Ann Helen (17) fikk tilkjent NM-gull etter arrangørtabbe

TO GULL: Pistolskytter Ann Helen Aune (i midten) stilte på to øvelser i NM-veka og fikk med seg to gull. Det ene gullet måtte hun imidlertid dele med en konkurrent. Det til tross for at hun hadde beste resultat. 						 	ARKIVFOTO

TO GULL: Pistolskytter Ann Helen Aune (i midten) stilte på to øvelser i NM-veka og fikk med seg to gull. Det ene gullet måtte hun imidlertid dele med en konkurrent. Det til tross for at hun hadde beste resultat. ARKIVFOTO

Artikkelen er over 1 år gammel

Pistolskytter Ann Helen Aune (17) kunne smile for to NM-gull. Men ett av dem satt langt inne å få.

DEL

SANDNES: Denne uka er 1.400 deltakere i totalt 24 idrettsgrener samlet i Rogaland. Arrangementet har blitt kalt NM-veka.

En av dem som har fått mest oppmerksomhet i mesterskapet er Ann Helen Aune. 17-åringen fra Mysen Pistollag fikk til og med et eget innslag i beste sendetid onsdag kveld på NRK. Men så er da også Ann Helen Aune regnet som ett av Norges største skyttertalenter. Ekstra imponerende er det at hun hevder seg i en gren hvor balanse er blant de viktigste elementene. Som fireåring mistet hun nemlig hørselen på det ene øret. I tillegg har hun fått redusert hørsel på det andre.

I NM stilte hun på to øvelser, sportspistol og standard pistol, i juniorklassen. I førstnevnte øvelse på onsdag endte hun på 503 poeng. Først fikk hun beskjed om at hun hadde endt på sølvplass på lik poengsum som Elena Heltne fra Florø, men med færre inntreff – åtte mot ni. I etterkant viste det seg å være feil. Det var Ann Helen Aune som hadde flest – åtte – mens Elena Heltne bare sju.

LES OGSÅ: Nederlands svar på Marit Bjørgen gasset på og vant Ladies Tour of Norway: – Det var en svært utfordrende etappe

– Arrangørtabbe

– Det var en arrangørtabbe. I stedet for å gi Ann Helen gullet, som hadde vært riktig, så valgte de å gi delt gull. Det var nok for ikke å skape for mye støy, forteller pappa Bjørn-Harald Aune.

Torsdag var datteren i gang med standard pistol. Her skjøt hun 492 poeng og vant et klart NM-gull.

– Jeg er fornøyd med å reise hjem med to gull, men bare mellomfornøyd med resultatene, sier Ann Helen Aune selv.

Men så har ikke 17-åringen fått trent så mye på øvelsene. Her skytes det på 25 meter med 22 kaliber, mens Ann Helen Aune vanligvis trives best med luftpistol. Oppladningen til mesterskapet i Rogaland var heller ikke det aller beste, siden brannforbudet i Indre Østfold har gjort det vanskelig å få trene med 22 kaliber. Forhåpentligvis blir det enklere å trene på øvelsene framover.

– Neste for Ann Helen nå er nordisk mesterskap til helgen i Alfhallen på Kløfta og Løvenskiold i Bærum, før hun reiser til Sør-Korea for å skyte internasjonalt der, forteller pappa.

LES OGSÅ: Kristian (21) senket gamleklubben med hattrick: – Deilig å sette Mysen-gutta på plass. De var så høyt oppe

Trialsølv til Ingveig

Også Ingveig Håkonsen (18) har vært med i NM-veka. Skiptvet-jenta stilte i den nye konkurranseformen X-trial. Det som skiller X-trial fra vanlig trial er at det er satt opp kunstige seksjoner på avgrensede områder og med noen andre regler en den trialen som kjøres i skog og mark.

(Saken fortsetter under bildet)

I kvinneklassen var det seks deltakere. Ingveig kvalifiserte seg først blant de fire som fikk kjøre finalerunden. I finalen var det tre seksjoner og en seksjon med hvor alle kjørte mot hverandre i par. For Ingveig Håkonsen endte det med sølvmedalje bak hennes argeste rival, Huldeborg Barkved.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags