise Hoff Klæboe på laget. De ga mang en guttespiller hodebry med finurlig spill og finter!

Laget «Ugress» ble kåret til turneringens beste damelag. Det var tre lag med jenter/damer med i årets turnering.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags