Nytt kanonløp av Sæves – stakk av med pen pengepremie

SKØYTER: Jørgen Sæves, Båstad IL

SKØYTER: Jørgen Sæves, Båstad IL

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Jørgen Sæves slo til med nok et knalløp på 500 meter. Likevel var han mest fornøyd over seier på 1.500 meter.

DEL

STAVANGER: Under helgens avslutningsløp i norgescupen gikk askimingen først og fremst for å sikre seg 4.000 kroner i pengepremie for tredjeplass sammenlagt selv om han har stått over mange løp. Det klarte han med glans – og endog med virkelige toppløp, som virker lovende foran sprint-NM.

LES OGSÅ: Slo til i sprint-VM: Jørgen Sæves gikk noen av sine beste løp noensinne

Rett bak og langt foran

Jørgen Sæves startet helgen med noe så uvanlig som å falle på den første 500-meteren. Men så slo han til med den fine tiden 1.11,37 minutter og en suveren seier på 1.000 meter. Søndag smalt han så til med knallresultatet 35,49 sekunder og klar seier på andre dags 500 meter. Det er bare vel tiendelet bak den klare persen sin fra sprint-VM nylig og det klart raskeste han har gått i Europa.

Så avsluttet han helgen med sin første seier på 1.500 meter i seniorklassen noensinne da han gikk i mål på tiden 1.50,44 minutter.

LES OGSÅ: Jørgen (23) var redd for anabole steroider i kjøttet – ladet opp til VM på uvanlig måte

– Andre dags 500 meter var deilig å klare. Men jeg er strengt tatt enda mer glad for tiden og seieren på 1.500 meter. Dette er altså min første seniorseier på distansen og den klart beste tiden jeg har oppnådd på distansen i Europa, poengterer Sæves, som understreker at det var viktig å få med seg de 4.000 kronene han vant for tredjeplassen i norgescupen «ettersom jeg ikke akkurat blir rik av å drive med skøyter. Derfor er hver krone viktig å få inn», som han sier.

Askimingen, som altså går for Båstad IL, har et viktig mål igjen for sesongen. Siste helgen i mars er det nemlig klart for sprint-NM i Bjugn.

– Dette er jo ikke akkurat noen rask bane, derfor blir kampen om topplassering det viktigste her. Jeg håper og tror jeg uansett har gått meg inn til en plass på landslaget for kommende sesong, men vil gjerne ha en pallplass i sprint-NM likevel, avslutter 23-åringen.

LES OGSÅ: Fotballtrener har startet innsamlingsaksjon for å få Jørgen (23) til sprint-VM på skøyter

Solid av Båstad-brødre

Båstad-brødrene Ole Henrik og Lars Marius Østreng Nes leverte også solide løp i Stavanger. Ole Henrik oppnådde to sjetteplasser som best i juniorklassen med tidene 38,81 sekunder på 500 meter og 1.16,79 minutter på 1.000 meter, mens storebror Lars Marius klarte som best en tiendeplass på 1.500 meter i menn senior med tiden 2.02,47 minutter.

LES OGSÅ: Jørgens Sæves slo til med karrierebeste på 1.000 meter 

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags