Deiset i bakken og kjørte til mål med dypt kutt

DOBBELTSEIER: Toms Veinberg og Andreas Minge fra Fredrikstad Sykkelklubb. Foto: privat

DOBBELTSEIER: Toms Veinberg og Andreas Minge fra Fredrikstad Sykkelklubb. Foto: privat

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Andreas Minge (24) vant Landegrensen etter å ha sittet i brudd i 120 km. Øystein Fundingsrud veltet fra bruddet og havnet på legevakta etter målgang.

DEL

HALDEN: Gårsdagens sykkelritt ble ikke helt som Øystein Fundingsrud (32) hadde planlagt. For den tidligere proffsyklisten ble det en uheldig tur i bakken fem-seks mil før mål. Han var med i et seksmannsbrudd i teten, men var uheldig med litt kluss i en av vekslingene i sidevinden. Han deiset i bakken og ble kjørt over av en av de andre syklistene.

– Jeg fikk et kutt under armen og måtte en tur på legevakta etterpå, sier Fundingsrud, som ble nummer tre i sin klasse.

Til tross for kuttet og alle skrubbsårene, rullet han til mål sammen med hovedfeltet.

– Det er en del av gamet. Sånt som skjer. Det var dessuten gøy å se at Andreas er i såpass god form. Han var motoren i bruddet, skryter Fundingsrud.

Minge sterkest av alle

Det var nemlig trøgstingen Andreas Minge som var sterkest av samtlige.

– Vi gikk etter tre mil. Vi var seks som satt i brudd og kjørte bra sammen. Vi fikk en såpass stor luke at vi skjønte at hovedfeltet aldri ville ta oss igjen. De andre i bruddet datt av i kneikene inn mot Halden, og inn mot mål var vi bare to ryttere fra Fredrikstad sykkelklubb igjen. Jeg vant spurten, sier trøgstingen.

Han vant det 150 km lange rittet foran lagkompis Toms Veinberg, som er en tidligere proffsyklist fra Latvia.

– Det var et kjempefint ritt, og jeg kjente tidlig at jeg hadde gode bein. Målet var å gå i brudd. Selv om det ikke var et like sterkt felt som i norgescupen, er det alltid moro å vinne. Det var også veldig god læring å ligge i brudd så lenge. Det er bra for kjørestyrken senere i sesongen, sier Minge.

Flere lokale vant klassen

Blant andre sterke lokale prestasjoner finner vi Vegard Berli, Thomas Grønnern, Svein Erik Dahl og Espen Malo som markerte seg og syklet inn med hovedfeltet. Malo og Grønnern delte klasseseieren i menn 35–39 år sammen med Espen J. Mikalsen fra Rakkestad, Berli ble nummer to i menn 40–44 år, mens Dahl vant klassen for menn mellom 50 og 54 år.

Spydebergingen Henrik Tobiassen ble klassevinner i menn 20 til 24 år.

Ellers kan vi nevne at Kjetil Westgaard fra Smaalenene SK vant klassen for menn 50–54 år i Terrengsykkelrittet i Østmarka lørdag.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags