Lille Båstad IL kåret til landets beste på rekruttering

BEST: Båstad IL er best på rerkuttering til skøytesporten. Her er noen av de aktive fra i vinter: Mathea Aarum Teig (f.v.), Johanna Novak Orderud, Olive Heugerud Teig, Mathias Myhrer, Marius Sæther Nilsen, Bernard Benjaminsen og Amalie Haugerud Teig.

BEST: Båstad IL er best på rerkuttering til skøytesporten. Her er noen av de aktive fra i vinter: Mathea Aarum Teig (f.v.), Johanna Novak Orderud, Olive Heugerud Teig, Mathias Myhrer, Marius Sæther Nilsen, Bernard Benjaminsen og Amalie Haugerud Teig. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Ingen skøyteklubb i landet er bedre på rekruttering enn Båstad IL. Det mener et anerkjent nettsted.

DEL

TRØGSTAD: Det er nettstedet «15.46,6» som har kommet fram til dette. Nettstedet, som er oppkalt etter Knut «Kupper’n» Johansen og hans verdensrekord på 10.000 meter i 1960, har tatt utgangspunkt løpere i årsklassene 11 år og yngre. For 11-årsklassen er alle løpere som har registrert på 500 meter tatt med. I årsklassene 10 år og yngre er alle løpere som har registrert 400 meter tatt med. Nettstedet skriver:

«Båstad IL har i vinter fått en fenomenal forbedring av antall aktive løpere. Via de ukentlige serieløpene har de unge strømmet til og deltatt flittig, i disse lavterskel-løpene. Absolutt noe å tenke på for alle klubber – har man is, så arranger man ukentlige klubbløp. Det er med på å lage gode miljøer.»

LES OGSÅ: Les Ola Vigen Hattestads siste skihilsen

22 løpere registrert

Totalt har Båstad IL registrert 11 gutter og 11 jenter. Nest beste klubb er Harstad Skøyteklubb med 10 gutter og 11 jenter.

For Båstad IL er det en fjær i hatten å toppe listen.

– Kjempemoro! Dette viser at vi har lykkes med det vi har gjort. Vi har jo satset mye på rekruttering og tydeligvis fått det til bra. Jeg har også hatt trening én dag i uken, der jeg har prøvd å få med nye og yngre løpere. På det meste har vi vært rundt 15 løpere på trening. Mange av dem som har vært med i vinter har ytret ønske om å være med på sommertrening som jeg har startet opp denne uken. Det er stas, forteller trener Elisabeth Lien Fjeld.

LES OGSÅ: Jørgen (23) tatt ut på skøytelandslaget – håper likevel å fortsette med fotball

– Ivrig foreldregruppe

Den stabile, fine vinteren har også vært positiv for Båstad IL og rekrutteringsarbeidet.

(Saken fortsetter under bildet)

STOLT: Trener i Båstad IL, Elisabeth Lien Fjeld, er stolt over utmerkelsen.

STOLT: Trener i Båstad IL, Elisabeth Lien Fjeld, er stolt over utmerkelsen. Foto:

– Så klart den fine vinteren har spilt inn. Samtidig skulle man tro at mange først og fremst valgte ski når det det har vært forhold til det her i distriktet. Men folk har strømmet til banen. Jeg tror mye kommer av at ungene snakker seg imellom og får med flere, sier Lien Fjeld, og mener det er flere som skal ha æren for den gode rekrutteringen i klubben.

– Vi har en ivrig foreldregruppe som jobber mye på banen for å holde anlegget i gang. Det bidrar til at flere kommer til banen og at utøverne trives, legger hun til.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags