Villbåstingen har blitt arrangert i 25 år – Tove (61) har vært med alle gangene

Stiller alltid til start: Tove Pålerud Sæterdal har vært med på samtlige løp fra 1993.

Stiller alltid til start: Tove Pålerud Sæterdal har vært med på samtlige løp fra 1993. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

For 25. gang ble turskøyteløpet Villbåstingen arrangert. På startstreken i alle disse årene har Tove Pålerud Sæterdal (61)vært.

DEL

Trøgstad: I Villbåstingen er det om å gjøre å gå flest mulige runder på kunstisen i Båstad i løpet av fire timer. Løpet har lange tradisjoner og samlet i år hele 143 deltakere.

LES OGSÅ: Jørgen Sæves storfornøyd med egen innsats skøyte-EM – fikk skryt direkte på NRK

Bor ved kunstisbanen

En som har deltatt på alle arrangementene siden oppstarten er Tove Pålerud Sæterdal. Hun bor en langside unna banen, og prøver å komme seg ut på glattisen så ofte hun kan.

– Da barna begynte å gå på skøyter ble jeg med, og jeg har fortsatt med det i godt voksen alder. Det er helt fantastisk å komme seg ut og ta en runde eller to på banen, sier 61-åringen.

(Saken fortsetter under bildet.)

Tilbakela 6912 runder: I alt 143 store og små deltok på Villbåstingen 2018.

Tilbakela 6912 runder: I alt 143 store og små deltok på Villbåstingen 2018.

Selv om det ikke ble personlig rekord i jubileumsløpet var hun godt fornøyd med innsatsen, og ser frem til flere år på skøytebanen.

– Jeg stiller opp i Villbåstingen så lenge jeg klarer, og har ikke tenkt å gi meg på mange år enda, smiler den spreke skøyteløperen, før hun kommer med en oppfordring til alle som ønsker å komme seg ut og prøve seg noen runder på isen:

– Skøyteklubben gjør en kjempeinnsats og holder anlegget i topp stand hele tiden. Derfor er kjempeviktig at alle betaler for seg når de bruker anlegget. Det koster ikke mye. Du kan dessuten betale med Vipps om du ikke har med deg penger, så her er det ingen unnskyldning, avslutter Sæterdal.

SE OGSÅ:

Runder for kreftsaken

Årets Villbåsting trakk deltakere i alderen 2 til 76 år. Det ble i år gått 6.912 runder totalt. Det ble også arrangert et miniløp for de yngste deltakerne.

(Saken fortsetter under bildet.)

Den som gikk lengst i år var Daniela Verheyleweghen med hele 222 runder. Verheyleweghen går for Team Rynkeby, som i år donerte penger til Barnekreftforeningen for hver runde Daniela tilbakela.

(Saken fortsetter under bildet.)

Runde på runde: Daniela Verheyleweghen gikk hele 222 runder, mens Amalie Teig endte på 191 runder.

Runde på runde: Daniela Verheyleweghen gikk hele 222 runder, mens Amalie Teig endte på 191 runder.

Barnekreftforeningen hadde med seg flere medhjelpere på isen på søndag, deriblant Båstad-jenta Amalie Teig. 10 åringen, som i år deltok for femte gang, hengte seg på Verheylewgen rundt banen og stoppet ikke før hun nådde imponerende 191 runder. Det ble dermed samlet inn en pen sum med penger til en veldig god sak.

Full fart i hinderløypa: Gustav Schipsted Sætra var først ut i hinderløypa

Full fart i hinderløypa: Gustav Schipsted Sætra var først ut i hinderløypa

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags