Jørgen (24) jublet med lagkameratene – sammen er de nest best i verden

NEST BESTE NASJON: Norges teamsprintlag på skøyter sikret seg andreplassen sammenlagt i verdenscupen etter å ha vunnet det siste løpet i Polen. Fra venstre: Bjørn Magnussen, Henrik Fagerli Rukke, Jørgen Sæves og Håvard Lorentzen.

NEST BESTE NASJON: Norges teamsprintlag på skøyter sikret seg andreplassen sammenlagt i verdenscupen etter å ha vunnet det siste løpet i Polen. Fra venstre: Bjørn Magnussen, Henrik Fagerli Rukke, Jørgen Sæves og Håvard Lorentzen. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Søndag gikk Norge inn til seier i teamsprint på skøyter i Polen. Det betyr at Norge endte på andreplass i verdenscupen sammenlagt.

DEL

MAZOWIECKI: Det er fjerde året det arrangeres verdenscup i teamsprint på skøyter. I teamsprint er det tre løpere på hvert lag. Første løper gir seg etter første runde, neste løper gir seg etter andre runde mens tredje løper går alle tre rundene.

LES OGSÅ: Petter Veland kan bli kåret til årets sportskommentator

Under helgens verdenscup i Arena Lodowa i Polen ble sesongens tredje og siste verdenscupløp arrangert. På det norske laget gikk Henrik Fagerli Rukke, Bjørn Magnussen og Håvard Holmefjord Lorentzen. Jørgen Sæves fra Askim var reserve i dette løpet, men etter som han gikk på det norske laget i japanske Tomakomai i 25. november, var han en del av verdenscuplaget.

Søndag sto Sæves i stedet på sidelinjen og heiet fram sine lagkompiser i Arena Lodowa. Og den norske trioen leverte! De gikk inn til seier på tiden 1.21,27. Det var 16 hundredeler foran Nederland. Norge endte dermed på andreplass sammenlagt i verdenscupen i teamsprint, som denne sesongen kun besto av tre løp. Nederland vant, mens Russland tok tredjeplassen. Norges lag fikk en premiepott på 5.100 dollar. Hvordan disse pengene blir fordelt mellom løperne, vet foreløpig ikke Jørgen Sæves. Han er imidlertid svært imponert over lagkameratenes kjempeløp i går.

LES OGSÅ: 57 idrettslag får 18 millioner kroner

– Veldig sterkt av gutta dette her. Gode vekslinger og alle hevet seg. Håvard ble til og med syk etter løpet, så tydelig at han ga alt. Seieren i går og andreplassen totalt betyr mye for laget, men også for mange hjemme som satser på skøyter, mener Jørgen Sæves, som selv gikk to 500-meter i Polen. Han endte opp med åttendeplass i B-gruppa fredag på tiden 35,69, mens han lørdag ble nummer ni i B-gruppa på 35,93.

– Sesongåpningen i verdenscupen har vært jevnt bra, men jeg mangler superklaff i ett løp. Det håper jeg kommer til helgen. Da er det verdenscup i Heerenveen. Det hadde vært fint å ha med seg en god tid inn den treningsperioden som kommer fram til sprint-NM på Gol i romjula, sier Båstad IL-løperen.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags