Slo tyver med pokal

Tok ansvar: Gjennom et vindu i stua tok tyver seg inn i familien Ottesens hus i Spydeberg, men der ble de møtt av en atletisk gutt med en tung pokal i hånda.

Tok ansvar: Gjennom et vindu i stua tok tyver seg inn i familien Ottesens hus i Spydeberg, men der ble de møtt av en atletisk gutt med en tung pokal i hånda. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Alene hjemme midt på natta oppdaget Elias Ottosen to tyver. - Jeg var helt skjelven etterpå, forteller han.

DEL

Elias Ottosen er en av Norges beste mellomdistanseløpere. I våres løp han 800 meter på 1.48,32 og var faktisk svært nære EM-kravet. Men det er nok opplevelsen han hadde i sommer som opptar ham mest. Med resten av familien var på Tour de France i Frankrike, passet Elias Ottosen huset på Vollene i Spydeberg.


Klokka var halv ett på natta. 20-åringen pratet med sin kjæreste på telefon før han skulle legge seg. Plutselig hørte han et dunk.

Slo med pokalen

– Med en gang tenkte jeg ikke så mye over det. Men da jeg like etter hørte et dunk til, skjønte jeg at noen var i stua, forteller Elias.

Den meriterte friidrettsutøveren fant en pokal på hylla og listet seg mot stua. Hele tiden med kjæresten på tråden. Skyvedørene inn mot stua sto litt på gløtt, og Elias kunne skimte tyvene.

– Jeg så skyggene av to personer og jeg skjønte at de drev med tv-en. Det første som slo meg var at den skulle de jammen meg ikke få. Jeg så at de ikke hadde noe brekkjern eller andre gjenstander i hånden. Jeg la fra meg telefonen på gulvet med høyttaleren på for at kjæresten skulle få med seg alt. Deretter hoppet jeg fram og slo pokalen så hardt jeg kunne inn i siden på han ene. Jeg ble deretter dyttet tilbake i veggen og mistet pokalen. Jeg brukte i stedet knyttneven og slo en gang til inn i siden på han ene. Heldigvis ble de skremt og løp ut av terrassedøra. Jeg fulgte litt etter de og så at de forsvant nedover veien, forklarer den modige spydebergingen, som er sikker på at de to kjeltringene var fra Øst-Europa.

Kunne gått verre

– Etterpå var jeg helt skjelven og tårene presset på. Det var veldig spesielt. Det var så mye adrenalin, og først etterpå gikk det opp for meg hva jeg hadde vært med på. De var jo to og de kunne jo ha hatt på seg en kniv. Da hadde jeg hatt lite å stille opp med, sier en etterpåklok Elias, som også helt glemte at kjæresten var på telefonen.

– Stakkars henne. Hun hadde hørt det hele på telefon og ropte og ropte på meg, forteller han.

Elias Ottosen ringte så til politiet og fortalte historien.

– Politiet mente jeg burde ha ringt dem først og heller gjemt meg under senga og ventet på dem. Men den tanken slo meg ikke, sier han.


Politiet kom senere på natta og gjorde noen undersøkelser. Men da hadde allerede Elias Ottosen forlatt huset og søkt ly hos noen bekjente.

– Jeg har slitt litt med søvnen etter hendelsen. Det var en ekkel opplevelse. Men nå går det bedre og nå synes jeg bare historien er artig å fortelle, smiler han drøyt tre uker etter hendelsen.

Og pokalen, bestemannspremien han fikk i Askim IF i 2011, har fått hedersplass i stua. På den står det nå skrevet med sprittusj: Til å slå tyver med!

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags