Ampert lokaloppgjør i fotball – endte med uavgjort

AMPERT: Det var tidvis ampert mellom lagene. Her er det Espen Thømt (til høyre) som ikke er fornøyd. Dommer Terje Grefslie fra Trø/Bå prøver å roe ned.

AMPERT: Det var tidvis ampert mellom lagene. Her er det Espen Thømt (til høyre) som ikke er fornøyd. Dommer Terje Grefslie fra Trø/Bå prøver å roe ned. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Det ble ingen stor kamp, men det endte med 1-1 i treningskampen mellom Askim og Rakkestad på kunstgressbanen i Askim.

DEL

ASKIM: – Jeg er vel brukbart fornøyd, og litt ergerlig over at vi ikke rodde i land seieren i denne kampen, sier AFK-trener John Roger Giltvedt.

I treningskampen på Askim kunstgress hadde 5.divisjonslaget Askim et godt tak på 4.divisjonslaget Rakkestad i de første 45 minuttene. Og ikke ufortjent ledet hjemmelaget 1-0 etter første omgang etter en flott scoring av Karl Petter Nilsen, ni minutter før pause.

LES OGSÅ: Spydeberg fikk likevel plass i 5. divisjon: – Dette vil gi oss en skikkelig boost

Mye upresist spill

Kampen ble som kamper flest på denne tiden av året, preget av mye upresist spill. Viljen var i overkant større enn prestasjonene. Og spillet var preget av at det fortsatt er en stund til laget er i toppslag. At de klarte å holde Rakkestad fra livet, skyldes nok i første rekke at rakstingene hadde for stort strekk i laget, og var dårlig samstemte i spillet ute på banen.

(Saken fortsetter under bildet)

ADVARSEL: Espen Thømt (nummer 10) fikk gult kort av dommer Terje Grefslie fra Trøgstad/Båstad.

ADVARSEL: Espen Thømt (nummer 10) fikk gult kort av dommer Terje Grefslie fra Trøgstad/Båstad. Foto:

Det ble også litt ampert, og i en periode hadde dommer Terje Grefslie fra Trøgstad/Båstad mer enn nok med å holde spillet på et skapelig nivå. To gule kort til Askim, hvorav ett burde vært rødt, sømmer seg dårlig i en treningskamp. Men det skyldes nok først og fremst at ungguttene til Askim gjerne ville ha skalpen til RIF, som de siste sesongene stort sett har vært overlegene i slike oppgjør.

LES OGSÅ: Den gamle keeperkjempen er Askim fotballklubbs aller første æresmedlem

Unge gutter

Det bor mye fotball i Askims 5.divisjonslag, det er det ingen tvil om. Nyervervelsen Martin Nesset, som de tre siste sesongene har spilt for Faaberg i 3. divisjon, kom brukbart fra stopperrollen i første omgang, men inntrykket falt litt med ett gult kort. Askim byttet en del spillere og satte blant annet inn to spillere på henholdsvis 16 og 17 år.

(Saken fortsetter under bildet)

NY SPILLER: Martin Solberg Nesset (til venstre) er tilbake i Askim etter tre sesonger i 3. divisjonsklubben Faaberg utenfor Lillehammer.

NY SPILLER: Martin Solberg Nesset (til venstre) er tilbake i Askim etter tre sesonger i 3. divisjonsklubben Faaberg utenfor Lillehammer. Foto:

– Vi holdt ikke helt inn. Men jeg synes innsatsen og det kollektive fungerte slik vi ble enige om, så jeg er brukbart fornøyd med kampen, sa trener John Roger Giltvedt.

Askim var heldige som ikke fikk flere baller bak sin egen målvakt. RIF produserte mange gode målsjanser, og hadde vel kanskje også et ball inne som ikke ble godkjent fordi dommeren sto for langt ute på banen. Men uten forkleinelse for dommeren, så var ikke dette årsaken til at RIF ikke vant kampen. Laget fra Rakkestad, som spilte uten flere faste A-lagsspillere, var bedre i 2.omgang, og hadde tre-fire 100 prosent-sjanser som ikke ble omgjort i mål. Men når det er sagt, så skal vi heller ikke uteglemme at Askim hadde en stor målsjanse i sluttminuttene, som ble klarert via tverrliggeren og til corner.

Utliknet rett før slutt

Rakkestad fikk sitt mål bare fem minutter før full tid, i en periode hvor laget var flinke til å spille ballen fremover langs bakken. Målscorer Thomas Reinfjord. RIF stilte for øvrig med begge Skiptvet-brødrene Håvard og Stian Ringstad Nilsen, samt den tidligere Askim-spilleren Magnus Gevoll Hauge på laget.

(Saken fortsetter under bildet)

VRAKET ASKIM: Brødrene Stian og Håvard Ringstad Nilsen trente før jul med Askim FK, men Skiptvet-brødrene valgte i stedet å gå til Rakkestad.

VRAKET ASKIM: Brødrene Stian og Håvard Ringstad Nilsen trente før jul med Askim FK, men Skiptvet-brødrene valgte i stedet å gå til Rakkestad. Foto:

Alt i alt en innsatsfylt kamp fra Askim sin del, men det mangler en del på samspillet. Heldigvis er det enda noen uker igjen til seriestart.

Askim FK: Kuba Masalski, Voislav Djukic, Martin Solberg Nesset, Christian Wolmersen, Kasper Giltvedt, Henrik Gullaksen, Andreas Lindahl, Haakon Syverstad Strøm, Aymen Zebari, Arber Rexhaj, Kristian Kolberg, Mekan Asani, Karl Petter Nilsen, Espen Andreas Schutz Thømt, Milad Nerway og Magnus Arnesen Onstad. 

SCORET: Karl Petter Nilsen (høyest) scoret Askims mål mot Rakkestad.

SCORET: Karl Petter Nilsen (høyest) scoret Askims mål mot Rakkestad. Foto:

NYE SPILLERE: Andreas Lindahl (pannebånd) og Kuba Masalski (keeper) er to nye spillere i Askim.

NYE SPILLERE: Andreas Lindahl (pannebånd) og Kuba Masalski (keeper) er to nye spillere i Askim. Foto:

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags