Askim møter Ørje i fotball – lover mer underholdning enn Spania-Norge

TO GOALGETTERE: Christopher Roaldsøy (t.v.) har bøttet inn mål for Ørje de siste sesongene. Askims Karl Petter Nilsen har vært god i treningskampene i vinter for Askim. Så får vi se hvordan det går mellom disse to spissene når lagene møtes til treningskamp i dag – en kamp som vises direkte på Smaalenene.no.

TO GOALGETTERE: Christopher Roaldsøy (t.v.) har bøttet inn mål for Ørje de siste sesongene. Askims Karl Petter Nilsen har vært god i treningskampene i vinter for Askim. Så får vi se hvordan det går mellom disse to spissene når lagene møtes til treningskamp i dag – en kamp som vises direkte på Smaalenene.no.

Artikkelen er over 1 år gammel

Lørdag kveld møter Norge Spania i EM-kvalifisering i fotball i Valencia. Tidligere på dagen spiller Askim mot Ørje. Den kampen vises direkte på Smaalenene.no. – Det er fare for at landskampen blir en nedtur etter vår kamp.

DEL

ASKIM: Det sier Askim-trener John Roger Giltvedt og ler godt. Han gleder seg til lørdagens treningskamp mellom 5. divisjonslaget Askim og 6. divisjonslaget Ørje på Askim kunstgress – en kamp som vises direkte på Smaalenene.no fra klokka 15.00.

Spår en morsom kamp

– Det jeg vet om Ørje er at de på en god dag er et godt lag. Selv om de spiller i 6. divisjon, holdt de sikkert 5. divisjonsnivå på sitt beste i fjor. Jeg tipper det blir en morsom kamp med mye mål. Og vi har vært gjerrige bakover i treningskampene vi har spilt, så da vet du hvor målene mot Ørje kommer, fleiper han, og kan se tilbake på fire treningskamper i vinter. Mot 4. divisjonslagene Rakkestad og Ås har det blitt uavgjort, mens det har blitt klare seirer over 6. divisjonslagene Vålerenga III og Ekholt.

– Vi hadde egentlig booket sju treningskamper i vinter, men tre av dem har blitt avlyst. Så det er litt synd. Men vi har i hvert fall fått testet ut litt forskjellige formasjoner og spillere i ulike posisjoner. Så vi har fått en del svar, forklarer Askim-treneren, og mener laget er i rute.

– Før sesongen hadde vi en ganske stor tropp. Noen har blitt borte, men også noen har kommet til. Så jeg synes det ser bra ut, sier Giltvedt, og forteller at en høyreist svenske kommer til å få sin debut for Askim FK i morgen, uten å ville røpe så mye mer.

– Han har flytta til Askim og har trent med oss i 14 dager nå. Så får vi se hvordan han fungerer i kamp, sier han hemmelighetsfull.

Askim-treneren gleder seg til kampen.

– Nå har vi spilt alle treningskampene våre på søndager, men nå blir det lørdag. En skikkelig tippekamp dette her, ler han.

LES OGSÅ: Lokal fotballklubb velger å trekke juniorlaget

Ørje har variert

Hos Ørje har det gått litt opp og ned i treningskampene i vinter. Laget startet med å slå Årjäng stort i januar (7-3), deretter ble det tap for Søndre Høland (2-7) i februar, og seier mot Driv Enebakk (3-2) i mars. Trener Yngve Fjeld er likevel optimist.

– Vi har slitt med mye sykdom og skader i vinter, og i januar og februar var det litt tynt med folk på trening. Men nå begynner vi å bli fulltallige på treningene, forteller Fjeld, som har omtrent samme mannskap som i fjor.

– Vi mangler Eirik Henningsmoen som er i Australia fram til sommeren. Så har vi fått opp noen unggutter. Ellers er stallen som i fjor, forklarer han.

Han har ingen formening om hvor gode Askim er.

– Det vet jeg faktisk ikke. Men det blir sikkert moro å måle seg mot Askim som har vært storebror i Indre Østfold de siste årene. Så får vi se hvordan vi ligger an, sier Fjeld.

LES OGSÅ: To Askim-gutter til topps med Vålerenga – gir opphold på Kanariøyene litt av æren

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags