Marianne (29) ble skytterprinsesse i 2009 – ti år senere drømmer hun om å gjøre det igjen på samme sted

ÅRSBESTE: Ørje-kvinnen Marianne Berger (29) smalt til med hele 348 poeng i Sommerstevnet i Skiptvet. Den tidligere skytterprinsessen helt tilbake i 2009 drømmer om en plass i kongelaget og en ny prinsessetittel i år.

ÅRSBESTE: Ørje-kvinnen Marianne Berger (29) smalt til med hele 348 poeng i Sommerstevnet i Skiptvet. Den tidligere skytterprinsessen helt tilbake i 2009 drømmer om en plass i kongelaget og en ny prinsessetittel i år. Foto:

Av

Bare 19 år gammel ble Marianne Berger skytterprinsesse i 2009. Nå drømmer hun om kongelag og en ny prinsessetittel.

DEL

SKIPTVET: Torsdag kveld viste 29-åringen fra Ørje at drømmene om reprise for den daværende Øymark-skytteren er betimelige. Da smalt hun nemlig til med knallsterke 348 poeng av 350 mulige i sommerstevnet i Skiptvet.

Gledelig overrasket

– Jeg er litt overrasket over at det gikk så bra. Følte ikke helt på forhånd at jeg hadde dagen, forteller Marianne Berger, som med dette resultatet skjøt årsbeste og helt opp mot sitt optimale. Det lover godt for Landsskytterstevnet (LS) i Evje på Sørlandet, som finner sted allerede første uka i august.

Hun gleder seg til en hard og intensiv treningsperiode, inkludert skyting i en god del stevner fram mot årets store begivenhet, LS.

– Selv om jeg ikke trener like mye som før grunnet en heltidsjobb som økonom firmaet Atkins i Oslo, så skyter jeg like mange stevner som før; 30–40 i året. Men jeg har ikke tid til å skyte norgescup og hadde heller ikke tid til å være med på landsdelsmesterskapet Viken II denne gang. Derfor satser jeg intensivt nå på å nå en formtopp på LS om tre-fire uker. Målet mitt er en plass i kongelaget og gjerne en reprise på prinsessetittelen jeg vant i 2009. LS går i Evje, akkurat som da jeg ble prinsesse for ti år siden. Jeg har gode minner og erfaringer fra Evje og håper å skyte på mitt beste der, sier den utflyttede Ørje-kvinnen smilende.

(Saken fortsetter under bildet)

TRENER MÅLRETTET: Marianne Berger har hatt LS i bakhodet i hele år og trent målrettet med den drøm om at hun igjen skal bli skytterprinsesse.

TRENER MÅLRETTET: Marianne Berger har hatt LS i bakhodet i hele år og trent målrettet med den drøm om at hun igjen skal bli skytterprinsesse. Foto:

Marianne Berger ankom stevnet i Skiptvet sammen med naboen og årets banemester i Viken II, Magnus Bjerke.

– Marianne og jeg skal skyte hovedskytingen i samme lag på LS og jeg har et håp om at vi skal pushe hverandre til så god skyting at vi begge kommer med i kongelaget, sa Bjerke mens han koste seg i solskinnet før de begge skulle inn på standplass.

LES OGSÅ: Gøran (32) er i gang igjen etter ulykken: – Har mest problemer med hjernerystelsen jeg fikk

Startet sent og «rart»

Marianne Berger startet sent med skyting – og med en litt «spesiell» øvelse – nemlig svartkruttskyting med énladervåpen.

– Pappa Trond var en ivrig svartkruttskyter og han dro meg med da jeg var 12 år. Jeg ble bitt av basillen og ble blant annet verdensmester i den lite utbredte konkurranseformen, forteller Marianne om startfasen av skytekarrieren sin.

Skyting i Det Frivillige Skyttervesen (DFS) startet hun først med som 16-åring.

Det gikk fort veldig bra. Allerede to år etter kom hun med i prinsesselaget på LS – i 2008.

– Da skjøt jeg finalerunde for første gang i mitt liv, forteller en engasjert Marianne Berger

(Saken fortsetter under bildet)

OVERRASKET: Marianne Berger var bare 19 år gammel da hun på LS i 2009 i Evje ble skytterprinsesse. Nå, ti år senere og på samme sted, drømmer hun om å gjøre det samme.

OVERRASKET: Marianne Berger var bare 19 år gammel da hun på LS i 2009 i Evje ble skytterprinsesse. Nå, ti år senere og på samme sted, drømmer hun om å gjøre det samme. Foto:

Året etter, i 2009, skjøt hun seg til topps i prinsesselaget fra skive 1 og ble skytterprinsesse i en alder av bare 19 år.

– Jeg husker fortsatt med stor glede den følelsen det var, påpeker Berger, som har håp om reprise på det i år.

– Men jeg ønsker også å skyte så bra at jeg kommer med i kongelaget. Der har jeg bare skutt én gang før; nemlig i 2016, understreker Ørje-kvinnen.

(Saken fortsetter under bildet)

GODE MINNER: Ti år er gått siden hun ble skytterprinsesse i Evje. Minnene har hun fortsatt.

GODE MINNER: Ti år er gått siden hun ble skytterprinsesse i Evje. Minnene har hun fortsatt. Foto:

Da passet det jo suverent at hun fikk med seg en god porsjon selvtillit gjennom knallskytingen i Skiptvet inn mot LS.

– Det er klart det er deilig å skyte godt i forkant av årets store begivenhet. LS markerer for øvrig sesongavslutning for meg, forteller den tidligere skytterprinsessen som fortsatt er ung til toppskyter å være.

LES OGSÅ: Ole Johan (33) om jobben som trener i Toppserien: – Det er færre egoister i kvinnefotballen

Skyter for Oslo Østre

Marianne Berger flyttet fra Ørje allerede som 16-åring da hun begynte på NTG Kongsvinger. Etter at hun var ferdig, flyttet hun til Oslo for jobbing og hun skyter for Oslo Østre nå til dags.

– Oslo Østre har de beste – jeg kan vel nesten si de eneste – gode skytefascilitene i Oslo for DFs-skyting. Så det finnes ikke noe alternativ for det for meg når jeg bor i Oslo. Miljøet i klubben er for øvrig veldig godt, skryter 29-åringen.

Marianne Berger liker at adrenalinet stiger når hun skyter og påpeker at det gir henne et kick.

– Når skytingen går bra er det en herlig følelse. Det verste er å følge med på anvisningene etterpå, for da får man ikke gjort noe mer, påpeker hun.

Hun legger til:

– Aller morsomst er det å skyte finaleomganger i de største stevnene. Da kjenner jeg at pulsen stiger og at jeg må konsentrere meg om å beholde roen, avslutter en LS-optimistisk prinsesse, Marianne Berger.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags