Ole-Johnny (48) måtte helt i «kjelleren»: – Det desidert mest ekstreme jeg har vært med på

EKSTREM UTFORDRING: Askimingen Ole-Johnny Skøien (48) klarte å fullføre den hittil mest utfordrende utgaven av verdens tøffeste og hardeste ekstremenduroløp. ALLE FOTO: PRIVAT

EKSTREM UTFORDRING: Askimingen Ole-Johnny Skøien (48) klarte å fullføre den hittil mest utfordrende utgaven av verdens tøffeste og hardeste ekstremenduroløp. ALLE FOTO: PRIVAT

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

– Den femte og siste dagen var jeg så langt nede i kjelleren som jeg aldri har lyst til å gå ned i igjen.

DEL

Det er askimingen Ole-Johnny Skøien som kommer med denne kommentaren etter at han som en av få norske klarte å fullføre femdagers ekstremenduroløpet Red Bull Romaniacs. Etter å ha åpnet med gode plasseringer, endte 48- åringen opp som nummer 53 av de 139 som klarte å gjennomføre i sin klasse. Rundt 80 i klassen hans brøt underveis.

LES OGSÅ: Vetle (18) er 2,08 meter høy: – Jeg drar stor fordel av høyden min

Tøffeste noensinne

– Red Bull Romaniacs regnes i utgangspunktet som verdens tøffeste ekstremenduroløp. I år ble det verste året noensinne på grunn av det ekstremt dårlige været, som gjorde forholdene helt ubeskrivelige, understreker 48-åringen.

(Saken fortsetter under bildet)

Det som gjør løpet så spesielt utfordrende – ved siden av at det strekker seg over fem lange dager – er at man kun kjører ut fra GPS og er langt fra folk og veier. Hver dag kjører syklistene mellom fem og ti timer med kun 20 minutters pause i løpet av dagen i løper med mange ganske ekstreme, kunstige hindre underveis.

LES OGSÅ: Gunnar (45) forbrant 9.000 kalorier og gikk ned fire kilo på én dag for å klare målet

Stort kaloriforbruk

– Vi sto opp klokken 04.15 på morgenen og etter kjøring, service, vask og mat er man i seng rundt halvannen time før midnatt. Løpet er så utfordrende at kaloriforbruket daglig ligger på 6.000 til 8.000.

– Man må på alle måter klare seg selv, selv om sykkelen skulle suse utfor en skråning eller om man velter. Utrolig nok fungerte sykkelen smertefritt under hele løpet. Det var jeg som opplevde smertene og lidelsen. De to siste dagene var jeg så sliten både fysisk og psykisk at jeg en stund lå skjelvende sammenkrøket i en slags fosterstilling – totalt utmattet, mens alt var vått og gjørmete. Vel vitende om at den nesten mest ekstreme oppoverbakken lå foran meg, sier hardhausen videre.

(Saken fortsetter under bildet)

TØFFE TAK: Ole-Johnny Skøien fikk virkelig erfare hvor tøff Red Bull Romania var. Her har han veltet i gjørma.

TØFFE TAK: Ole-Johnny Skøien fikk virkelig erfare hvor tøff Red Bull Romania var. Her har han veltet i gjørma.

Ole-Johnny Skøien legger til:

– Etter dag fire sa jeg til sønnen min på 14 år at jeg skulle fullføre fordi han var med. Jeg angret rett etterpå, men kom meg altså til mål, avslutter den tøffe og utholdende askimingen. Utrolig nok utelukker han ikke at han kanskje stiller opp i dette ekstremløpet på nytt.

To andre lokale stilte også opp. Geir Ove Foss fra Askim fikk godkjent løp etter å ha fikk kjørt i to og en halv dag av de fire dagene klassen han kjørte, mens velkjente André Wold Larsen fra Skiptvet ble tatt ut av løpet etter to dager på grunn av for stort tidsbruk.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken