Tre tidligere skøyteløpere har ambisjoner sammen på sykkelsetet

SATSER PÅ LAGTEMPO: Smaalenene-trioen Andreas Minge (f.v.), Erik van Megen og Trygve Hansen satser på Topp 10 i lagtempo-NM.

SATSER PÅ LAGTEMPO: Smaalenene-trioen Andreas Minge (f.v.), Erik van Megen og Trygve Hansen satser på Topp 10 i lagtempo-NM. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Den lokale trioen Erik van Megen, Andreas Minge og Trygve Hansen er tilbake i Smaalenene Sykkelklubb og satser hardt på lagtempo-NM.

DEL

ASKIM: Trioen, som alle startet idrettskarrierene som skøyteløpere, har meldt overgang tilbake til moderklubben og har bestemt seg for å satse hardt med lagtemporittet i sykkel-NM i Sandefjord i juni.

LES OGSÅ: Rolf Arne (59) fra Ørje gleder seg over sønnens OL-suksess: – Jeg vet hvor mye arbeid som ligger bak

Målet er «Topp 10»

– Jeg har en tiendeplass fra NM i lagtempo med Fredrikstad. Derfor er det et naturlig mål for meg å gjøre det bedre enn det med et lag fra vår egen lokale klubb, sier Andreas Minge (26). Han kjenner jevngamle Trygve Hansen bedre enn de fleste.

– Vi gikk sammen i både barnehagen og på skolen i Trøgstad. Felles for oss er at vi begge er veldig glade i idrett og elsker å konkurrere. Derfor setter vi oss et såpass hårete mål i NM, selv om vi begge nå er i fulltidsjobb og vel ikke får trent mer enn 10–15 timer i uka. Det er småtteri i forhold til det «de proffe gutta» har anledning til, understreker Andreas Minge, som også har planer om å sykle individuelt under NM.

(Saken fortsetter under bildet.)

Båstingen måtte gi opp en lovende skøytekarriere for noen år siden grunnet ankelskade, og har siden satset alt på sykling.

– Det vi blir hengende etter med mindre treningsdoser enn de aller beste, håper vi å kompensere ved å bli best på det lagtempotekniske, poengterer Hansen, som er mest kjent som fotballspiller. Trøgstad-gutten var tidligere en lovende junior i toppklubben Sarpsborg 08.

Tredjemann, Erik van Megen (23) tar master, men skal trene like mye som de to andre. Eidsbergingen var en god langdistanseløper på skøyter.

– Vi satser på flest mulig fellestreninger for å utvikle best mulig flyt i lagtempo, sier van Megen.

LES OGSÅ: Ola (35) fulgte OL-sprinten på tv: – Det gjør litt vondt å se på

Ressurser til klubben

Foreløpig foregår treningene innendørs på Family Sports Club Askim, men de håper å komme seg ut på veiene så fort forholdene tillater det.

– Det er veldig gøy at alle tre er tilbake i klubben og satser hardt på våre svarte trøyer. Vi tror de kommer til å bidra til økt kvalitet på treningene og som inspiratorer for klubbens yngste, sier leder Samir Tawfiq i Smaalenene sykkelklubb fornøyd.

– Utrolig moro å komme tilbake til Smaalenene Sykkelklubb. Gjennom satsingen på lagtempo i NM håper vi å kunne vise fram Indre Østfold på en positiv måte. Vi skal i hvert fall pushe på alt vi kan for å markere oss, sier Andreas Minge, mens Erik van Megen og Trygve Hansen erklærer seg enige.

LES OGSÅ: Svend Sondre (25) får en viktig rolle i VM 2019

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags